TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 Mekan 1 Yemek

“1 Mekan 1 Yemek” sayfamız için bugün Kızlarağası Lokantası’ndayız. Lokantamız 2003 yılından itibaren İzmirlilere hizmet veriyor. Mekanımız Efe Bayraktar ve Mehmet Ali Güçlü tarafından açılmış. İşletmemizin tek bir şubesi bulunuyor

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2015 06:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
1 Mekan 1 Yemek

FADİME DUMLUPINAR

“1 Mekan 1 Yemek” sayfamız için bugün Kızlarağası Lokantası’ndayız. Lokantamız 2003 yılından itibaren İzmirlilere hizmet veriyor. Mekanımız Efe Bayraktar ve Mehmet Ali Güçlü tarafından açılmış. İşletmemizin tek bir şubesi bulunuyor. Yerimiz 902. Sok. no:40 Hisarönü’nde bulunuyor. Mekana girdiğinizde sizi güler yüzlü ve sıcakkanlı bir personel karşılıyor. 15’e yakın bir ev yemeği çeşidi her gün İzmirlileri bekliyor. Bunların içinde zeytinyağlı ve özel yemeklerde bulunuyor. Öyle ki mekanımızın zeytinyağlı yemeklerini tatmak için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu geliyor. Mekanın devamlı müşterilerinden birisi konumunda. Mekanımızın en fazla rağbet gören yemekleri ise, enginarlı mezgit, Mehmet efendi kebabı, enginarlı pilav, Arnavut ciğeri ve kuzu incik. Mekanın müşterileri daha çok bankacı ve belediye çalışanları.

HUZURLU BİR MEKAN

12 ile 14 saatleri arasında en yoğun zamanı yaşadıklarını söyleyen İşletmenin müdürü Erdoğan Güçlü, mekanlarında günlük, taze ve kaliteli ürünler kullanmaya özen gösterdiklerini söyledi. Güçlü, “ürünlerimizde tereyağ kullanıyoruz, kesinlikle katı yağ kullanmıyoruz. Buraya gelen müşterilerimiz kesinlikle buradan memnun bir şekilde ayrılacaklardır. Fiyatlarımızda pahalı değildir. Sebze yemekleri 7, etli yemeklerimiz 14 liradır. Bunun yanında buraya gelen vatandaşlar sıcak bir ortamla karşılaşacaklardır. Biz burada garson kıyafeti bile uygulamıyoruz. Huzurlu ve sakin bir işletme olduğumuzu söyleyebilirim” dedi.

Enginarlı mezgit tarifi:

Malzemeler: 100 gr. Mezgit, bezelye, havuç, pirinç, enginar, kaşar peyniri, baharat

Hazırlanışı: mezgitleri önce hafif bir şekilde kızartıyoruz. Enginar ayrı bir yerde pişirilir. Daha sonra sebzeler pilavla karıştırılıp pişirilir. Baharatta ilave edilir. Sonra enginar üzerine pilavı onun üzerine de mezgit balığını koyup kaşarla süsleriz. Fırında kaşarlar eriyinceye kadar bekleriz daha sonra servis yapılır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.