TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İZSU’dan “dört dörtlük” hamle

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, hizmetlerdeki hız ve kaliteyi artırabilmek için Avrupa’nın önde gelen bilişim firmalarından biriyle sözleşme imzaladı

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2015 07:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İZSU’dan “dört dörtlük” hamle

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, hizmetlerdeki hız ve kaliteyi artırabilmek için Avrupa’nın önde gelen bilişim firmalarından biriyle sözleşme imzaladı

Çalışmaların başladığı proje ile:

-Saha ekipleriyle kontrol merkezi arasında sürekli online bağlantı kurulacak.

-Vatandaşların hizmet talebi “saniyeler içinde” olay yerine en yakın saha ekiplerine aktarılacak.

-İş akışı, vezne işlemleri ve faturalandırma sistemi hızlanacak.

-Kağıtsız ofise geçilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kamudaki en geniş kapsamlı bilişim projelerinden birini başlattı. Dünya çapında bilişim hizmeti veren ATOS firması ile yapılan sözleşmenin ardından “Bütünleşik Bilişim Sistemi Projesi” başladı. 7 aylık bir çalışma sonrasında, İZSU dünya çapında bir bilişim alt yapısına kavuşacak.

İzmir halkına İZSU’nun misyonu doğrultusunda etkin, verimli, kaliteli ve sürekli hizmet sunabilmek hedefi ile hayata geçirilecek bilişim projesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı bir toplantıyla  tanıtıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZSU hizmetlerinden İzmir halkının en iyi şekilde yararlanmasını sağlamak, arızalara kısa sürede müdahale etmek ve bilgiye ulaşma hızını artırmak amacı taşıyan projenin çok önemli olduğuna değindi.

“İZSU cebimizde”

İZSU Bilgi İşlem Daire Başkanı Ergüven Pasin, İzmir halkına etkin, verimli, kaliteli ve sürekli hizmet sunabilme hedefi ile son teknolojik gelişmelere uygun çalışmalar yürüttüklerini belirtti. İZSU’nun bu anlamda pek çok hizmetinin Türkiye’ye örnek olduğunun altını çizen Pasin, “Türkiye’de ilk defa PTT ile tahsilat işlemlerini online olarak yaptık. Görme engelliler için sesli güvenlik kontrolünü internet sayfamızda yayınladık.  Abonelerimizin İZSU ile ilgili fatura ödeme, arıza bildirimi gibi işlemlerini rahatlıkla ve mekandan bağımsız gerçekleştirilebilmesi için akıllı telefon ve tablet bilgisayar gibi mobil cihazlarda çalışan İZSU uygulamasını geliştirdik. ‘İZSU cebinizde’ SMS sistemimiz ile planlı su kesintilerini ve son ödeme tarihi geçen fatura bilgilerini üye olan hemşehrilerimize cep telefonu mesajı olarak gönderiyoruz. Tüm veznelerimizde kredi kartı ile tahsilat işlemleri yapılabildiği gibi, 2003 yılından beri internet sitemiz üzerinden kredi kartı ile tahsilat işlemlerini yapıyoruz” diye konuştu. Pasin, Bütünleşik Bilişim Sistemi ile İZSU’nun hizmet kalitesinin daha da artacağını sözlerine ekledi.

İzmir’de yaşamak..

İZSU Bütünleşik Bilişim Sistemi’ni oluşturacak ATOS Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve  CEO’su Orhan Akbulut ise bu projenin çok özel ve anlamlı olduğunu belirterek, ATOS’un Avrupa’nın lider bilişim şirketi olduğunu vurguladı. Türkiye’nin önde gelen projelerine imza attıklarını söyleyen Akbulut, “İstanbul’da plazalarda yaşayan insanların en büyük hayali bir gün İzmir’de yaşamak. Biz de İzmir’de iş yapmaktan büyük keyif alıyoruz. Bu projeyi kamudaki en kapsamlı, en uzun soluklu bir proje olarak tanımlıyoruz. En yeni teknolojileri kullanacağız ve Türkiye’ye örnek bir proje olacak” dedi.

Abone talebi saniyeler için iletilecek

Geliştirilen mobil yazılımlar sayesinde, sahada görevli her elemanın online olarak işlem merkezine bağlanması sağlanıyor. Saha ekiplerine verilecek el bilgisayarları sayesinde kontrol merkezi ile kesintisiz bilgi akışı kuruluyor. Böylece sahada meydana gelen her türlü planlı ve arıza kaynaklı bakım işlemleri merkez tarafından yönetilerek yakından takibi sağlanıyor. Diğer yandan işlem merkezine aboneler tarafından iletilen her hizmet talebi de, iş emri haline getirilerek saniyeler içinde olay yerine en yakın saha ekiplerine online olarak yönlendirilebiliyor. El terminallerinden iş emirlerini gören ekip, olay yerine en kısa zamanda ulaşarak arızayı gideriyor. Bu yeni mobil entegre sistem sayesinde, arıza giderim hızının büyük oranda artırılması sağlanacak.

Vezne işlemleri daha da hızlanıyor

Abone Bilgi Yönetim sistemi çerçevesinde tutulan tüm adres verileri, Coğrafi Bilgi Sistemi veri tabanı ile eşleştirilerek tüm İzmir’i kapsayan tek bir adres sistemine geçilecek. Böylelikle yeni abone sürecinde yaşanan adrese bağlı sorunlar ortadan kalkacak. İş akışı hızlanacak. Sayaç okuyucuların merkeze ulaşıp verileri bilgisayara aktarma süreci ortadan kaldırılarak, faturalandırma sistemi hızlanacak.

Kurum içinde evrağa son

Elektronik Belge Yönetimi sistemi ile kurumsal evrakların ve bu evraklara ilişkin süreçler elektronik ortamda yönetilecek. Belgeye bağımlılık azalacak, elektronik imza sayesinde kurum içinde dolaşan evrak sayısı en aza inecek. Çevre duyarlılığı da gözetilen sistem sayesinde tüm veriler elektronik ortamda bulunacak ve kağıtsız ofise geçiş sağlanacak. Vatandaşlar da İZSU ile ilgili dilekçe ve başvurularını internet sitesi üzerinden rahatça takip edebilecek. Olası bir felaket durumunda sistemin işleyişini sağlayacak tüm veriler ve uygulama yazılımları yedekleniyor ve yenileniyor. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.