TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TMMOB halktır torbaya sığmaz

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, yasasındaki değişiklikleri de içeren torba yasaya karşı “Ülkemize, halkımıza, mesleğimize, örgütümüze sahip çıkıyoruz” kampanyası çerçevesinde TMMOB İl Koordinasyon Kurulları kitlesel olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2015 08:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
TMMOB halktır torbaya sığmaz

NİLGÜN TAZE

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB),  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı son torba yasasınıprotesto etmek için hazırladığı siyah çelengi büyük bir kalabalık ve sloganlar eşliğinde İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün kapısına bıraktı. TMMOB İzmir Sekreteri Melih Yalçın, AK Parti iktidarının gündeme getirdiği son iki torba yasasının imar, yapılaşma, meslek alanları ve çalışma hayatında önemli değişiklikler getirdiğini ve AK Parti’nin rant politikalarının önünde en büyük engel olarak TMMOB’u  gördüğünü belirtti. TMMOB ve Odalarının AK Parti’nin kentler üzerindeki oyununa karşı durduklarını "Kentsel Dönüşüm" adı altında "Rantsal dönüşüme" karşı çıktıklarını söyleyerek, “Çünkü TMMOB ve Odaları; yayınladıkları raporlar, basın açıklamaları, açtıkları davalarla AKP’nin ormanları, kıyıları, meraları; suyumuzu, toprağımızı yağmalamasının önünde durdular. Bu ülkenin yağmalanmasına, talan edilmesine, yandaşlara peşkeş çekilmesine karşı, kamu yararı için mücadele ettiler. Çünkü TMMOB ve Odaları, iş cinayetlerine, taşeronlaştırma uygulamalarına, işten çıkarmalara, işsizlik, yoksulluk ve düşük ücretlere karşı, yüzlerce işyerinde direnen işçilerle bir arada oldular. İşte bu yüzden TMMOB, AKP’nin hedefinde ve iktidar tarafından yok edilmek isteniyor” açıklamasını yaptı.

İKTİDARA TESLİM OLMAYACAĞIZ

İktidarın yıllardır her türlü devlet olanağını kullanarak seçimlere müdahale ettiklerini ancak yine de kendilerini ele geçiremediklerini ve mali denetim tehdidiyle, miting meydanlarında hedef göstererek, yetkilerini kısıtlayarak baskı altına almaya çalıştıklarını savunan Yalçın, “Şimdi yasasını değiştirerek TMMOB’nin örgütlülüğünü dağıtmak, parçalanmış bir yapıyla ülkemizin mühendis ve mimar ve şehir plancılarının toplumdan yana gür sesini kesmek istiyorlar. Ancak bilinmelidir ki mühendis, mimar, şehir plancıları ve meslek örgütleri AKP gericiliğine, piyasacılığına ve diktasına teslim olmayacaktır. Odalarımız ve Birliğimiz TMMOB 1970’lerden bugünlere dek oluşturduğu demokratik mevzileri koruyacaktır. TMMOB emek ve demokrasi güçleriyle birlikte eşit, özgür, demokratik, barış içinde kardeşçe yaşanan, bilim ve tekniğin aydınlığında yeni bir Türkiye mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Şimdi Çevre ve Şehircilik Bakanı’na sesleniyoruz. Hazırladığınız yasa değişikliği, meslek alanlarımızın ve örgütümüz TMMOB’nin tüm birikimlerini halkımızın yararına kullanmaya, iktidarınızın yarattığı rant düzenini teşhir etmeye, ülkemizi aydınlık geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam etmemizi engelleyemeyecektir” dedi.

TMMOB HER YERDE

Torba yasayla TMMOB’yi yok etmeye çalışsalar da seslerini kesemeyeceklerini söyleyen  TMMOB Sekreteri Melih Yalçın yoğun tezahüratlar eşliğinde devam ettiği konuşmasına, “TMMOB Soma’da, Ermenek’te, Zonguldak’ta, TMMOB Atatürk Orman Çiftliği’nde, Kaç-Ak Sarayınızda, TMMOB emperyal güçlerin dayattığı nükleer santrallere karşı Mersin’de, Sinop’ta, TMMOB, suyumuzun ticarileştirilmesine karşı Karadeniz’de, Akdeniz’de, Ege’de; TMMOB, Alakır Vadisi’nde, Artvin Cerattepe’de, Yırca’da, Diyarbakır Hevsel bahçelerinde, Burdur’da, Bartın’da, Sakarya Karasu’da; TMMOB, Taksim’de, Gezi’de, TMMOB, Ovacık’ta, Efemçukuru’nda, Gaziemir’de nükleer atıkların olduğu alanda, Konak tünellerinde, İnciraltı’nda, Urla’da, Karaburun’da  Anadolu’da, kentte, kırda bu ülke insanının yaşadığı her yerde. O yüzden size tavsiyemiz şudur: Bu torba yasaları derhal geri çekin.  Çünkü torba yasalarla altyapısı hazırlanan yalana, talana, yıkıma, yağmaya izin vermeyeceğiz. Türkiye’yi de, TMMOB’yi de size teslim etmeyeceğiz. TMMOB halktır torbaya sığmaz” şeklinde devam etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.