TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İktidara sert çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Ali Engin, İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası sebebiyle il başkanlığında düzenlenen toplantıda iktidara ve Erdoğan’a yüklendi

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2014 08:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İktidara sert çıktı

DAVUT İPEK

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Ali Engin ve insan haklarından sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ercan Çınarlı, İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası sebebiyle bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda konuşan Ali Engin, “Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi olarak insan haklarının önemini biliyoruz. Bunun önemini belirten on binlerce broşür bastırdık ve bunları tüm örgütlerimize dağıtacağız. Bizler, çatışmaya ve etnik ayrımcılıklara karşı olduğumuzu hemen her platformda vurguluyoruz. Ülkenin ayrışmasını ve bölünmesini destekleyecek olan her türlü uygulamanın da karşısındayız” dedi.

“ALDATMAKTA ÇOK YETENEKLİLER”

Son dönemlerde gerçekleştirilen düzenlemelerin, ülke içinde çatışmalara sebep olacağını vurgulayan Engin şöyle konuştu: “Şimdiye kadar ülkenin ayrıştırılması için atılan tüm adımların karşısında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Son günlerde ucube müsteşarlıklar kuruldu. Bölgede bir devlet otoritesinden, hukuk otoritesinden bahsetmek mümkün değildir. Geçtiğimiz günlerde patlak veren Osmanlıca tartışmalarına hepimiz şahit olduk. Hala gündemin bir köşesinde yer tutmaya devam ediyor. Yaşanan bu durumlar göstermiş oldu ki hükümet siyasi aldatmacalarda çok yetenekli. Son dönemde yaşamış olduğumuz olaylar bunu ortaya koydu. Osmanlıca diye bir dil zaten yok ki. Arapça, Türkçe ve Farsça karması olan bir dildi Osmanlıca. Bu dil aslında Türkçe’dir. Yani Arap alfabesiyle yazılan eski dilimizdir. Bu dilin okullarda seçmeli ders olarak öğretilmesiyle bir sorunumuz yok aslında. Buna bilimsel bir çalışma deriz ve isteyen kişilerin bu dili öğrenmesine engel olmayız elbette. Fakat bugün en çok konuşulan dillerden biri olan ve evrensel bir dil konumunda bulunan İngilizce’yi bile öğretemeyen bir eğitim sistemimiz var. Daha bu dili bile öğretemeyen bir eğitim sistemi varken, bugün kullanılmayan bir dil olan Osmanlıca’nın öğretilmeye çalışılması beyhude olmaz mı? Diyelim ki bu dili öğretmeye çalışacaksanız. Bunun için bir eğitim kadrosu var mı? Yani bu dili öğretebilecek eğitimci kadrosu var da biz mi bilmiyoruz? Bugün Osmanlıca öğretilmesi için gerekli eğitim kadrosunun oluşturulması, nereden baksanız yirmi otuz yıl alacaktır. Yüzbinlerce diplomalı işsiz var. Öncelikle bu sorunun çözülmesi gerekmez mi? Zaten eğitim sistemine getirmiş oldukları düzenlemelerle sistemi iyice bozdular. Hiç olmazsa yeni uygulamalarla eğitime darbe vurmaya devam etmesinler.”

“AKP DÜNYANIN GERİSİNDE KALDI”

Eğitim sisteminde gerçekleştirilen uygulamaların daha birçok olumsuzluğa yol açtığını da belirten Engin, yurtların ayrılması konusuna da değindi. Yurtların artık ilçelere kadar ayrıldığını söyleyen Engin, “Üniversite yurtlarında zaten kızlar ve erkekler aynı binada kalmıyordu ki. Ayrı ayrı binalarda eğitim hayatlarını sürdürüyorlardı. Ama sanki kız erkek aynı odada kalıyormuşçasına bir anlayışla giriştikleri yurt konusuna da farklı bir yaklaşım geliştirdiler. Yurtları ilçe ilçe ayırdılar. Buna benzer birçok şey oldu ve olmaya da devam ediyor. AKP döneminde kadına şiddet olayları arttı, uyuşturucu kullananların yaş ortalaması oldukça düştü. Bunun gibi birçok olumsuz AKP döneminde artmaya başladı. AKP iktidarı döneminde iyi bir şey oldu mu? Manevi değerlere böyle mi sahip çıkacaklar? Şunu kabul etmek gerekir ki; AKP dünyanın gerisinde kaldı. Sadece iç politikayla ilgilenmekle bu işler yürümez. Bu Osmanlıca konusu da bir seçim stratejisidir. Özellikle gençlerimizin buna kanmaması lazım” dedi.

“ONLARIN GÖZÜ ÇÖLDE”

Geçtiğimiz günlerde ‘Amerika’yı Müslümanlar keşfetti’ iddiasına da değinen Başkan Engin, bunun mümkün olsa bile ülkemizle bir ilgisinin olamayacağını savundu. Bedevilerin bir ihtimal oralara gidebileceğini söyleyen Engin, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Amerika’yı Müslümanlar keşfetse ne olur, etmese ne olur? Bunun bizimle ne tür bir ilgisi olabilir? Diyelim ki Müslümanlar keşfetti, ülkemize bir faydası var mı? Selçuklu’da, Osmanlı’da ya da Türkiye Cumhuriyeti dönemlerinde övünmemiz gereken onca değer varken, Amerika’yı Müslümanların keşfedebileceğini düşünerek övünmek neden? Her şey ortada aslında. Bunların gözü, bereketli Anadolu topraklarında değil. Onların gözü çölde. Her zaman olduğu gibi gözleri dışarda olmaya devam ediyor. Bizler, AKP diktatörlüğüne karşı direnmeye devam edeceğiz. Gündemi değiştirerek yolsuzluk olaylarını unutturmaya çalışıyorlar. Fakat unutturamazlar, unutturmayacağız. Bu konuyu gündeme getirdiğimizde, AKP’nin yolsuzlukları üzerinden seçim propagandası yürütmeye çalıştığımı düşünenler oldu, olabilir de. Ama durum bu şekilde değil. Biz burada birkaç milyon dolardan bahsetmiyoruz. Seksen milyar gibi dudak uçuklatan bir rakamdan bahsediyoruz. Ülkemiz bu şekilde mi kalkınacak?”

“UTANÇ VERİCİDİR”

Başkan Engin’den sonra söz alan Cumhuriyet Halk Partisi insan haklarından sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ercan Çınarlı ise şöyle konuştu: “Hepimiz biliyoruz ki ülkemiz olumsuzluklarda birçok konuda üst sıralarda yerini alıyor. Din ve vicdan özgürlüğü, AKP iktidarında sadece bir siyasi aldatmaca ve oy toplama söylemi olarak kullanılıyor. Etnik ve dini ayrımcılık alabildiğine devam ediyor. Bu durum ülke insanı için utanç vericidir. Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak insan hakları ihlallerinin son bulması için mücadeleye devam ediyoruz. CHP iktidarında insan hak ve özgürlükleri en çağdaş biçimiyle uygulanacaktır. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin ruhuna uygun bir yönetim şekli her yurttaşımızın gururu olacaktır. Bunu da sağlayacak olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.