TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Performans ücretlerinde iyileştirme istiyorlar

Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki hekim dışı sağlık personeli, ameliyathane ve servis çalışanları sorunlarına dile getirmek iki günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Anestezi Teknisyeni Selim Özden, “Emeğimizin karşılığı olan performansın insanca yaşamayı mümkün kılan koşullara yükseltilmesini talebimizi belirtmiştik. Taleplerimizi tekrar hatırlatmak amacıyla toplumsal yaşama yaptığımız katkıdan ve demokrasiden kaynaklanan gücümüzü kullanarak iki günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdik” dedi

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2015 07:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Performans ücretlerinde iyileştirme istiyorlar

ANIL YIKGEÇ

Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki hekim dışı sağlık personeli, ameliyathane ve servis çalışanları sorunlarına dile getirerek iki gün boyunca iş bırakma eylemi yaptıklarını duyurdular. Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Anestezi Teknisyeni olarak çalışan Selim Özden, hekim dışı sağlık personeli, ameliyathane ve servis çalışanları sorunlarını ve taleplerini daha önce dile getirdiklerini ve maalesef taleplerinin yerine getirilmediğini ifade etti. 

Bu kadar önemli bir meslek dalının iktisadi anlamda yetersiz olması kaliteli sağlık hizmeti verilmesi anlayışına yakışmadığına vurgu yapan Özden, “Biz ameliyathane çalışanları olarak iki hafta önce bir bildiri yayınlamış ve taleplerimizi demokratik yollardan dile getirmiştik. Yayınladığımız bildiride emeğimizin karşılığı olan performansın insanca yaşamayı mümkün kılan koşullara yükseltilmesini ve bu talebimiz yerine getirilmediği takdirde eylemlerimizin artarak devam edeceğini duyurmuştuk. Bugün geldiğimiz noktada aradan geçen süre içerisinde talebimizin yerine getirilmediğini üzülerek görmekteyiz. Bu kadar önemli bir meslek dalının iktisadi anlamda yetersiz olması kaliteli sağlık hizmeti verilmesi anlayışına yakışmıyor. Kaliteli sağlık hizmeti verilmesi için önce çalışan personelin çalışma standartlarının kaliteli olması lazım... Önce çalışan personelin sağlıklı olması lazım… Bunun için de yaptığımız işin önemine uygun bir ücret alıyor olmamız lazım…” dedi.

HASTANE YÖNETİMİ BİR AY ÖNCE SÜRE İSTEDİ

Hastane yönetiminin bir ay önce kendilerinden performans ücretlerini iyileştirmek için süre istediğini söyleyen Özden, “Hastane yönetimi performans ücretlerimizde bir iyileştirme yapmak için bizden yaklaşık bir ay önce süre istemişti. Bu süre sonunda bırakın performansların iyileştirilmesini bu ay ameliyathane personelinin, hekimlerin ve asistanların performans ücretleri iyice düştü. Çalışanın cezalandırıldığı bu sistemde ve bu koşullarda hizmet üretmemiz mümkün değildir” ifadelerini kullandı. İzmir bölgesindeki hastanelerde doktor bazında da yardımcı sağlık personeli bazında da en düşük performansı Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin dağıttığını belirten Anestezi Teknisyeni Özden, “İzmir bölgesindeki hastanelerde doktor bazında da yardımcı sağlık personeli bazında da en düşük performansı Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi dağıtmaktadır. Yoksulluk sınırının 4 bin 300 TL olduğu ülkemizde bu sınırın altındaki bir parayla yaşamaya ve ailemizi yaşatmaya çalışmak çaresiz bir mücadeleye dönüşüyor bizler için. Buna, bu çarpıklığa, bu yanlış düzene bir dur demek üzere bugün hep birlikte buradayız. Artık hakkımız olan performans ücretlerinin tarafımıza ödenmesini istiyoruz. Hakkımız olan paranın bizlere dönmemesi iş yerindeki barış ortamını da zedelemeye başlamıştır. Biz taleplerimizi bir kez daha hatırlatmak amacıyla toplumsal yaşama yaptığımız katkıdan ve demokrasiden kaynaklanan gücümüzü kullanarak iki günlük iş bırakma eyleminde olduğumuzu halkımıza ve siz basın mensuplarına duyururuz” diye konuştu.

SÜRESİZ  İŞ BIRAKMA KARARI

Hastane yönetimine taleplerinin yerine getirilmesi için on gün süre tanıdıklarını söyleyen Özden, “Hastane yönetimine taleplerimizi yerine getirmek için bugünden itibaren on gün süre tanıyoruz. Bu on günlük süre zarfında talebimiz yerine getirilmediği takdirde süresiz eylem kararı almış bulunmaktayız” diyerek konuşmasını bitirdi.

Türkiye Anestezi Teknisyenleri Derneği’nden (ANTEKDER) İlkay Aykar da eyleme destek vermek için geldiklerini belirterek, “Bozyaka’daki hekim dışı sağlık personeli zor şartlarda çalışıyorlar. Kendi idarecileriyle ve kendi meslektaşlarıyla uyum, birliktelik içinde çalışmak istiyorlar. Ama maddi sıkıntılar, çalışma şartlarından kaynaklanan sıkıntılar var. ANTEKDER olarak biz anestezi teknisyenleri, hemşire, ebe arkadaşlarımız ve hekim dışı sağlık personelinin yanında olmak adına onların sıkıntılarını kamuoyuna duyurmak adına bugün buradayız. Şu her zaman unutulmaması gerekiyor; hastalara kaliteli hizmet verilebilmesi için öncelikle çalışanların sağlıklı olması gerekiyor. Çalışan personel ruhen, fizikken, iktisaden sağlıklı olduğu zaman hastalara vereceği hizmet daha kaliteli hale geliyor” diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.