TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Beethoven maratonu” büyüledi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kez düzenlediği “Saygun Müzik Festivali”  Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM)  başladı. “Beethoven maratonu”nu yaşatan açılış konserinde 5 ünlü piyanist, 4 saat boyunca ünlü bestecinin tüm piyano konçertolarını seslendirdi

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2015 08:26
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Beethoven maratonu” büyüledi

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ünlü besteci Ahmed Adnan Saygun adına düzenlediği uluslararası müzik festivali görkemli geceyle başladı. 9 Şubat tarihine kadar sürecek “Saygun Müzik Festivali”nin AASSM’de düzenlenen açılış konserine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Türkegül Kocaoğlu’nda birlikte katıldı. İzmirli sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği gecede 46 kişilik Ege Sanat Senfoni orkestrası, uluslararası üne sahip piyanistler Emre Şen, Gülsin Onay, Mauricio Vallina,  İbrahim Yazıcı ve  Jean Bernard Pommier solist olarak sahne aldı. İbrahim Yazıcı aynı zamanda diğer 4 piyanist eserleri seslendirirken orkestranın şefliğini üstlendi. Yazıcı piyanoyla eserleri seslendirirken de bu kez Jean Bernard Pommier şef olarak sahneye çıktı. 4 saat boyunca müzik rüzgarı estiren ünlü piyanistler Beethoven’ın tüm piyona konçertolarını seslendirdi.

 PİYANO YARIŞMASI DA VAR

7 gün sürecek festivalde kapsamında TOBAV İzmir Şubesi’nin katkılarıyla, genç piyanistlerin yetenek, bilgi ve deneyimlerini artırmak amacıyla iki grupta piyano yarışması da düzenlenecek. Yarışmanın jüri üyeliğini, ünlü piyanistler Gülsin Onay, Jean Bernard Pommier, Emre Şen, Mauricio Vallina ve Şef İbrahim Yazıcı yapacak. Saygun Müzik Festivali kapsamında ayrıca, yarışmaya katılan adayların dışında piyano eğitimi alan tüm öğrenciler ve mezunlar, dünyaca tanınmış piyanistler Emre Şen ve Edna Golandsky ile çalışma fırsatı bulacak. (HABER MERKEZİ)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.