TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belediye personeline “işaret dili” kursu

Hizmet kalitesini yükseltmek ve engelli vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmek için çalışan Karşıyaka Belediyesi, belediye personeline “İşaret Dili Eğitimi” vermeye başladı

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2015 08:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Belediye personeline “işaret dili” kursu

Proje kapsamında, her müdürlükten en az iki personel işaret dilini öğrenecek ve belediyeye gelen işitme ya da konuşma engelli vatandaşlarla daha rahat iletişim kurulacak. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar “Karşıyaka’da engeller kalkacak. Dezavantajlı vatandaşlarımız çok daha iyi hizmet alacak” dedi.

İşaret Dili Uzmanı Sevim Bilici tarafından verilen eğitimler 3 ay sürecek. Vatandaşla birebir iletişim halinde olan 50’nin üzerinde belediye personeli ile Kent AŞ’nin sosyal tesislerinde çalışan kafeterya ve restoran görevlileri, haftada iki gün, toplam 4 saat işaret dili eğitimi alacak. Talebin artması halinde, tüm personele bu eğitim verilebilecek. İşaret dilini öğrenen personeller sayesinde, işitme ve konuşma engeli bulunan vatandaşlara daha kaliteli ve etkin hizmet verilecek.  

“DAHA HIZLI, ETKİN ÇÖZÜM”

Eğitimin ilk dersine katılan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, engelli yurttaşların ihtiyaçlarına önem verdiklerini ve onların yaşam kalitesini arttırmak için çalıştıklarını söyledi. Başkan Akpınar, “İşaret Dili Eğitimleri sayesinde, belediyede işi olan ya da sosyal tesislerimizi kullanan işitme ve konuşma engelli yurttaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunacağız. Onları daha iyi anlamak ve isteklerine hızlı bir şekilde karşılık vermek adına önemli bir adım attığımızı düşünüyorum” dedi.

“ENGELLERİ KALDIRIYORUZ”

Karşıyaka’da engelleri kaldırmak için büyük mücadele verdiklerini belirten Başkan Akpınar, “Görme engelliler için sarı şeritli yolları yeniliyor, yaygınlaştırıyoruz. Kabartma yazılı kartvizitlerimizle hizmeti ayaklarına getiriyoruz. İşitme engelli yurttaşlarımız için de çeşitli aktiviteler düzenleyerek onların sosyal yaşama katılmalarını sağlıyoruz. Belediye binamız engelsiz durumda. Bu yönde çalışmalarımız aralıksız sürecek. Küçük dokunuşlar ile büyük mutluluklar hedefliyoruz. Engelli yurttaşlarımız için Karşıyaka’da yaşamayı daha güzel hale getireceğiz. Karşıyaka’da engelleri tüm yurttaşlarımız ile birlikte kaldıracağız” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.