TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İftihar edilecek bir iftar!

MAREV, İstanbul’da yaklaşık 700 kişinin katıldığı bir iftar yemeği verdi. Yoğun katılım hem yönetimi hem de Mardinlileri mutlu etti

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2014 07:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İftihar edilecek bir iftar!

Müslüm Aktürk / İSTANBUL - Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı’nın genel merkezi ile Bakırköy Şubesi’nin birlikte düzenlediği iftar yemeğine rekor katılım oldu. Florya Develi Restaurant’taki  iftar programına yaklaşık 700 davetli katıldı.

Bu yıl ilk kez MAREV Genel Merkezi ile Bakırköy Şubesi’nin birlikte düzenlediği ve yine ilk kez Avrupa Yakası’nda gerçekleşen iftara İstanbul’da yaşayan Mardinlilerin büyük bölümü aileleriyle birlikte katıldı. Davetlileri kapıda karşılayan MAREV Genel Başkanı Fehmi Tahincioğlu ile MAREV Bakırköy Şube Başkanı Beşir Bilgin daha sonra iftar öncesi birer konuşma yaptılar.

Fethi Tahincioğlu, “Aziz hemşehrilerim, Mardin’in dostları” diyerek başladığı konuşmasında, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri kutsal Ramazan ayındaki iftar organizasyonunun gerçekleşmesini candan işbirliğiyle sağlayan Bakırköy Şube Başkanı Beşir Bilgin ve yönetim kuruluna teşekkür etti. Her Ramazan ayında olduğu gibi, kutsal günlerin ruhuna uygun düşer biçimde, bu yıl da yine Mardin’in tüm ilçelerinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere erzak kolisi hazırladıklarını belirten Tahincioğlu, şunları söyledi: “Bu anlamlı faaliyetimizi bugüne kadar siz değerli hayırseverlerin katkılarıyla yapageldik ve bundan sonra da katkılarınızı esirgemeyeceğinizden eminim. İnsan olmanın en başta gelen erdemlerinden biri olan dayanışmanın, bu güzel ifadesine katkı vermek isteyen hemşehrilerimizin genel merkez veya Bakırköy Şubesi ile temasa geçebileceğini, az ya da çok demeden standımızdaki arkadaşlarımızın aracılığıyla da katkı sunabileceklerini hatırlatmak isterim.”

HUZURLU DEĞİLİZ

Hangi dinden olursa olsun tüm bayramları birlikte kutlayarak büyümüş Mardinliler için Ramazan ayının tüm bereketiyle yaklaşan bayramın sağlık, sıhhat ve huzur getirmesini dileyen Tahincioğlu, “Ancak biliyorum ki bu kutsal günlerde yanı başımızda, Ortadoğu’nun neredeyse her köşesinde kan dökülürken, zulümler zulümleri kovalarken pek de huzurlu olmamız mümkün değil. Filistin’de, Suriye’de, Irak’ta zalimlerin ellerini mazlumlardan çekmesini, akan kanların bir an evvel son bulmasını ve başta tüm kardeş Ortadoğu hakları olmak üzere tüm insanlığın gerçek bir bayram yaşayabilmek adına barışa kavuşmasını Yüce Allah’tan hepimiz adına niyaz ediyorum” dedi.

DAYANIŞMA ZİRVEDE

MAREV Bakırköy Şube Başkanı Beşir Bilgin de, bu daveti birlikte hazırladıkları MAREV Genel Başkanı Fehmi Tahincioğlu ve yönetimine teşekkür etti. Bu iftar vesilesiyle bir arada bulunmanın Mardinlilerin dayanışmasını zirveye taşıyacağına inandığını belirten Bilgin, şöyle devam etti: “Gerek tarih, gerek kültür, gerek hoşgörü, sevgi, saygı ve inancın taşlara kazındığı şehir olan Mardin, eşsiz güzelliğiyle ve sahip olduğu güçle bizi birbirimize bağlayan yüce bir şehirdir. Merkezimizin ve Bakırköy Şubemizin ilk defa birlikte hareket ederek gerçekleştirdiği bu etkinliğin dostluk, arkadaşlık, yardımlaşma ve dayanışmayı pekiştireceğine yürekken inanıyorum. Hepinize tekrar ‘hoş geldiniz’ diyor, dualarınızın kabulünü diliyorum.”

Beşir Bilgin ayrıca, iftar programını Yönetim Kurulu Başkanı olduğu 47 TV’den canlı yayınlatan Mardinli İşadamı Ferhan Ademhan’a da teşekkür etti.

Daha sonra Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından iftarlarını açan Mardinliler, birbirleriyle bol bol sohbet etme imkanı buldular.

YOĞUN KATILIM

Yoğun ilgi gören iftara Mardin eski milletvekili Cüneyt Yüksel, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece Başsavcı Vekili Hasan Dicle, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Süleyman Ersöz, Bakırköy 13 Ağır Ceza Başkanı Hayri Özdal, AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Av. Mustafa Korkut, Mardin Federasyonu Başkanı İbrahim Biter, Küçükçekmece Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Küçükçekmece Mardinliler Derneği Başkanı Menduh Bozan, Ağrı Dernekleri Başkanı Fevzi Uğur, Mardinli sanatçılar, İstanbul’daki Mardin derneklerinin başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile diğer davetliler katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.