TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kemalpaşa’da Hatipoğlu fırtınası

Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Prof.Dr. Nihat Hatipoğlu, Müslümanların birbirini öldürdüğü bir dünyada İslam ümmetinin bunu sorgulaması gerektiğini söyledi. Hatipoğlu, güzel günlerin geleceğine inandığını belirterek, “İslam dinini bilenler çoğaldıkça bunların önüne geçeceğiz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2015 07:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kemalpaşa’da Hatipoğlu fırtınası

Kemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Özel Programı’na konuk olan Prof.Dr. Nihat Hatipoğlu, hem Kemalpaşalıların gönüllerini fethetti hem de izdiham yarattı. ‘Daha İyi Bir Dünya İçin Sevgi, Saygı, Merhamet’ başlıklı konuşmasında Hz. Muhammed’in hayatından kesitler veren Hatipoğlu, İslam dünyasından yaşanan sıkıntılara değindi.

Dere Mesire Alanı’ndaki Amfi Tiyatro’da vatandaşların sevgi gösterileri arasında sahneye çıkan Hatipoğlu, İslam coğrafyasında son yıllarda yaşanan kargaşaya dikkat çekerek, “Birileri insanları öldürmeyi ibadet kabul ediyor. İslam ümmetinin bunu konuşması lazım. Mekke ve Medine’yi eskisi gibi yaşatmak için ‘Nerede hata yaptık?’ diye düşünmesi lazım” dedi.

Bunun sorgulanması gereken bir konu olduğunun altını çizen Hatipoğlu, “Ben güzel günlerin geleceğine inanıyorum. İmam Hatip Okulları çoğaldıkça, Kuran Kursları açıldıkça; okuyan ve İslam dinin bilen sayısı arttıkça bu tür durumların önüne geçeceğiz” diye konuştu. Konuşmasında Hz. Muhammed’in hayatından örnekler de veren Hatipoğlu, “Sevgili peygamberimizin geçtiği her yerden vücudunun güzel kokusu duyulurdu. Her yolculuğunda tarak, makas ve aynasını ihmal etmezdi. Kimseye baskı yapmazdı. Söylediği en ağır söz ‘Yüzüne toprak bulaşsın’ idi. Düşmanın şerefini korur onları asla ezmezdi. Yumruğunu vurabileceği an, ‘Gidin’ derdi. Sıradan bir af değildi sevgili peygamberimizin affı. Acıkmadan sofraya oturmazdı. Doymadan da sofradan kalkardı. Yapılan yanlışları kimsenin yüze vurmazdı. Genele yayar nokta işaret etmezdi. Bir yerde oturduğunda kendine ait özel bir minder falan bulmazdı. Yüzü her zaman güler; vahiy aldığında zaman ise yüzünün güzelliği artardı” diye konuştu.

BİRLİK VURGUSU

Sema gösterisi ve ilahi dinletisinin yapıldığı programda kısa bir konuşma yapan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu ise Anadolu’da İslamiyet’in şekillendirdiği bir medeniyetin yaşandığını belirterek, “Bizler İslamiyet ile yoğrulmuş bir dinin mensubuyuz. Yeryüzünün hangi coğrafyasında olursa olsun, ciğeri yanan bir medeniyetin parçasıyız. Bizde Tiranlar da olmadı Sezarlar da. Bizim medeniyetimiz de Yunus Emreler, Mevlanalar, Hacı Bektaşi Veliler oldu. Biz de kan ve kılıç olmadı. Bizde kalem, sevgi ve muhabbet oldu” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.