TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orhan için şüpheli ölüm iddiası

İzmir’in Çeşme ilçesi yakınlarında geçen hafta arkadaşlarıyla balık tutmak için açılan Orhan Bingöl’den hala haber alınamaması üzerine, gencin yakınları şüpheli ölüm gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2014 08:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Orhan için şüpheli ölüm iddiası

Öte yandan 8 gün boyunca Gerence Körfezi’nde arama çalışmaları yapan AFAD, AKUT ve sahil güvenlik ekipleri de aramalarını sonlandırdı.

Geçen hafta arkadaşları Soner Ü (32) ve Murat Ö (28) ile birlikte botla balık tutmaya açılan ve botun alabora olmasıyla kaybolan Orhan Bingöl’den hâla haber alınamıyor. 20 yaşındaki gencin ailesi ise olayın şüpheli bir ölüm olduğu gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İddiaya göre, 20 yaşındaki Orhan Bingöl Çeşme yakınlarındaki Gerence Körfezi’nde kıyıdan yaklaşık 100 metre uzaklıkta balık tutmak için botla açıldı. Açıldıktan 15 dakika sonra şiddetli fırtına sebebiyle bot alabora oldu. Telaşla yardım çağırmak için denize atlayan Orhan Bingöl bir daha geri dönmedi. Botla bir müddet sürüklendikten sonra balıkçı çiftliklerine tutunan Soner Ü ve Murat Ö, sahil güvenlik ekiplerinin kendilerini fark etmeleriyle kurtarıldı. İki hafta sonra askere gidecek olan Orhan Bingöl’ün ise bir izine rastlanmadı.

“HİÇBİR EŞYASINA ULAŞILAMIYOR”

Günlerdir uyumayan ve her gün olay yerine giderek bir haber alabilme ümidinde olan Orhan’ın acılı babası Yusuf Bingöl, olayın boğulmadan çok şüpheli bir ölüm olduğuna inandığını belirterek şunları söyledi: “Bu artık boğulma olayının dışına çıktı. Şüpheli ölüm olduğuna kesin gözüyle bakıyoruz. Bunun araştırılması lazım. Orhan’ın yanındaki diğer iki arkadaştan şikayetçiyim. Şikayet dilekçemi savcılığa vereceğim. Her kim ne yaptıysa cezasını çeksin. İki arkadaşı kurtuluyor, o atlamış gitmiş yardım getireyim diye. Yok kürek düşmüş, kürek almaya çalışmış. Birkaç dakika önce nişanlısıyla mesajlaşıyor, hemen ardından bağlantı kesiliyor. Bir de soyundu atladı diyorlar. Bir dakika içerisinde bunların hepsi nasıl oluyor. Çok şüphe var. Ben inanıyorum ki bu çocuk denizde değildir. Oğlum ya başka birilerinin elinde ya da alıp bir yerlere gömdüler. Bilemiyorum. Ne elbisesi var ne sırt çantası ne telefonu ne ayakkabısı var. Böyle sır olup gidilmez. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.”

“BÖYLE DURUMDA SÜRÜ PSİKOLOJİSİYLE HAREKET EDERSİN”

Ailenin Avukatı Banu Kalafat da Orhan ile birlikte olan arkadaşlarının verdiği ifadelerin çelişkili olduğunu ileri sürerek şöyle konuştu: “Ciddi çelişkiler var. Bizi tatmin eden cevapları bulamıyoruz. Orhan’ın kıyafetleri ortada yok. Kıyafetlerini çıkarıp suya atladığı söyleniyor. Bu kıyafetler denizden çıkmadı. Bir şekilde bize bir yerden bir işaret vermesi gerekirken tam tersine hiçbir işaret çıkmıyor. Bu nedenle biz savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Şikayetimizi yapacağız. Ayrıca insanda sürü psikolojisi vardır. Bir botun içinde 3 kişiysen o 3 kişi ne yapıyorsa sende onu yaparsın. Sen o üç kişiden ayrılmayı denemezsin. Bu mantıksız bir şey. Bu nedenle şüpheli ölüm olma olasılığı çok yüksek diye düşünüyoruz.” (İHA/İZMİR)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.