TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İslam ülkelerine sert tepki

Şanlıurfa’da Topçu Meydanı’nda kendisini bekleyen coşkulu kalabalığa seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında İslam ülkelerine sert tepki gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2014 07:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İslam ülkelerine sert tepki

Şanlıurfa’da Topçu Meydanı’nda kendisini bekleyen coşkulu kalabalığa seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Sizi gönülden selamlıyorum. Şimdi önümüzde bir seçim var. 10 Ağustos’ta sandığa gidiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin. 12. Cumhurbaşkanını Allah’ın izniyle bu kez sandıkta belirliyoruz. Şanlıurfa 10 Ağustos’a hazır mı? 10 Ağustos’ta yeni Türkiye diyor muyuz? Kimi Cumhurbaşkanı seçiyorsunuz? Bu iş Şanlıurfa’da bitmiştir. Şanlıurfa Cumhurbaşkanının kimin geleceğini tayin etmiş. Burada sıradan sonuç beklemiyoruz yine rekor bekliyoruz. Buradan birincilik bekliyoruz ve Şanlıurfa’ya bu yakışır. Şanlıurfa’dan MHP, CHP’nin ısmarlama adayına oy çıkmaz. Buradan HDP adayına da oy çıkmayacak. Bakın yıllardır ne diyoruz? Bu HDP Güneydoğu’nun CHP’si olmaya çalışıyor. Model aldıkları parti CHP. Cumhurbaşkanlığı adayı belirlenirken HDP, CHP ile pazarlık yapıyor ve kendisi de bunu itiraf etti. Eğer diyor CHP filan ismi aday gösterseydi onlarla birlikte hareket edeceğini söylüyordu. HDP’liler bunu duymamış olabilir siz onlara söyleyin. Benim Güneydoğulu halkım bu CHP’yi iyi tanır. CHP demek dikta yönetimi demektir, inkar demektir, red demektir, asimilasyon demektir. CHP demek yasak demek, yoksulluk, yolsuzluk, ezanı Türkçe okutmak, Kur’anı yasaklamak, baş örtülülere zulüm etmek, milli ve manevi değerleri çiğnemek demektir. Kürt’ün Alevi’nin haklarını yok saymak demektir. İşte böyle bir CHP ile HDP ittifak arayışına giriyor. Bu nasıl bir CHP ki HDP ve MHP ile ittifak yapıyor. Bunlarda her numara var. Sosyal medyada bunlarla ilgili güzelde bir tasarım yapmışlar. Evet bunlarda darbecilik var, başörtüsü düşmanlığı yani ne ararsan var. İnanın Şanlıurfa’nın attar çarşısında, kapalı çarşısında bu kadar çeşit yok. İşte onun için Türkiye genelinde CHP, MHP ve HDP’ye oy verenlere bizi destekleyeceğine inanıyorum. Bu sandıkta vatandaşımız sadece Cumhurbaşkanlığını seçmeyecek ilkesiz partilere sandıkta bir ders verecek” dedi.

Başbakan Erdoğan çözüm sürecindeki kararlılıklarını sürdüreceklerini de ifade ederek, “Bakın 1.5 yılı geçti dağlardan acı haberler almıyoruz. Artık anneler evlatları için ağlamıyor. Tabi anneleri ağlatmak için uğraşanlar var. Çocukları annelerinden koparmak isteyenler var. Ama anneler artık eski anneler değil Türkiye eski Türkiye değil annelerde eski anneler değil. İşte Diyarbakır’da anneler itiraz ediyor. ‘Bizim çocuklarımızı elimizden alamazsınız’ diye anneler yüreklerini ortaya koyuyorlar. HDP’den ses var mı? Hani demokrasi, özgürlük barıştı. Annelerin evlatlarını zorla ellerinden alarak mı demokrasi olur? buna sessiz kalarak mı demokrasi olacak? Çocukların cenazeleri gelince sahtekarca ağlarlar timsah gözyaşı dökerler. Kürtlerin temsilcileri olduklarını söylüyorlar, bu halka gözyaşından başka ne verdiniz” diye konuştu.

DÜNYANIN SESİ ÇIKMIYOR

Filistin’de yaşanan olaylara da değinen Başbakan Erdoğan, “Bizim sahur ve iftarlarımız böyle geçiyor ama Filistin böyle geçirmiyor. Mısır’da, Suriye’de Irak böyle geçirmiyor, 5 gün içinde Filistin’de 200’e yakın şehidimiz var ve 700 yaralımız var. Ve insani yardım noktasında yardımlar ulaşmıyor. Dünyanın sesi çıkmıyor. Cidde’de yapılan toplantı çok önemli biz Türkiye olarak başbakan yardımcısı gönderdik. Katar dışişleri bakanını gönderdi, bir ülke bakan gönderdi ve diğer İslam ülkeleri sadece temsilci gönderdi. Bu bizim ne durumda olduğumuzu gösteriyor. BM genel sekreteriyle de, Fransa ile görüşüyorum. Değerli kardeşlerim bakıyorsunuz hepsi hala İsrail’e hak veriyor. 400 ton bomba indiriyor. Kardeşlerim leblebi çekirdeği atmıyor. Terör estiriyor terör. Türkiye İsrail ilişkileri normalleşsin tamam. Bakın Marmara gemimize uluslararası karasularında saldırdılar. Ondan sonra ABD ve batılı ülkeler devreye girdi. Ama ben dedim ki özür dileyecekler, tazminat ödeyecekler ve Filistin’e uygulanan ambargo kaldırılacak. Özür tamam, tazminatı da kabul ettiler. Ambargonun kaldırılacağını kabul ettiler. Ambargo kaldırılana kadar bizim İsrail ile normalleşme sürecini başlatmamız mümkün mü, değil. Ey Netanyahu sen bu bombaları durdurmadıkça yalnızlığa mahkum olacaksın. Türkiye ile dost olman mümkün değil elindeki orantısız gücü mağdur insanlara karşı kullandıkça, hiçbir zaman ilişkilerimiz normalleşemez. CHP, MHP, HDP neden sesiniz çıkmıyor. Hadi siz gidin Esad ile birlikte kahvaltı yapın. Netanyahu ile de yapabilirsiniz. Hiçbir zaman zulme rıza göstermeyeceğiz, kim olursa olsun. Bizimle hak yolunda yürüdükçe biz dostluğumuzu kardeşliğimizi devam ettiririz. Libya’da da aynı şeyi yaptılar. Mısır’da da aynı şeyi yaptılar. Dualarınızda Filistin’deki Suriye’deki kardeşlerinizi unutmayın. Suriyeli kardeşlerinize sahip çıkın Ensar’a bu yakışır” dedi.

“BİZİM HİZMET SEDAMIZ ASLA BİTMEYECEK”

Başbakan Erdoğan konuşmasında Şanlıurfa’ya yapılan yatırımlara da değinerek, “Bu kente büyük bir miting alanı yapmamız gerekiyor. Bunu da belediye başkanım yapar diye düşünüyorum. 150-200 bin kişiyi alacak bir miting alanı Şanlıurfa’ya yakışır. Başkanımızdan sözü aldık. Milletimin teveccühü ile seçilirsem burada devam eden yatırımların tamamının takipçisi olacağım. Eğer seçilirsem başlamış bütün projeler takibimde olacaktır. Cumhurun başı yan gelip yatmaz çalışır, bizim işimiz hizmet ötmek eşek ölür semeri kalır insan ölür eseri kalır bunu unutmayın. Bizim hizmet sedamız asla bitmeyecek. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. 10 Ağustos’ta sandıklarda tarih yazılacak. Mutlaka sandığa gidin yeni TR için oy pusulasına mührünüzü basın. Sandıklarda vesayete statükoya son verdik diyeceksiniz. Şanlıurfa istiklal mücadelesinde tarih yazan Şanlıurfa istikbal mücadelesinde de tarih yazacaktır. Şanlıurfa’ya tarihinde görmediği yatırımları gerçekleştirdik. 12 yılda bu kentte 20 katrilyon yatırım yaptık. Şanlıurfa bizim için çekim merkezi. Şimdi Şanlıurfa’ya hızlı treni getiriyoruz. Bu kenti ülkenin birçok noktasına hızlı trenle bağlıyoruz. İnşallah bu büyük projeyi de başlatarak kamu özel ortaklığı ile bin 700 yataklı bir sağlık kampuslü hastaneyi yapmak için kolları sıvadık” diye konuştu. (İHA/ŞANLIURFA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.