TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Modanın kalbi İzmir'de atacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen IF Wedding Fashion- 9'uncu Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'nın gala defilesi uluslararası moda platformunun tanınmış ismi Atıl Kutoğlu tarafından gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2015 08:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Modanın kalbi İzmir'de atacak

NİLGÜN TAZE

4-7 Şubat tarihleri arasında ziyaret edebilecek olan 2015 IF Wedding Fashion- 9'uncu Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı yoğun bir katılımla gerçekleştirilen defile ile kapılarını moda severlere açtı. Viyana ve Londra'da yaşayan Prenses Camilla von Habsburg, Cenevre'den 31'inci Osmanlı Padişahı Sultan Abdülmecit'in torununun torunu Prenses Nilüfer Sultan’ın onur konuğu olarak katıldığı ve ev sahipliğini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun üstlendiği defileye İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Eski Devlet Bakanı Işılay Saygın, EGSD Başkanı Mudadder Özden'in de aralarında bulunduğu çeşitli dernek başkanları ve fuar katılımcıları katıldı.  Atıl Kutoğlu’nun koleksiyonunda farklı tekniklerle özel dokunan kumaşlar arasından ipek-organze ve ipek-şifon öne çıkarken, Akdeniz'in sıcak renklerinin yanı sıra, pastel tonlar da koleksiyonda yer aldı.

Uğurkan Erez ajans koreografisinde Kültürpark'taki 5 numaralı holde düzenlenen defilede, yabancı modeller Ivana Gebel, Marylise Larunsi, Samantha Rolka, Nadja Sejranic, Truee Alıma, MercedesWallisch'ın yanı sıra Yüksel Ak, Merve Büyüksaraç'ın da aralarında yer aldığı 20 kişilik Türk manken kadrosu da görev aldı.

HEDEF EN AZ 5 KAT BÜYÜMEK

17’si yabancı olmak üzere 174 firmanın yer aldığı fuarın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, fuarcılığın Ulu Önder Atatürk'ün İzmir ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne verdiği son derece ulvi bir görev olduğunu belirterek, “Önceki belediye başkanlarımız ve bizim yaptığımız gibi, bizden sonra görev yapacak arkadaşlar da bu görevi titizlikle sürdürecektir. Bu bilinçle çalışıyor, üretiyoruz. Yerelde kalkınmanın yol haritası ile ilerliyoruz. Birçok başarıya, ödüle layık görüldük. İzmir 2010 yılından bu yana kalkınma sürecinde. Elbette eksiklerimiz var ama samimiyetle çalışarak gideriyoruz. Fuar alanımız eksikti, 25 Mart'ta yenisini açıyoruz. Konser salonu yoktu, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ni hayata geçirdik. Opera ve kongre merkezinin de temelini atacağız. Turizmden, hizmet sektörüne, kültür-sanattan, tarıma ve sanayiye kenti büyütmek amacıyla çalışıyoruz. İzmir ve İzmirli ayağa kalktı. İzmir fuarcılığının alanı 5 kat büyüdüğüne göre, önümüzdeki iki-üç yıl içinde fuarcılık sektörü de kentte en az 5 kat büyüyecektir. Hedef budur” diye konuştu.

BAŞKAN KOCAOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukadder Özden, fuarın her yıl katılım oranları ve kalitesiyle çıtasını daha iyi bir noktaya taşıdığını, önümüzdeki yıllarda da aynı performansı sürdürmek için çalışacaklarını belirtti, Özden, fuarın gelişmesine ve büyümesine maddi ve manevi her zaman katkı koyan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti.

İHRACATTA REKOR KIRILDI

Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk de fuarın çok başarılı olduğunu ve İzmir ile özdeşleştiğini belirterek, “Türkiye geçen yıl tekstil ve hazır giyim ihracatında rekor kırdı. Genel ihracata önemli ölçüde fark atarak düne kadar beğenilmeyen sektör farkını gösterdi. Başarı sorumluluğu artırır. 2016 yılında da bu fuar başarıyla kapılarını açacak. Bu yıl da sorumluluğunu fazlasıyla yerine getirmiştir” dedi.

KÜLTÜR PARK’TA SON FUAR

Kültürpark, İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda son kez düzenlenecek olan fuar, 2016 yılından  itibaren Gaziemir'deki Fuar İzmir'de organize edilecek.  İZFAŞ'tan yapılan açıklamada, 17'si yabancı, 174 katılımcının yer aldığı fuar 4 gün sürecek. IF Wedding Fashion İzmir'de Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Gaziantep, İstanbul ve İzmir'in yanı sıra, ABD, Lübnan ve İtalya'dan firmalar da yer alacak. Önemli yurtdışı fuarlarda ve sektöre yönelik yayınlarda tanıtımların yapıldığı Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'na 20 binden fazla profesyonel ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.  Almanya, Azerbaycan, BAE, Bulgaristan, Fas, Filistin, Fransa, Dubai, Hollanda, İngiltere, İran, İskoçya, İsrail, İsveç, İtalya, Irak, Katar, Kosova, Kuveyt, Libya, Lübnan, Makedonya, Mısır, Özbekistan, Umman, Ürdün, Suudi Arabistan, Suriye, Yunanistan'dan alım heyeti çalışmalarının yapıldığı fuar, yalnızca profesyonel alıcıya hitap ediyor. Fuarda; gelinlik, damatlık, abiye giyim ürünleri sergilenecek.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.