TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Cumhuriyete ihanet süreci başladı”

MHP grup başkanvekili Oktay Vural Cumhuriyete ve millete ihanet  sürecinin başladığını belirterek “AKP,PKK ve HDP birlikte millete kumpas kurdu” dedi. Vural, paralel yapının MHP'ye sızdığı iddiasını ise sert sözlerle yalanladı

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2015 08:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Cumhuriyete ihanet süreci başladı”

SAMİ GÖKÇE/ANKARA

Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’nun tahliyesi ile başlayan  tartışma sürüyor. MHP grup Başkanvekili Oktay Vural, türbenin tahliyesi ile Türkiye'nin  vatan toprağını terk ettiğini ve Lozan’ın delindiğini söyledi. Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Vural, “Vatan toprağını korumayı bilmeyenlerin PYD'nin izniyle kof kabadayılık yapması AKP'ye oy veren insanları rencide etmiştir. Türbeyi üç beş çapulcu tehdit ettiğinde Eşme'den nereye kaçıracaksın? ‘Türbeye müdahale olursa gerekeni yaparız’ diyordun, ne oldu? Meğer bunu anında kaçılır olarak algılamak gerekirmiş. Türbeye dokunanlara adios dedin, sıvışıp kaçtın. Bre korkaklar... 'Çanakkale geçilmez' diyen şehitlerimizin ruhunu incittiniz. Kime poz takınıyorsun? Dağdaki eşkıyaya karşı suspus ol, vatan toprağını savunma kaç gel, bir de poz takınıyor. Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın. PYD'nin eskortluğu ile ecdadının türbesini kaçıran Davutoğlu, bu havayı kime atıyorsun? Anadolu'da ‘küçük at da civcivler yesin’, ‘lafla peynir gemisi yürümez’ derler. Birisinin tapulu malına gecekondu gibi türbe mi konulur? Süleyman Şah'ın ruhu, iradesi, varlığı incindi” dedi.

AKP, PKK ve HDP işbirliği ile cumhuriyete ve devlete ihanet sürecinin çalışmaya başladığını savunan Oktay Vural, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıkladığı 10 maddenin ‘yersen maddeleri’ olduğunu söyledi. Vural “Vatan, millet, demokrasi, terör örgütüne teslim edilmiştir. Siz kim oluyorsunuz Cumhuriyeti, vatanı, milleti PKK ile pazarlık konusu yapıyorsunuz. Bunların tamamı  PKK'nın taleplerinin meşru ve demokratik olduğu algısını yaratmak için kurgulandı. Dıştan baktın mı yeşil türbe içine girdin mi tövbe estağfurullah tövbe. Bu maddelerin anlamı budur” diye konuştu.

“BİRLİKTE MAKLUBE YEDİNİZ”

Oktay Vural, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Öcalan'dan, Kandil ve HDP üzerindeki gücünü göstermesini istediğini anımsatarak, “Dilenci olmuşlar, yardım diliyorlar. Öcalan, AKP'nin eş başkanı olmuştur. Kendi özgül ağırlığını koruyamayan Arınç, Öcalan'ın özgül ağırlığını korumaya çalışmaktadır” ifadesini kullandı.

Vural, MHP'nin açıklanmamış adayları üzerinden yapılan açıklamaların bulunduğunu ifade ederek, yalanlarla, iftiralarla MHP üzerinde oyun oynandığını söyledi.  “AKP, PKK, HDP birlikte MHP'ye yönelik kirli ittifak içindedir” diyen Vural, “Davutoğlu ve AKP ucuz ve fitne siyaseti yapıyor. 12 yıldır kucak kucağa olanlar, ne istediniz de vermedik diyenler şimdi MHP'ye sızıntı olduğunu söylüyor. Sızıntıya abone oluyorsun birlikte maklube yiyorsun sonra da bizi paralelle işbirliği içinde gösteriyorsun. Sizin aşkınızın yasak meyvesi çözüm süreci. Biz buna ortak olmayız” diye sözlerini bitirdi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.