TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili vekiller, Romanları dinledi

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Karşıyaka Örnekköy ve Bayındır Çırpı’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2015 07:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Partili vekiller, Romanları dinledi

İzmir Milletvekili adayları Bilal Kırkpınar ve Cemal Bekle ile birlikte Romanlarla buluşan AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, ev ziyaretleri ve kahvehane sohbetleri sırasında Roman vatandaşların sorunlarını dinledi. Roman vatandaşlarla bir araya gelen Ulema, AK Parti ile birlikte Romanlara yönelik ayrımcılığın ortadan kalktığını, bunu fark eden muhalefetin taklitçilik yapmaya başladığını hatırlattı. Ulema, “Roman mahallesinde ziyaretlerimizde ve sohbetlerimizde onların en samimi duygularla AK Partiyi desteklediklerini görmek bizi son derece mutlu etti” diye konuştu.

“İKİNCİ SINIF VATANDAŞ OLMAKTAN ÇIKTI”

AK Parti hükümetlerinin başlattığı açılımlarla birlikte Roman vatandaşlarımıza kucak açıldığını belirten Ulema, “Bu kapsamda Roman kardeşlerimizin de sosyal yaşam seviyelerinin ve ekonomik durumlarının düzeltilmesi yönünde ciddi projeler ve çalışmalar yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Biz Yunus'un söylediği gibi; yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Roman kardeşlerimiz açılım sonrası artık ikinci sınıf vatandaş olmaktan çıktı. Süreçte ilk adım olarak, toplum nezdinde Romanlarla ilgili olumsuz algı ve ön yargıları ortadan kaldırma amaçlı çalışmalar yapıldı” dedi.

“AK PARTİ ZİHİNLERDE DEVRİM YAPTI”

AK Parti’nin Roman kökenli İzmir Milletvekili Adayı Cemal Bekle de, 2015 yılının Romanların siyaseten öneminin anlaşılacağı bir yıl olacağını belirterek, şunları söyledi: “AK Parti ile birlikte Roman algısı değişmeye başladı. AK Parti Romanlar konusunda yaptığı açılımlar ile zihinlerde devrim yaptı. Romanlara eğitim ve istihdam alanlarında öncelik verilecek. 10 yıl önce Türkiye'de ‘Ben Roman'ım diyemeyen, ben çingeneyim diyemeyen, ben Romanlığımdan utanıyorum' diyen, bugün Türkiye'de göğsünü gere gere Roman çocuğuyum diyebiliyor. Bu normalleşme sürecinin ne olduğunu, Türk halkı çok iyi biliyor. Biz bu normalleşme sürecinin bireysel hak ve özgürlük alanının genişlemesinin ne olduğunu, bire bir yaşayıp gelen vatandaşlarız. AK Parti Roman açılımı ile zihinlerde devrim yapmıştır.” (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.