TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘İlle de Mozart Olsun’ beyaz perdeye taşınıyor

Birkaç ay önce İzmir’de muhteşem bir konser düzenleyen Tepecek Senfoni Orkestrası’nın hazırlamış olduğu “İlle de Mozart Olsun” isimli projeye destek çığ gibi büyüyor. Yönetmenliğini Alper Akdeniz’in yapacağı “İlle de Mozart Olsun”un mart ayından itibaren çekimleri başlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2015 07:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
‘İlle de Mozart Olsun’ beyaz perdeye taşınıyor

Tepecik Kültür Sanat Eğitim Derneği Başkanı Dilan Keyvan “İlle de Mozart Olsun Hamdi Akatay’ın önderliğinde uygulanan bir projeydi. Biz bu projeyi hayata geçirirken estetik kaygılarının üst düzeyde olacağı bir iş yapmak istedik. Hocamız değerli vakitlerini ayırarak güzün bir ekip çalışması yürüttü. İlk konserimizi Konak’ta verdik. Şimdi bunun beyaz perdeye aktarılacak olması beni ve bütün ekibi heyecanlandırıyor” dedi.

TEPECİK’TE SANAT ORDUSU

         İstanbul’daki bütün hayatını bir kenara koyup, doğduğu topraklara bir fidan dikmek için yola çıkan Hamdi Akatay, Tepecik’de bir sanat ordusu kurdu. Her kesimden aldığı romanları eğiterek onları Mozart ile tanıştırdı. Hamdi Akatay, “Müziğin evrensel dilini şehrin arka sokaklarına taşımak gibi bir düşüncemiz yok. Biz şehrin kalbindeyiz. Mahallemizde yaşayan bir sürü sanatçı kardeşimiz mekânlarda canlı müzik yapıyor. Biz evrensel dili oluşturabilmek için onlarla beraber yol arkadaşlığı yapıyoruz” dedi.

         Yönetmen Alper Akdeniz ise, İlle de Mozart Olsun projesiyle ilgili, “Mozart’ın tınıları bütün Tepecik’in sokaklarında yankılanırken, o sese kulak tıkamak imkansız bence. Ben o sesin daha çok duyulmasına vesileyim sadece. Kahramanımız Hamdi Akatay’ın filizleri ilerde büyük çınarlar olacak ve bizlerde bu anlara tanıklık edeceğiz. Çok yakında çekimlere başlayacağız, şu an ön hazırlık aşamasını bitirmek üzeriyiz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.