TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dertler boyu aştı

Türk Sağlık Sen, sağlık çalışanlarının ek ödeme ve döner sermayenin emekli maaşa yansıtılması konusunda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderilmek üzere toplanan dilekçelerin gönderilmesi ile basın açıklamasında bulundu

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2015 08:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Dertler boyu aştı

ONURHAN ALPAGUT

Sağlık Bakan’ın açıklamasına göre, “ Sizin paraya değil, duaya ihtiyacınız var” açıklamasıyla ilgili, sağlık çalışanlarının ek ödeme ve döner sermayenin emekli maaşa yansıtılması ile ilgili Türkiye Büyük Meclisi’ne gönderilmek üzere toplanan dilekçeler ile ilgili Türk Sağlık Sen 2 No’lu Şube Başkanı Şenol Atıcı basın açıklaması yaptı.

SAĞLIKÇILAR AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

Kamu Sen’e bağlı Türk Sağlık Sen 2 No’u Şube Başkanı Şenol Atıcı, konuya ilişkin basın açıklamasında; “Türk Sağlık-Sen olarak Türkiye genelinde döner sermayelerin emekli maaşa yansıtılması ve yıpranma payıyla ilgili Türkiye genelinde başlatmış olduğumuz dilekçe kampanyamız Türk Sağlık-Sen İzmir 2 No’ lu Şube olarak toplamış olduğumuz çalışanların yoğun ilgi gösterdiği, ek ödemelerin emekli maaşa yansıtılması ve yıpranma payının sağlıkçılar açısında çok önemli olduğunu dilekçe kampanyasına göstermiş oldukları yoğun talep görülmektedir. Bu haklı talepleri karşısında Türk Sağlık-Sen olarak 13 Mart’ta iş bırakma eylemi gerçekleştirecek ve bu dilekçelerin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, Türkiye genelinde toplanan dilekçelerle Türk Sağlık-Sen genel Merkezi karar verilecektir. Yaklaşık 400 bin sağlık çalışanının gözü kulağı çıkacak olan bu habere kilitlenmiştir ” dedi.Sözlerine şu şekilde devam eden Atıcı: “14 Mart’ta Sağlık Bakanı tarafından açıklanacak sağlıkçılara müjde diye çeşitli internet sitelerinde haberler görüyoruz. Sağlık çalışanları yıllardır ihmal edilmekte ve bu tür haberlere açıkçası inanmadıklarını bizzat sendikamıza söylemektedirler” diye konuştu.

“SAĞLIK BAKANLIĞI’NA SESLENİYORUZ”

Basın açıklamasında Atıcı, Sağlık Bakanlığına seslendiklerini belirterek; “Sağlık çalışanları tükenmişlik sendromu yaşamaktadır. Bunların sorunlarını madde madde önünüze koyuyoruz. Ek ödemenin emekli maaşa yansıtılması, yıpranma paylarının bir an önce verilmesi ve döner sermayede yaşanan adaletsizliklerin biz bir an önce son bulması için, hem dilekçelerle, hem de 13 Mart’ta iş bırakma eylemi gerçekleştirerek bir kere daha Sağlık Bakanlığını uyarıyoruz. Bunların yanı sıra tüm memurların maaşla aldığı sabit ek ödemelerin her ay geciktirerek yatırılması, yoğun çalışmaya rağmen performans ücretlerinin komik ücretlere inmesi ve ekonomik dayanılacak sınırı çoktan aşması gibi durumlarda yaşanmaktadır. Emeklilikte bekleyen sefalet ilgili de sürekli topun taca atılması çalışanda dayanılacak hal bırakmamıştır ” şeklinde konuştu.

“VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLMEDİ”

Atıcı, verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirterek, “Türk doktorlarının sorunlarına kulak tıkanarak yabancı doktor rüyalarına dalınmakta, niteliği olmadan ucuz iş gücü için ince hesaplar yapılarak, yabancı doktor rüyalarına dalınmaktadır. Asistanlar 36 saate varan nöbetlerde helak olmakta, hemşireler, ebeler sağlık çalışanları ağır yükü altında adeta kan ağlamaktadırlar. Kamu hizmeti yürüten ama kadro talepleri yerine getirilmeyen kamu dışı aile sağlığı çalışanları, vekil ebe hemşireler ve 4/C’liler umutsuzluğa sevk edilmektedir. Memurlarımız yok sayılmış, hizmetliler görevini yaptıkları memur kadrosuna sınavı kazanmalarına rağmen atanmamıştır. Kısacası sağlık hizmetlerinde görev alan doktordan hemşiresine tüm personelin sorunu ve sıkıntısı var. Sağlık çalışanlarının talepleri sürekli ötelenmektedir. Dertler boyları aşmış olmasına rağmen hala vurdumduymazlıkların devam etmesi kabul edilemezdir” dedi.

İŞ BIRAKMA EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Atıcı Türk Sağlık-Sen olarak tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında iş 13-14 Mart ta iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini söyledi ve belirtti; “ Sağlık alanında örgütlü dernek, oda ve diğer birçok kuruluş olarak bu iş bırakma eyleminde sağlık çalışanlarının taleplerine bir kez daha dikkat çekeceğiz ve sorunlara çözüm isteyeceğiz. Sadece acil sağlık hizmetlerinin sunulacağı bu eylemde tüm sağlık çalışanlarının, sağlık alanında faaliyet gösteren tüm kuruluşların katılmasını bekliyor ve çalışan hakkı için güç birliğine davet ediyoruz” şeklinde konuştu. Atıcı, bu kararı daha iyi bir sağlık hizmeti verilmesi için aldıklarını belirterek, “ Tüm vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz” diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.