TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TOKİ Uzundere konutlarına mahalle müjdesi

Karabağlar ’da bulunan Uzundere TOKİ Konutları’nda, Karabağlar Belediyesi vatandaşların taleplerini göz önünde bulundurularak bölgenin ayrı bir mahalle olması için meclis kararı alındı

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2014 08:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
TOKİ Uzundere konutlarına mahalle müjdesi

Karabağlar ’da bulunan Uzundere TOKİ Konutları’nda, Karabağlar Belediyesi vatandaşların taleplerini göz önünde bulundurularak bölgenin ayrı bir mahalle olması için meclis kararı alındı 

A. FEYZİ MİRHANOĞLU

Uzun süredir yaşadıkları bölgenin alt yapı ve üst yapı sorunlarıyla Karabağlar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sayısız talepte bulunan Uzundere TOKİ Konutları’nın sakinlerine Karabağlar Belediye Meclisi’nden müjdeli haber geldi. Bulundukları bölgenin ayrı bir mahalle ilan edilmesi ve yeni bir muhtarlık kurulmasını isteyen vatandaşların talebini değerlendiren Karabağlar Belediyesi, çalışmalarını tamamlayarak değişikliği resmen onayladı.

Uzundere Toplu Konutlarında yaşayan ailelerin genel talebi ve Uzundere Köyü’nün ayrı konumda bulunması üzerine Karabağlar Belediyesi, İzmir – Aydın çevre otoyolunun Limontepe Kavşağı’ndan Tırazlı Mahallesine kadar sınırı bulunan TOKİ Konutlarının yer aldığı alan Uzundere Mahallesi’nden ayrılarak ayrı bir mahalle oluşturulması kararına varıldı. Uzundere TOKİ Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mucip Uludağ yaptığı açıklamada, “Yapmış olduğumuz kamuoyu yoklamasında TOKİ’nin Mahalle olması için Dernek olarak öncü olduk. Bin 500 imzayla Kaymakamlık ve Karabağlar Belediyesi’ne Mahalle olmak istediğimizi belirttik. Ardından da bu talebimiz komisyonlara geldi. Bu talebimizi komisyonlarda değerlendirmeye aldıkları için tüm partilerin belediye yetkilileri ve meclis üyelerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İKİ KİLOMETRE MESAFE VARDI

Muhtarlıkla TOKİ Konutları arasında 2 kilometrelik mesafenin olduğunu ve bu durumun vatandaşları mağdur ettiğini belirten Uludağ, “Vatandaşların bir sıkıntısı veya muhtarlıkta bir işi olduğunda yaklaşık 2 kilometrelik yol kat etmeleri gerekiyordu vatandaş mağdur ediyordu. İnsanlar kendi oturdukları yerde yürüyerek ulaşabilecekleri bir muhtarlık istiyorlar. Toplam 8 bin insan burada yaşıyor. Seçmen sayımız zaten Uzundere’den daha fazlaydı” dedi.

TOKİ’DE YAŞAYANLARA HİZMET ARTIK GECİKMEYECEK

TOKİ halkının artık kendi ihtiyaç ve taleplerini mahalle olunca daha hızlı ve dolaylı yoldan değil direk olarak halledebileceğini ve bunun büyük önem taşıdığını vurgulayan Uludağ, “Muhtarlık üzerinden sosyal yardımlardan tut halka her türlü hizmeti muhtarlığın TOKİ’de yaşayanlara daha çabuk hizmet ulaştıracağına inanıyoruz. Geçtiğimiz yerel seçimlerde TOKİ’nin desteklediği bir muhtar adayımız vardı, Nezir Olur. Kendisi bin 500 oy almıştı. TOKİ halkı kendi içinden bir muhtar istemişti. Ancak 100 oyla kaybetmişti şimdi biz kapı kapı gezerek kimin muhtar olmasını istediklerini vatandaşlara soruyoruz. Bu işin önderliğini de TOKİ Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak biz yapıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.