TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hemşirenin kemoterapiden gözü yandı

İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan bir hemşirenin gözü, kemoterapi serumundan sıçrayan ilaç nedeniyle yandı. Hemşirenin korneası zarar görmezken, göz kapağının üzerinde yanık oluştu.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2014 10:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hemşirenin kemoterapiden gözü yandı

KEMOTERAPİNİN ZARARLI ETKİLERİNE MARUZ KALIYORLAR

Medya Sağlık’tan alınan habere göre Kamu ve üniversite hastanelerinde görev yapan kemoterapi hemşirelerinin bir çoğu, kemoterapinin zararlı etkilerine maruz kalıyor. Çoğu zaman yoğunluk nedeniyle hemşireler gerekli önlemleri alamıyor. Hastanelerde kemoterapi uygulayan hemşireler hayatlarını ve doğacak çocuklarının sağlığını riske atmalarına rağmen, çalıştıkları birimler riskli birim olarak sayılmıyor. Onkoloji hemşireleri, normal servislerde çalışan meslektaşlarıyla da aynı ücreti alıyor. 
Geçtiğimiz günlerde İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir onkoloji hemşiresinin gözü kemoterapi ilacından yandı. Kemoterapi ilacının setini takarken sıçrayan ilaç hemşirenin gözünü yaktı. Sıçramayla birlikte gözünü kapatan hemşirenin göz kapağı yandı. Göz doktorları tarafından yapılan incelemede hemşirenin korneasında bir hasar oluşmadığı tespit edildi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.