TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gözü yaşlı kadın yardım bekliyor

İzmir'de yaklaşık 10 yıl önce geçimsizlik nedeniyle eşinden boşanıp yalnız yaşamaya başlayan Filiz Tonay'ın hayatı, rahim kanseri nedeniyle adeta kabusa döndü

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2015 06:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Gözü yaşlı kadın yardım bekliyor

Çalışamayan ve Kaymakamlık'tan aldığı 250 TL'lik yardımla yaşam mücadelesi veren Tonay, “Evimin kirası 300 TL, idrarımı tutamadığım için yetişkin bezi bağlıyorum, ayrıca vücudumdaki atık karnımdan açılan delikten torbaya akıyor, o torbayı da sürekli değiştirmem gerekiyor. Devlet bez ve torbanın parasını karşılamıyor. Zor durumdayım, lütfen yardım edin” diyerek gözyaşı döktü.

İzmir'in Bayraklı İlçesi Çay Mahallesi'ndeki bir evde yaşayan Filiz Tonay, yaklaşık 10 yıl önce geçimsizlik nedeniyle boşandı. Bir çocuk annesi 38 yaşındaki Tonay, eşinden ayrıldıktan sonra bir restoranda garson olarak çalışmaya başladı. Yalnız başına yaşam mücadelesi veren Tonay, 2012 yılında rahim kanseri olduğunu öğrendi. Tepecik Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde ameliyat olan Tonay'ın rahmi alındı. Daha sonra kemoterapi ve ışın tedavisi gören Tonay, bir süre sonra fenalaşınca bu kez Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Bağırsaklarının işlevini yerine getiremediği tespit edilince de ameliyata alınıp, karnına bir delik açıldı.

“ÖLMEK İSTEMİYORUM”

Zor günler geçirdiğini ve rahatsızlığı nedeniyle çok acı çektiğini söyleyen Tonay, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Kaymakamlık tarafından verilen aylık 250 TL yardım parasıyla geçinen Tonay, “Her ay Kaymakamlık tarafından gıda yardımı da yapılıyor. Ancak, evimin kirası 300 TL, idrarımı tutamadığım için yetişkin bezi bağlıyorum, ayrıca vücudumdaki atık karnımdan açılan delikten torbaya akıyor, o torbayı da sürekli değiştirmem gerekiyor. Devlet bez ve torbanın parasını karşılamıyor. Bazen komşularımdan para istiyorum, bazen de beni tanıyan hastane çalışanlarından yardım istiyorum. Çok acı çekiyorum, ölmek istemiyorum. Yalnızca kimseye muhtaç olmadan yaşamak ve sağlığıma kavuşmak istiyorum. Yetkililerden, hayırseverlerden yardım bekliyorum. Rahatsızlığım nedeniyle kimse iş de vermiyor” dedi. (DHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.