TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Kanser kaderimiz olmayacak”

LÖSEV’in, AB Destekli “Kanser Kaderimiz Olmayacak” Projesi Konferansı Ege Palas Oteli’nin Balo Salonu’nda gerçekleşti

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2015 07:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Kanser kaderimiz olmayacak”

ANIL YIKGEÇ

Lösemili Çocuklar Vakfı’nın (LÖSEV) T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından desteklenen “Kanser Kaderimiz Olmayacak” projesi konferansı Ege Palas Oteli’nde gerçekleşti.

LÖSEV tarafından yürütülecek proje kapsamında, 2015 yılı boyunca yurt çapında belirlenen 15 merkezi il ve çevresinde kanser hastalığında toplumsal farkındalığın yükseltilmesi amacıyla  bir dizi seminer, konferans ve aile ziyaretleri gerçekleştiriliyor. İzmir’de yapılan konferansta LÖSEV İzmir İl Koordinatörü Bülent Uslu, Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Ali Önmezoğlu ve Avukat Gülsüm Saraç Toy konuştu.

LÖSEV’İN İNSANLIK VE BAŞARI ÖYKÜSÜ

Açılış konuşmasını yapan LÖSEV İzmir İl Koordinatörü Bülent Uslu, Konya’da başlayan seminerlerin dokuzuncusunu İzmir’de gerçekleştirildiğini belirtti. LÖSEV’in başarı hikayesine dikkat çeken Uslu, “Projemiz Türkiye ve Avrupa Birliği üye ülkelerdeki sivil toplum kuruluşlarının ortak bir konu etrafında birleşerek toplumların birbirilerini tanımaları ve karşılıklı bilgi alışverişi, diyalog kurmalarını sağlayan sivil toplum diyalogları çerçevesinde gerçekleşmektedir. Amacımız 2015 yılı itibariyle Türkiye ve dünyada ilk sıraya yerleşen kanser hastalığına dikkat çekmek, kendimizi, ailemizi ve çevremizi bu hastalıktan koruma yollarını öğrenmektir. Tüm Türkiye’de böyle geniş çaplı bir projenin hayata geçirilmesinin LÖSEV başlıklı insanlık ve başarı öyküsünün gelmiş olduğu noktayı göstermek açısından da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bence hayatta başarılı olmak için ihtiyaç duyulan şey çok çalışmak ve büyük hayaller kurmaktır” dedi.

LÖSEV’in hikayesinin 17 yıl önce başladığını ifade eden Uslu, “Bir masa, bir sandalye ve bir telefonun olduğu küçücük bir ofis ve büyük hayallerdi. Bir atasözü vardır; Binlerce kilometrelik yol bir adımla başlar. İşte o küçük ofiste vakıf başkanımız Sayın Dr. Üstün Ezer, Genel Koordinatörümüz Hülya Ünver ve çalışma arkadaşlarının attığı o ilk adım bugün iyileşen yüzlerce çocuk ve maddi manevi destek vererek hayatlarına dokunduğumuz binlerce aile ile tedavilerde yüzde 95’lere ulaştığımız başarımızla, milyonlarca gönüllümüzle, hastanemizle, köyümüzle, okulumuzla ve 10 Mayıs’ta Ankara’da açacağımız kentimizle binlerce kilometreye ulaştık. Eser sizlerin de sayılır, Türk milletinin de sayılır ve 20. yüzyılda eşine az rastlanır bir insanlık ve başarı öyküsüne imza atılmıştır. Bizler de sizlerden aldığımız bu güç ve destekle daha büyük projelerin altına imza atmaya hazırız” diye konuştu.  

DÜNYADA ÖLÜM ORANININ EN YÜKSEK OLDUĞU İKİNCİ HASTALIK

Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Ali Önmezoğlu, kanser çeşitleri, belirtileri, tedavisi, risk faktörleri ve korunma yolları hakkındaki bilgi verdi. Dünyadaki en büyük sağlık sorunu olduğunu ifade eden Önmezoğlu, “Kanser, dünyada ölüm oranının en yüksek olduğu ikinci hastalıktır. Tedavisi de maalesef maaliyetli bir hastalıktır” dedi.

Avukat Gülsüm Saraç Toy ise hasta özlük hakları ile ilgili konuşma yaptı. 

“Kanser Kaderimiz Olmayacak” sloganıyla başlatılan proje kapsamında kamuoyuna, işverenlere ve hastalara temel hasta ve özlük hakları, kanser ve kanserden korunma yolları konuları hakkında bilinçlendirme seminerleri verilecek. Proje sonunda, yapılan çalışmalar ve alınan geribildirimler doğrultusunda bir sonuç bildirgesi yayınlanması ve kanun yapıcılara yasal mevzuat konusunda bir dizi öneri paketi sunulması hedefleniyor.

Proje şu adımlardan oluşacak;

Proje 12 ay sürecek ve Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa, Eskişehir, Konya, Çorum, Kocaeli, Aydın, Kayseri, Adana, Samsun, Gaziantep ve Batman olmak üzere 15 ilde temel hasta ve özlük hakları, kanser ve kanserden korunma yolları konularında konferans ve seminerler düzenlenecek.

Bu toplantılarda kanser ve kanserden korunma yolları, temel hasta ve özlük hakları konularında eğitimler verilecek ve geri bildirimler alınacak.

Hastalar, hasta yakınları, sağlıklı bireyler, işverenler, devletin ilgili makamları, kamu kuruluşları yetkililerinin de katılacağı konferanslar sonrasında yasada olan ve uygulanmayan ve yasada olması gereken fakat olmayan konularda öneri paketleri hazırlanacak ve bu öneri paketleri TBMM Başkanlığı’na, milletvekillerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na, Sosyal Güvenlik ve Çalışma Bakanlığı’na sunulacak.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.