TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soma’da çocuklar gülsün diye

Gülben Ergen’in kurucusu ve Başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği 23. anaokulunu Soma’da açıyor. Çocuklara modern bir eğitim ve oyun ortamı sunacak olan anaokulu, 18 Eylül’de yapılacak açılış töreninin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanacak

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2014 09:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Soma’da çocuklar gülsün diye

Türkiye’de daha çok çocuğun okul öncesi eğitim almasına katkı sağlamak hedefiyle yola çıkan Çocuklar Gülsün Diye Derneği 23. anaokulunu Manisa’nın Soma ilçesinde açmaya hazırlanıyor. Daha önce Trabzon, İstanbul, Mardin, Tokat, Erzurum, Sinop, Hatay, Aydın, Zonguldak, Van, Sivas, Manisa, Çanakkale, Kars, Tekirdağ, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Konya, Bursa ve Antalya’da anaokulları açan Çocuklar Gülsün Diye Derneği yeni okulun açılışını 18 Eylül 2014 Perşembe günü Dernek Başkanı Gülben Ergen, Başkan Yardımcısı Elvan Oktar ve devlet protokolünün katılımıyla gerçekleştirecek. Kurulduğu günden bu yana uzak köylerdeki çocuklara ulaşmayı öncelikli sayan dernek, 13 Mayıs 2014’te Türkiye’yi yasa boğan Soma faciasının ardından Soma’da bir anaokulu açma kararı aldı.

100 ÖĞRENCİYE KUCAK AÇACAK

Tamamı gönüllülerinin bağışlarıyla yapılan “Manisa Soma Çocuklar Gülsün Diye Anaokulu", açılış töreninin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanacak. Yaklaşık 100 öğrenciye okul öncesi eğitim olanağı sunacak kapasiteye sahip okulun iç donanım malzemelerinin taşınmasına Yurtiçi Kargo taşıma sponsoru olarak destek verirken, Faber Castell de okulun kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladı.

YENİ OKULLAR AÇILACAK

Çocuklar Gülsün Diye Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde ihtiyacı olan illerde anaokulu yapmak üzere çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Dernek, sponsorların ve bağışçılarının desteğiyle gelecek eğitim-öğretim döneminde hizmete girmek üzere yeni okullar açmak için çalışmalarına devam ediyor.

ÇOCUKLAR GÜLSÜN DİYE DERNEĞİ HAKKINDA

Çocuklar Gülsün Diye Derneği, en büyük hedefi daha çok çocuğun okul öncesi eğitim almasına katkı sağlamak olan ilk ve tek sivil toplum kuruluşudur. Gülben Ergen’in başkanlığını, araştırmacı Elvan Oktar'ın ise başkan yardımcılığını üstlendiği Çocuklar Gülsün Diye Derneği, bağışlar ve sponsorluk çalışmaları sayesinde yaptırdığı anaokullarını, 22 Ekim 2011 tarihinde imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlamaktadır. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.