TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Refahı tabana yayacağız”

AK Parti’nin 5 milyon borç batağında olan yurttaşı görmezlikten geldiğini vurgulayan CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray, CHP iktidarında ekonomik refahı tabana yayacaklarını söyledi. Çıray, “AKP'nin en büyük eseri 17 milyon yoksul ve borç batağındaki 5 milyon yurttaşımızdır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2015 07:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Refahı tabana yayacağız”

NİHAT AK

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray Tire ilçesinde seçim çalışmalarını sürdürdü. Gittiği her yerde alkışlar ve sevgiyle karşılanan Milletvekili Çıray seçmenlerle sohbet etti. Vaat ettikleri Yaşanacak Bir Türkiye'nin nasıl gerçekleşeceğini anlattı.

Seçmenlerin AK Parti'nin kendi vaatlerini anlatmak yerine CHP'nin vaatlerini eleştirdiğini anlatması üzerine Milletvekili Çıray, “Bir ilke imza atarak seçim bildirgesi için tüm toplumun katkısını aldık. Bu bildirge sadece partimizin değil yurttaşlarımızın bildirgesidir. En düşük emekli maşını, asgari ücreti bin 500 lira yapacağız diyoruz. Emekliye ramazan ve kurban bayramlarında iki ikramiye vereceğimizi söylüyoruz. AK Parti olmazsa olmaz diyor ortalığı ayağa kaldırıyor.Seçim vaatlerimiz milli gelirin 2,97’si kadar, yüzde 3’ü bile bulmuyor. Eğer milli gelirin yüzde 2.97’siyle emekliye, işçiye, çiftçiye, esnafa bir şeyler veremeyeceksek o zaman biz niye iktidar oluyoruz ki. Bizim iktidar hedefimiz nedir? Refahı tabana yaymaktır. Garip guraba edebiyatı yapanlar parayı nereye toplamışlar?Yıl 2002; Türkiye nüfusunun yüzde 1’i toplam servetin yüzde 39’una sahip. Yıl 2014; Türkiye nüfusunun yüzde 1’i toplam servetin yüzde 54.3’üne sahip. Refah nerede toplanmış? Tepede. Bunlar kaynakları ellerinden gidiyor diye feryadı figan ediyorlar ama nafile. Yurttaş 7 Haziranda bunları geriye dönmemek üzere gönderecek” dedi.

Esnafın halkın büyük kesiminin borç batağında olduğunu bu nedenle de piyasada yaprak kımıldamadığını belirtmesi üzerine ise CHP Milletvekili Dr. Çıray, “13 yıldır iktidarlarında 17 milyon yoksulumuz var. Bu ayıp Türkiye’ye yakışmıyor. 5 milyon vatandaşımız borç batağında. 1 milyon 220 bin vatandaşımız, 1 milyon 220 bin vatandaşımız için dava açıldı, taahhüdü ihlal davası. 550 bin vatandaşımız mahkum oldu. 98 bin vatandaşımız hapse girdi ve çıktı. Diğerleri de hapse girmek için sıra bekliyorlar şuanda.Faizlerin en az yüzde 80’ini sileceğiz, kalan kısmını 5 yıla yayacağız. Yurttaşa da esnafa da rahat bir nefes aldıracağız” şeklinde konuştu.

CHP'nin yurttaş odaklı, refahı tabana yayacak vaatleri karşısında aciz kalan AK Parti'nin din istismarıyla oy devşirmeye çalıştığına dikkat çeken Çıray sözlerini şöyle tamamladı: “İktidar kaybettiğini görünce dini istismar etmeye başladı. Dün bakara makara yapanlar bugün Kur'an-ı Kerim'i siyaset mitinglerinde sallıyorlar. Eğer bir siyasetçi dini istismar ediyorsa, dini inancı siyasete alet ediyorsa, siyasi çıkarları için dini kullanıyorsa dünyanın en büyük sahtekarıdır. Din bu sahtekarlar eliyle elden gitmektedir.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.