TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

El emeğiyle iş sahibi oldu

Terlan Köse, evde canı sıkılmasın diye sürekli el işi yapıyordu, daha sonra bu el işlerinin kurslarına gitmeye başladı. Günün birinde gittiği kurslarda ders vermeye başladı. En nihayetinde kendi işinin patronu oldu ve Terlan Çeyiz Evi’ni açtı

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2015 07:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
El emeğiyle iş sahibi oldu

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Ev hanımları genelde evde boş durmaktansa el işleri ile vakit geçirmeyi severler. Genelde vakit geçirmek için yaptıklarını, boş durmamak için bir şeyler yapmaya çalıştıklarını söylerler. Terlan Çeyiz Evi’nin sahibi Terlan Köse hiç aklında yokken evde uğraşmaya başladığı el işleri sayesinde evden çıkarak kendi mekanının sahibi oldu. Önceleri evde çalıştığını son iki senedir dükkan açmayı başardığını belirten Köse, “Evde çalışmaya devam ederken, bir kaç yerde daha ders vermeye başladım. En sonunda cesaret ederek kendi yerimi açtım. Evde devamlı el işi yapıyordum. 20 seneyi aşkın bir süredir el işi ile uğraşıyorum. Dükkanımı açalı iki sene oldu. Yatak örtüleri, pikeler, evle ilgili ne varsa hepsini yapıyorum. Çeyiz eşyalarında kıyafet hariç her türlü şeyi burada dikiyorum. İlk olarak Balçova Semt evinde kursa başladım. İki ay kursa gittim sonra orada çalışan bir arkadaşın isteği üzerine ders vermeye başladım. 7-8 dönem ikişer aylık dönemler halinde orada ders verdim. Sonra kursu bıraktım burada dükkanımı açtığım yerde bir düğmeciye başladım. Orada da ders vermeye devam ettim. Tek başıma çalışıyorum. Katıldığım kurslardan sertifikalarım var. 1,5 yıl önce kendi sergimi de açma fırsatım olmuştu. Buraya geldim mi sabahtan işe başlıyorum zaman nasıl geçiyor anlamıyorum eve gitmek istemiyorum” diye konuştu.

“ARTIK DIŞARIYA SİPARİŞ GÖNDERİYORUM”

Alaçatı’ya çanta yapıp gönderdiğini, Bodrum’a pareolar, gömlekler, apikeler yapıp gönderdiğini söyleyen Köse, “Burada Alsancak’ta bir çantacıya küçük çantalar yapıp vermeye başladım. Değişik şeyler yapmaya çalışıyorum. Dükkanımda çeyiz ürünleri var. Yeni nesil pek fazla sıcak bakmıyor. Öyle sade istiyor el işlerini. Dantel ile pek fazla ilgisi olmuyor. Şimdiki gençler el işlerini sade modern bir şekilde olsun istiyor. Ütü olmayacak tarzda el işleri istiyorlar. Bazı gençlerimiz de var detaycı onlar eskiyi yaşatmak istiyor. Eski anneanneden, babaanneden kalan ürünleri getiriyorlar ve onları tekrar yenileyip onlara veriyoruz. Tadilatı başka kumaşa geçirip onlara salon takımları yapıyoruz” dedi.

“ÖZ SERMAYEM İLE BURAYI AÇTIM”

Günün birinde böyle bir yere sahip olmayı aklından arada geçirdiğini belirten Köse, “Böyle bir mekan sahibi olmayı çok istiyordum. Kendi kendime, ‘keşke hep böyle bir dükkanım olsa’ diyordum. Sonunda böyle bir yer açmak nasip oldu. Memnunum bu durumdan öyle evde oturmaktan iyidir. En azından bir şeyler yapıyorsun bir işe yaradığını biliyorsun. En azından kendi ihtiyacınızı karşılıyorsunuz. Bunları yaptıktan sonra evde oturmak insana zor geliyor. Bir şeyler yapmak istiyorsun. Biz küçücük bir parçadan bile bayağı güzel işler çıkarabiliyoruz. Tamamen kendi öz sermayem ile burayı oluşturdum. Üretmekten ve bir şeyler yapmaktan son derece memnunum” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.