TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’den gençlere veto

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın önceki meclis toplantısına geç kaldığı için AK Parti Grubu’nun Meclisi terk etmesi nedeniyle ertelenen Konak Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılan Belediye Bayan Futbol Takımı'ndaki 21 bayan futbolcuya 20 ile 40 bin lira arasında değişen miktarlarda ödül verilmesi gündeme geldi

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2014 07:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Parti’den gençlere veto

A. FEYZİ MİRHANOĞLU

AK Parti Grubu para yardımının doğru olmadığını savunurken, CHP'li meclis üyesi Zeki Günen bayan futbol takımının başarısının ödülle taçlandırılması gerektiğini söyledi. Yapılan oylamada söz konusu amatör spor kulübüne para yardımı yapılması CHP'lilerin oy çokluğuyla kabul edilirken, söz alan AK Parti'li meclis üyesi Sait Taşbaş, “Biz futbola karşı değiliz. Kesinlikle bu süreci destekliyoruz. Kendim de futbolun içinden geliyorum ama CHP'li arkadaşlar bize 'hep birlikte ret vereceğiz’ dedi. Biz bu konuda yanıldık" ifadelerini kullandı. Belediye meclis toplantısında yeterli hizmet veremeyen birimlere yeni bina kiralanması kararı da alındı. Başkan Pekdaş, “Konak Belediyesi'nde birimler kucak kucağa çalışıyor. Sağlıklı hizmet verilmesi için yeni yer kiralamamız lazım. Aslında bizim yeni belediye hizmet binasına ihtiyacımız var. Bunlar olana kadar özellikle teknik birimlerin ihtiyacını gidermemiz gerekiyor. Bir masa daha konulacak yer bile yok. Arşiv dosyalarını açacak yer bulamıyoruz”  dedi.

ÇINARLI REKREASYON ALANI NE OLDU?

Mecliste ayrıca Konak Belediyesi'nin tartışmalara yol açan yatırımı Çınarlı Rekreasyon Alanı'na dair gelişmeler de gündeme taşındı. Kapısına kilit vurulan milyonlarca liralık tesisin durumunu soran Konak Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Ömür Şanlı'ya yanıt veren Başkan Pekdaş, parkın seçim öncesinde apar topar açıldığını belirterek, eksikleri giderilinceye kadar bakıma alınacağını ve vatandaşların can güvenliği açısından kapalı tutulduğunu belirtti. Şanlı meclis oturumunda İl Özel İdaresi'nin kapatılması sonrasında Konak Belediyesi'ne gönderilen 15 sözleşmeli personelin işsiz kalması sonrasında yaşadığı mağduriyeti de meclis gündemine taşıdı. Şanlı'nın konu hakkındaki sorularını yanıtlayan Başkan Pekdaş, “Geçici işçi statüsünde çalışan arkadaşlarımızın sözleşmeleri 5 ay 29 gün üzerinden sözleşme yapılmış. Bu süreyi kapsayan iş akitleri dolduğundan iş akitleri sona erdi. Biz iş akitlerini feshetmedik, sözleşmeleri sona erdi. Yapabileceğimiz hiçbir şey yok” diye konuştu. Öte yandan geçtiğimiz meclis toplantısı öncesinde CHP grubunda tartışmalara ve bazı meclis üyelerinin toplantıyı terk etmesine sebep olan 'sözleşmeli memur alımı' komisyonların gündeminde kaldı. Bu konuda bir işlem yapılmadı. Önceki toplantıda CHP'li meclis üyeleri Başkan Pekdaş'ı kendilerine danışmadan sözleşmeli memur almakla ve meclis üyelerini hiçe saymakla suçlamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.