TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zekariya Öz ihraç edildi!

17-25 Aralık hakim ve savcıları meslekten ihraç edildi. HSYK, savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş, Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçöl’ün meslekten ihraçlarına karar verdi

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2015 08:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Zekariya Öz ihraç edildi!

Zekeriya Öz meslekten ihraç edilmesine ilk tepkisini sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden verdi. Kendisiyle birlikte 3 savcı ve 1 hakimin meslekten ihraç edilmesine tepki gösteren Zekeriya Öz HSYK'nın anayasa ve yasaları çiğneyerek savunma dahi almadan yukarıdan aldığı talimatla bu kararı verdiğini belirtti. Savcı Öz “HSYK anayasa ve yasaları çiğneyerek savunmamızı dahi almadan yukardan aldığı talimatla bu kararları vermiştir yazıklar olsun bağımlı HSYK’ya” dedi.

BAKAN CANİKLİ KARARI DEĞERLENDİRDİ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, HSYK 2. Dairesi’nin 17-25 Aralık soruşturmalarını yürüten 4 savcı ve 1 hakimin meslekten ihracına ilişkin kararıyla ilgili, “Paralel devlet yapılanmasıyla ilgili mücadele, hukuk mücadelesi bir ivme kazanmıştır. Bundan sonra da işin en zor kısmı bana göre aşılmıştır” dedi.

Amasya Valiliği’ne yaptığı ziyarette Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi’nin savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş ve Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçöl'ün meslekten ihracına karar vermesiyle ilgili bir gazetecinin sorusunu yanıtlayan Bakan Canikli, “Bugüne kadar neden bu kadar etkili mücadele edilmiyor, geç kalınıyor gibi bir takım zaman zaman sesler yükselebiliyor. Onlara aynı zamanda bir cevap olarak da söylemek lazım” diye konuştu.

Paralel yapıyla mücadelenin Kırmızı Kitap'ta yer aldığına değinen Bakan Canikli, “Başlangıç aşaması, tespit, onun rotasına oturtulması zaman alır. Yine hukuk devleti içerisinde ama o aşama bana göre geçildi. Bundan sonra daha da ivme kazanacaktır. Çünkü artık bir kere devletin kayıtlarına kırmızı çizgi olarak bu şekilde girdikten sonra bunun üzerine gidilmesi, çözülmesi, bütün bağlantılarının ortaya çıkartılması ve deşifre edilmesi kolaylaşacaktır. Şu anda o süreci yaşıyoruz. Bu söylediğiniz olayda bunlardan bir tanesidir. Buna benzer sonuçları bundan sonra çok sık görme durumuyla karşı karşıya kalacağız gibi gözüküyor” şeklinde konuştu. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.