TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oktay Vural’dan sert açıklamalar

TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Konuşmasına seçim döneminde yalan ve iftira pazarı kuranlar olduğunu ve bunların millet tarafından öğrenilmesi için açıklama yaptığını söyleyerek başladı

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2015 07:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Oktay Vural’dan sert açıklamalar

ANIL YIKGEÇ

TBMM Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, gündemle ilgili sert açıklamalarda bulundu. Seçim döneminde yalan iftira ile siyaset yapıldığını ve bu yalanların halk tarafından öğrenilmesi için açıklama yaptığını belitti. Konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu hedef alan Vural,  AK Parti ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) arasında koalisyon olduğunu iddia etti.  İzmir’de devlet kurumlarının da siyasi partilerin seçim sürecine girdiğini iddia eden Vural, “İzmir’de bütün siyasi partilerini adayları var ve parti programları doğrultusunda vatandaşlarla buluşup oy talep ediyor. Ne yazık ki İzmir’de devletin kurumları da seçimlere girmiş vaziyette. Seçim süresince Orman ve Su işleri Veysel Eroğlu’da İzmir’den aday yapıldı. Veysel Eroğlu’nun adaylığından sonra da Devlet Su işleri Bölge Müdürlüğü’de AKP’nin seçim araçlarıyla dolu” diyerek fotoğraflar gösterdi.

“DSİ, AKP’NİN GARAJI MI?”

Vural, konu hakkında şöyle konuşmaya devam etti: “Sanki DSİ değil AKP’nin garajı olmuş. Böyle bir şey olabilir mi? Devlet mitingleri yapın, kaymakam, vali kampanya yürütsün, bölge müdürlükleri AKP’ye çalışsın. AKP seçim araçları DSİ’de… Bu araçların sahibi yok mu? Devletin araçları mı acaba bunlar? Ey Veysel Eroğlu! DSİ, AKP’nin garajı mı? Milletvekilleri, aday olarak milletimizin huzuruna çıkıyor. AKP’nin ikinci bölge birinci sıra milletvekili adayı. Ben Sanayi Ticaret Enerji Bilgi Teknoloji Komisyonundayken Vadeli İşlemler Borsası’nın İzmir’de olması için mücadele edip İzmir’de kurdurduk. Adayları Vadeli İşlemler Borsası’nı kaçırıp İstanbul’a götürdü. Hangi yüzle İzmirlilere hizmet edeceğim diye ortaya çıkıyorsunuz.”

“HAYALET ADAY”

Gazetelerden de örnek veren Oktay Vural, Orman Ve Su İşleri Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili adayı Veysel Eroğlu’na eleştirilerini sürdürdü: “İzmir’de birçok Afyonkarahisarlı var ama sen İzmir’den milletvekilisin. Gazetenin başlığında, ‘İzmirliler duymasın ama ben buradayım’ diyor. Ben de İzmirliler duysun diyorum. Bu adam hayalet milletvekili adayı. İzmir’e hizmet etmeyeceksin, İzmir’de yaşayan Afyonkarahisarlıya hizmet etmeyeceksin, kime hizmet edeceksin? İzmirli kendine ve kentine hizmet edilmesini istiyor. Afyonkarahisarlıların değerli milletvekili adayları yok mu? Afyonkarahisar’daki milletvekillerine hakarettir. İzmir’in milletvekili adayı değil, İzmirlileri temsil etmek için değil. Bir orada bir burada. Aday olacaksan seçildiğin zaman hizmet edeceğin kentte ol. Benim bir yere gittiğim yok, buralardayım. Böyle bir siyaset olabilir mi? İzmirlilere bu haksızlık yapılabilir mi? Ondan sonra Başbakan Afyonkarahisar’da diyor ki ‘Afyon 5 koyacak, 7 alacak.’ Afyon’da 5 milletvekili var. Altıncısı eniştesi, yedincisi zaten Veysel Bey’in kendisi. İzmirlilere bundan daha büyük hakaret olabilir mi? Vermeyin ey AKP’liler vermeyin. Böyle bir rezalet olmaz. Peki, İzmir kaç koyacak, kaç alacak? Sana İzmir milletvekili seçilme fırsatı verilmiş bunun şerefini taşımak zorundasın. Bir milletvekili elbet Türkiye’ye hizmet edecek ama seçildiği yeri temsil edecek. Hangi yüzle İzmirlilerden oy istiyor? Zaten İzmir genelde de bir şey verdiğinde bir şey almıyor, yerelde de. Bu itiraflar şunu ortaya koymuştur ki, bu adaylar göstermelik, çakma adaylardır. İzmir’i düşünmüyorlar. Bu kişinin de İzmir’e hayrı yok, kenti düşünmüyor. Afyonkarahisar’ı da düşünmüyor. AKP İzmir’i düşünmeyen adaylarla seçime giriyor.”

“SİYASET MERTÇE YAPILIR”

TBMM Grup Başkan Vekili Oktay Vural, AK Parti’nin HDP ile gizli koalisyonda olduğunu iddia ederek, “Türkiye’de miting meydanları AKP’nin yalan ve iftiralarını atma meydanı oldu. Siyaset mertçe yapılır. Bilgi ve fikir olmadan siyaset olmaz. Bilgisiz ve fikirsiz bir siyaset insanları birbirine düşman gösteren, o partilere iftira ve yalan atan siyaset anlayışı AKP’nin temel seçim beyannamesi, olmuştur. Davutoğlu, MHP ile HDP paslaşıyor diyor. Habur’da, Oslo’da, Dolmabahçe’de kim kiminle paslaştı? AKP ve HDP takımı milletin kalesine gol attı. 10 maddelik anlaşmayla hem paslaştınız hem de koalisyonu kurdunuz. Bu ne utanmazlıktır. Günde 3 vakit HDP ile beraber oturuyorsun İmralı, Kandil, Başbakanlık ekseninde bermuda şeytan üçgeninde vatanı, milleti anayasayı, demokrasiyi peşkeş çekiyorsun. Utanmadan sıkılmadan MHP’ye dil uzatıyorsun. Koalisyonları kuran sensin. HDP ile MHP’ni yan yana olması koalisyon kurması aklınız alıyor mu? Milletin aklı almıyor. Senin küçük aklın olduğu için bunu söyleyebiliyorsun. Ne kadar yalan atıyorsun? Bölücülerle koalisyonu ancak sen kurarsın. Sen Türk milleti, milli kimliğini anayasadan çıkarma sözü verensin. Sensin PKK ile HDP ile koalisyon yapan” dedi.

DAVUTOĞLU VE DEMİRTAŞ’A ORTAK MİTİNG ÇAĞRISI

 İzmir Milletvekili Oktay Vural, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ise şöyle eleştiri: “Davutoğlu saçmalama özgürlüğünü sonuna kadar kullanıyor. Diyor ki ‘Kürdistan Topluluklar Birliği-Koma Civakên Kurdistan (KCK) operasyonlarını yapan, bugün bu dinlenme faaliyetlerini yapan polislerdir.’ Ey Davutoğlu sen milleti aptal mı zannediyorsun? Bir Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı KCK’ya yaranıyor. Polisi, hırsıza şikayet ediyor. Sizin derdiniz KCK’yı PKK’yı meşrulaştırmak. Davutoğlu diyor ki ‘Siyasetin mayası artık AK Parti’dir. Bu mayayı çıkarttığınız zaman Türkiye’de siyaset parçalanır, kimlikler parçalanır’. Ben de buradan AKP’ye oy veren arkadaşlarıma sesleniyorum. Türkiye’nin mayasını AKP bozmuştur. Bu milletin mayası, milli ve manevi değerlerimizdir. Maalesef AKP milli ve manevi değerlerimizi yozlaştırmış, inanç hortumculuğu yapmıştır. Kardeşlik ve birlik mayasını bozmakla görevlendirilmiştir AKP. Dinimiz siyaset ve ticaret aracı olarak kullanan, özgürlükleri ortadan kaldıran sizsiniz. Siz Türkiye’nin çimentosunu bozmakla görevlendirilen Truva atısınız. Buradan bir çağrıda bulunuyorum. Ahmet Davutoğlu 24’ünde burada. Demirtaş da 23’ünde burada. Hazır gelmişken birlikte miting düzenleyin. Koalisyon miting düzenlesin. Şu çözümü İzmirlilere bir anlatın bakın. Dolmabahçe kararlarını bir anlatın bakalım. Şu HDP’ye PKK’ya yapılacak operasyonları nasıl haber verdiğinizi bir anlatın bakalım. Yüreğiniz varsa iki partide Gündoğdu’ya çıksın, anlatsın.”

“SARAY KONUŞTU DOLAR ARTTI”

Dolardaki artışa da dikkat çeken Vural, “Koalisyonları gördük. Bir anayasa kitapçığı atıldığı için ülkenin geldiği iflas durumlarını gördük. Koalisyon zaten AKP, HDP, PKK koalisyonu var. Bir de saray eklendi. Ben sana soruyorum Davutoğlu. ‘Ey Merkez Bankası!’ dediğinde 80 milyar dolar uçup gitti ya! Konuşunca dolar arttı. AKP’nin derin koalisyonu nasıl belirsizlikler oluşturduğunu ortaya koyuyor. Dolar bir buçuk ayda 2,2’den 2,7’ye çıktı. Saray konuştu dolar arttı” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ’NİN İKİ HEDEFİ VAR”

AK Parti’nin iki hedefi olduğunu söyleyen Vural, “Ahmet Davutoğlu AK Parti’nin Genel Başkanı, Başbakan Davutoğlu, ‘Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruyu biz getirdik’ diyor. Ama seçim beyannamesinde ise ‘Bireysel başvurunun Anayasa Mahkemesi’ne getirdiği aşırı iş yükünün mahkemenin işlevselliğine zarar verme ihtimaline karşı bu uygulamayı gözden geçireceğiz’ diyor. Daha yazdığını okumamışsın. Herhalde Saray’dan yazıldı bunlar. Kendi seçim bildirgesinden haberi olmayan biri hangi hakla oy istiyor? AK Parti’nin iki hedefi var; biri milleti korkutmak diğeri de Erdoğan’ı Başkan yapmak” diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.