TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Önce esnafın derdi çözülmeli

Mehmet Özdaş, Karabağlar’ın siyasette tanınmış bir yüzü. Bozyaka başta olmak üzere, ilçenin her semtinde tanınırlığı olan bir esnaf ve siyasetçi.Özdaş, belediyenin maddi sıkıntılarına rağmen, ilçeyi ileri götürecek hizmet ve projeleri gerçekleştirmesi gerektiğini aktardı

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2014 08:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Önce esnafın derdi çözülmeli

MEHMET ŞERİF TOPRAK

Mehmet Özdaş, Karabağlar’ın siyasette tanınmış bir yüzü. Bozyaka başta olmak üzere, ilçenin her semtinde tanınırlığı olan bir esnaf ve siyasetçi. 2008 yılında AK Parti Karabağlar ilçe teşkilatının kurucu üyelerinden biri. 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nde Karabağlar Belediye Meclis Üyesi seçildi. Özdaş ile yedi aydır belediye meclis üyesi olarak Karabağlar’a dair izlenimlerini konuştuk. Özdaş, Karabağlar’da esnafın rahat nefes alması adına trafik sorunun çözülmesinin yapılması gereken ilk iş olduğunu söylüyor. Özdaş, belediyenin maddi sıkıntılarına rağmen, ilçeyi ileri götürecek hizmet ve projeleri gerçekleştirmesi gerektiğini aktardı.

Öncelikle sizi tanıyalım. AK Parti ve siyasetle olan geçmişiniz nedir? Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Aslen Mardinliyim.1987 yılından bu yana sigortacılık sektörünün altyapısını oluşturan işlerin içindeyim. Hala sigortacılık sektöründe yer alıyorum.

Siyasetle olan geçmiş bağımı AK Parti ile anlatmak tanıtmak isterim. Gerçekten AK Parti kurulduğu günden bu yana gönül verdiğim, takip ettiğim bir parti oldu. 2008 yılında Karabağlar ilçe oldu ve AK Parti Karabağlar ilçe Teşkilatı’nı kuran ekibin içinde yer aldım. AK Parti Karabağlar’ın kurucu olmaktan da kıvanç duyuyorum.

Halkımızın dertlerine çare olmak, yaralarına merhem olmak için AK Parti saflarında görev aldım. 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nde de Karabağlar Belediye Meclis üyesi olarak seçildim.

Yedi aydır ilçe mecliste görev yapıyorsunuz. Peki bu süreç içerisinde hem belediyenin işleyişi hem kentteki sorunlar açısından ilk söyleyebileceğiniz nedir? En çok hangi sıkıntı konuşuluyor?

Karabağlar’da, belediye ile ilgili en büyük sorunumuz maddiyat. Bir önceki yönetimin bize bıraktığı ağır borç yükünden dolayı yeni başkanın ezildiğini düşünüyorum. Bu yüzden de yatırımlar yapılmıyor. Tabii, bunları gerekçe olarak konuşmak yersiz. Bir kenti yönetmek iktisadi olarak da var olan imkanları zorlamak ve kente hizmet yapmaktır.

Maddiyat olsun olmasın görmek istediğiniz, buna ihtiyaç var dediğiniz proje hangisi Karabağlar’da?

İlk başlanması gereken proje Eskiizmir Caddesi’nden otobana kadar bağlanan yolun halledilmesi ve yolların açılması. 25 yıldır ben Karabağlar’da esnaflık yapıyorum, insanlar trafikten dolayı buraya gelmiyorlar. Aksam buranın trafiğinde arabalar hareket edemiyor. Bu bölgenin esnafı Karabağlar’ın sosyal ve ekonomik hayatının can damarı. Esnafın sıkıntı içinde olması tüm ilçedeki toplumsal yaşamı etkiliyor.

Söz esnaftan açılmışken, bölgenin esnafı ile ilişkiniz nasıl? Bu sıkıntılar size çok sık getiriyorlar mı?

Bölge esnafı ile artık aile gibiyiz. Her sıkıntılarını paylaşıyorlar. Tabii, trafik sorunu başta olmak üzere her türlü sıkıntı bize yansıyor. Bizim insanımız gerçekten sorunlar karşısında ciddi bir sabır ve kanaatkarlık taşıyor. Ben esnafımız da içinde olmak üzere, en büyük zenginlik olarak toplumumuzu görüyorum. Gerçekten elimizde çok naif bir toplumsal sermaye var. Gerçekten sevgi ve sabır dolu insanımız. Buradaki esnafımız için de bunları söyleyebilirim.

Mecliste CHP grubuyla ilişkiniz nasıl ve CHP ile AK Parti grubundaki meclis üyelerinin birbiri ile ilişkisi hizmete nasıl yansıyor sizce?

Şu andaki jenerasyon, hem CHP hem de AK Parti grubu yeni arkadaşlardan kurulu. Eskilerden pek fazla kimse yok. Uyum içinde çalışıyoruz ama bazı konularda zıt düşüyoruz tabi. Onun dışında ilişkilerimiz iyi. Tabii, başkan Sayın Muhittin Selvitpou’nun parti ayrımı yapmaksızın meclis üyelerinin görüşlerinden yararlanması Karabağlar için hayırlı olacaktır. Eğer, Karabağlar’da hizmet adına daha çok şey görülmek isteniyorsa, kenetlenmiş bir ilçe görülmek isteniyorsa, Başkan Selvitpou’nun bazı şeylere öncülük etmesi gerekir.

Bu ilişkinin sürmesinin nasıl bir faydası olur sizce? CHP’li meclis üyeleri ile yan yana geldiniz mi hiç?

Bir süre, önce bir yemek düzenlemişti ilk defa Muhittin bey. Ona, ben katılamamıştım, şehir dışındaydım o yüzden ne kadar iyi geçti bilemiyorum. Ama bu tür buluşmaların kente elbette ki yararı olacaktır. Hem bizler hem CHP’liler ilçemizin seçilmişleridir. Onların görüşleri halkın isteklerini yansıtma anlamında değer taşıyor.

Meclis üyesi olmadan önce Karabağlar için yapmak istedikleriniz nelerdi? Belediyeyi alan parti olmasanız bile olabilirliğini konuşmak isteriz sizinle….

Bizim seçime girdiğimiz belediye başkan adayımız Necip Kalkan ile fikirlerimiz uyuşuyor. Karabağlar’ın  hala ana caddesinin, meydanının olmaması, bir tiyatrosunun ya da sinemasının olmaması bizi üzüyor. İlçeyi bunlara kavuşturmak istiyoruz. Yine imar konusunda da sıkıntılarımız çok. Ayrıca özellikle ana arterimizin olmasını çok isterim.

Bu yedi aylık sureci değerlendirecek olursanız, belediyenin hizmetleri açısından neler yapıldı? Önemsediğin çalışmalar var mı?

Şu anda, yapıldı diyebileceğimiz bir şey yok. Karşımıza sürekli sözünü ettiğimiz maddi sorunlar çıkıyor. Geçmişin yükünde söz ediliyor. Tabii tekrar ediyorum. Durum ne olursa olsun, Karabağlar’ın gelişimi için gerekli hizmet ve projelerinin hayata geçirilmesi gerek. Meclisteki muhalefetimiz de bu temelde gerçekleşiyor.

Belediye binası ne durumda?

2014’ün ekim ayında geçeceğimiz söyleniyordu ama ben ocak, şubatta dahi geçemeyeceğimizi düşünüyorum.

Karabağlar Türkiye’nin mozaiği olan ilçe ülkemizde de süren AK Parti, eliyle sürdürülen bir barış süreci de var bu anlamda Karabağlar’daki insanların birlikteliği bir arada yaşamasının bu sürece nasıl bir katkısı var sizce?

Barış sürecinin tüm toplumsal kesimlerde olduğu gibi Karabağlar halkında da karşılığı var. Karabağlar halkı bu birlikteliğiyle seksen kentten insanın bir arada yaşadığı bir yer olarak barış sürecinin kardeşliğin bayraktarı olabilecek bir ilçedir.

İlçemizdeki yedi aylık bir siyasetçi olarak sizin ilçe halkına teşkilatınıza  bir mesajın var mı?

Beraberlik, birlik, barış ve kardeşlik her zaman önceliğimiz olmalı. Şundan dolayı söyleyebilirim beraberliğimizi bozmadığımız müddetçe, bence hem siyaset anlamında hem de ülke halkı olarak yapamayacağımız, başaramayacağız bir şey olmadığını düşünüyorum.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.