TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı "Cizre" olaylarını değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün Cizre'de tezgahlanan oyunu biliyor, ona göre tedbirleri alıyoruz. Bu devletin resmi giysileri içerisinde olan, bu devletin zırhlı araçlarıyla caddenin kenarına bombayı koyanları görüyor musunuz? Arkasından yine devletin bir başka görevlisi bunu yakalayabiliyor, hamdolsun. Artık inlerine girilmiştir" dedi

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2015 07:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Cumhurbaşkanı "Cizre" olaylarını değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, JW Marriot Otel'de Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) ev sahipliğinde, Enerji Uzmanları Derneği tarafından düzenlenen 'Enerji Piyasaları Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Enerji, Türkiye'nin içinden geçtiği kritik dönemin en önemli unsurlarından, tartışma konularından ve hedeflerinden biridir. Bildiğiniz gibi Türkiye zengin doğal kaynaklarına sahip bir ülke değil. Petrolümüz ve doğalgazımız maalesef oldukça sınırlı. Diğer kaynaklarının tamamını devreye alsak dahi yine de enerjide dışa bağımlılığımız ortadan kaldırmamız mümkün değil. Türkiye zengin enerji kaynaklarına sahip ülkelerle bunlara ihtiyaç duyanlara arasında köprüdür. Ülkemizin son yıllarda maruz kaldığı tüm saldırıların gerisindeki en önemli unsurlardan birisi enerjidir. Enerji Bakanımızın telefon görüşmelerinin dinlenmesi bunların bir yere servis edilmesi boşuna değil. Bunun üzerinde durmamız gerekir" ifadelerini kullandı.

YENİ TÜRKİYE'DE TEK İSTİKAMET MİLLET

"Gezi olayları sırasında ekonomiyi durdurma çabası, ağaç meselesi olmadığı ortaya koyan ipuçlarından birisiydi" diyen Erdoğan, "17-25 Aralıkta çökertilmek istenen isim ve firmalar da bu girişimin üzerindeki niyeti ortaya koyuyordu. Akkuyu ve Sinop nükleer santrali gibi enerji projelerinin kimleri rahatsız ettiğini biliyoruz. Çözüm sürecine yönelik provokasyonların gerisinde kimler olduğunu biliyoruz. Türkiye ekonomi ve demokraside gelişmeye, 2023 hedefleri doğrultusunda adım adım ilerlemeye devam edecektir. Bizim Balkanlardan Afrika'ya kadar geniş coğrafyada gönüllerini bize bağlamış yaşayan yüz milyonlarca kardeşimize sorumluluklarımız var. Türkiye'nin 3-5 milyar dolarlık finans manipülasyonuyla kurgulanmış siyasi krizlerle, 3-5 bomba patlamasıyla rayından çıkartıldığı, istikametin değiştirildiği günler geride kaldı, bu eski Türkiye'ydi. Bu numaralara hamdolsun bizim de milletimizin de artık karnı tok. Yeni Türkiye'de tek istikamet belirleyici olan milletin ta kendisidir. Milletin iradesidir. Bunun dışındaki her uğraş beyhudedir" şeklinde konuştu.

CİZRE'DE TEZGAHLANAN OYUNU BİLİYORUZ

Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: "Nasıl dün gezinin, 17-25 Aralık'ın aslında ne olduğu ortaya çıkıyor, daha çok şeyler dökülecek eteklerde daha gizli şeyler var. Hepsi dökülüyor, dökülmeye devam edecek, bütün bunlar karşısında gerekeni yapıyoruz. Bugün Cizre'de tezgahlanan oyunu biliyor, ona göre tedbirleri alıyoruz. Bu devletin resmi giysileri içerisinde olan, bu devletin zırhlı araçlarıyla caddenin kenarına bombayı koyanları görüyor musunuz? Arkasından yine devletin bir başka görevlisi bunu yakalayabiliyor, hamdolsun. Artık inlerine girilmiştir. Ülkemizi uluslararası alanda terörle özleştirme çabalarının aslında hangi dertlerden, sıkıntılardan kaynaklandığını gayet iyi biliyoruz. Türkiye'yi yolundan koymak için içeride ve dışarıda hangi çevrelerin ittifak içinde olduğunun gayet farkındayız, hangi kazanlarda hangi fitnelerin kaynatıldığını, kimlerin bunların ateşine odun taşıdığını da önüyle arkasıyla çok iyi görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı, hükümetimiz olarak işbirliği ve uyum içinde hepsini takip ediyor. Değerlendiriyor, kendi politikalarımızı belirliyor ve adım adım hayata geçiriyoruz. Unutmayın, herkesin bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı vardır. O hesap bütün hesapların üzerindedir. Ben, milletimizin feraseti ve hükümetimizin dirayetiyle bu sıkıntıları aşacağımıza, 2023 hedefleri doğrultusunda kararlılıkla yürüyeceğimize inanıyorum."

"TANAP'I 2018 YILINDA AKITMAYA BAŞLAMAYI HEDEFLİYORUZ"

Dünyadaki enerji yoksulluğunu, adaletsizliğini gidermek için enerji yatırımında geri kalınmış ülkelere öncelik verilmesi gerektiğine dikkati çeken Erdoğan, "Uluslararası şirketlerin bu konuda daha duyarlı olmasına ihtiyacımız var. Geçtiğimiz ayda Türkiye olarak G-20 dönem başkanlığını üstlendik. Kasım ayında Antalya'da toplanıyoruz. Enerji yoksulluğu olan ülkelerin sorunlarını dünya gündemine taşımak için hazırlık içindeyiz. Mevcut enerji kaynaklarının önemli bölümünü barındıran Ortadoğu ve havzasına açılan bir köprü olma yolunda önemli adımlar attık, atmaya devam edeceğiz. Diplomasinin tüm imkanlarını tarihi ve coğrafi bağlarımızın tüm gücünü seferber ederek bu konuda yapıcı bir rol oynamanın gayreti içindeyiz. İçinde yer aldığımız ve alacağımız projelerde de bu hususu gözetiyoruz. Irak'ta yaşanan sıkıntılar sebebiyle Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattını yoğun gayretlerimizle yeniden işler hale getirdik. Şimdi yeni projeleri hayata geçirmenin çabası içindeyiz. TANAP projesini temelini Mart ayında atıyoruz, 2018 yılında da akıtmaya başlamayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

"TIKANAN FASILLARDAN BİRİSİNİN DE ENERJİ OLMASI MANİDAR"

Hem arz güvenliği hem dağıtım sistemi olarak her geçen gün daha ileri giden enerji altyapısının 2023 hedeflerine uygun şekilde güçlendirerek devam etmeye kararlı olduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AB üyelik tıkanan fasıllardan birisinin de enerji olmasını yine manidar bulacağımızı ifade ediyorum. Aynen diğer fasıllarda yaptıkları gibi, işte bir Nabucco dediler bakın yapamadılar. TANAP geldi geçti, inşallah kısa zamanda TANAP akmaya başlayacak ama onlar bakmaya devam edecekler. Mesele bu. Dürüst ve samimi olması gerekiyor. AB sürecinde Türkiye'nin başardığı fasıllar konusunda, hangi faslı olursa olsun biz bu fasıl için hazırı dediğinde biz onu 2-3 ayda önlerine getirir koyarız çünkü Türkiye buna hazır ama onlar hazır değiller. Biz, kendi hedeflerimiz doğrultusunda ilerlemeye devam edeceğiz. Her kurumun kazançlı çıkacağından kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu. (İHA/ANKARA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.