TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir Mekan Bir Yemek

Bir Mekan Bir Yemekte bugün Güzelyalı’daki Antakya Evi bizi sizler için ağırladı

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2015 07:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bir Mekan Bir Yemek

Güzelyalı Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan Antakya Evi sadece Antakya yöresinin lezzetleriyle misafirlerini ağırlıyor. İşletmenin sahibi Cihan Atahan doğma büyüme Antakyalı ve küçüklüğünden beri bu ürünlerin içinde olmasından dolayı bununla ilgili bir iş yapıyor. Atahan, aslında su ürünleri mühendisi olmasına rağmen, büyük şehirlerde yöresel ürünlere talebin artmasını da göz önünde bulundurarak 3 yıl önce Antakya Evi dükkanını açmış.

ANTAKYA İLİNİ HAKKIYLA TANITIYORUZ

Cihan Atahan ile gerçekleştirdiğimiz sohbette, Antakya ilini tanıttıklarını belirterek, “Tüm ürünlerimizi Antakya’dan getirtiyoruz. Ürünlerimizin hepsi organik. 3 yıldır misafirlerimize özenle hizmet ediyoruz. Öncelikli amacımız Antakya ilini iyi bir şekilde tanıtmak. Antakya’yı insanlara pozitif bir şekilde tanıtmak için böyle bir yer açtık. Fuarlara katılıyoruz. Ürünlerimizi tanıtıyoruz. Pazar günleri hariç her gün 09.00-20.30 saatleri arasında hizmetteyiz. En çok sattığımız ürünler salça, nar ekşisi, çıtır kabak tatlısı, kurabiyeler, peynir çeşitleri ve tereyağı gibi sıralayabilirim. Yörenin tüm ürünlerin burada satışını yapıyoruz” dedi.

ANTAKYA’NIN EN MEŞHUR TATLISI KÜNEFE İÇİN

Malzemeler: Yarım kilo özel künefe peyniri, yarım kilo kadayıf, 250 gram tereyağı

Şerbet için: 3 su bardağı şeker, 2 su bardağı su

Yapılışı: Kadayıfı hafif erimiş tereyağıyla karıştırıyoruz. Bıçakla ince ince kıyıyoruz. Daha sonra kıydığımız kadayıfı tam ortasından bölüyoruz. Yarısını önceden tereyağı sürmüş olduğumuz tepsinin altına döşüyoruz. Elimizle sıkı sıkı bastırıyoruz. Araya peyniri parçalayarak bastırmış olduğumuz kadayıfın üzerine seriyoruz. Üzerine geri kalan yarım parça kadayıfı da her yerini kapatacak şekilde seriyoruz. Bu sefer peynir dışarı çıkmayacak şekilde hafif hafif bastırıyoruz. Kenarını düzeltiyoruz. Kısın ateşte çevire çevire pişirmeye başlıyoruz. Genellikle bakır tepsi tercih ediyoruz. Kısık ateşte yaklaşık 20 dakika sonra pişmiş oluyor. Diğer tepsiye de tereyağı sürüp pişmiş olan kadayıfı ters çeviriyoruz. Şerbeti kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Şerbeti soğuk dökerek künefemizi hazır hale getirebiliriz. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.