TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’de karar günü

İzmir CHP’de resmi olmayan sonuçlara göre önseçimin kazananları belli oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre CHP İzmir önseçim sonucu milletvekili adayları açıklandı

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2015 07:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP’de karar günü

ANIL YIKGEÇ

CHP İl Başkanlığı’nda CHP İl Başkanı Bedri Serter’in yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Milletvekili adayı Mustafa Balbay, İzmir Milletvekili Musa Çam, yönetim kurulu ve partililer de hazır bulundu. CHP İzmir’de heyecanla beklenen tarihi önseçim günü dün gerçekleşti. Parti üyelerinin kullandıkları oylarla CHP İzmir Milletvekili adaylar resmi olmayan sonuçlara göre açıklandı. İzmir'de en son 1999 genel seçimlerinde önseçime giden CHP, 16 yıl aradan sonra yeniden önseçim sandığını kurdu. 1. Bölge’den 74, 2. Bölge’den 81 aday adayı olmak üzere toplam 155 aday adayı yarışıyor. Partinin İzmir’deki 129 bin 107 üyesi 37 noktada kurulan 592 sandığa giderek Meclis’te görmek istediği isimleri seçecek. Önseçim sonunda en çok oy alan 20 kişi aday olacak. Genel Merkez ise, 26 adayın 6'sını kontenjanla seçecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’den önseçime girme kararıyla şehirdeki heyecanı bir kat daha artırdı.  CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Karabağlar Eşrefpaşa Anadolu Lisesi 1044 No’lu sandıkta oyunu kullandı. Serter’e Karabağlar İlçe Başkanı Orhan Polat ve İl Kadın Kolları Başkanı Nurhan Yanya eşlik etti.

İŞTE DEMOKRASİ BUDUR!

Oy kullandıktan sonra önseçimle ilgili açıklamada bulunan Serter, “Bugün bizim örgütümüz için düğün günüydü, geldi çattı. Hep bugünü değerlendirdik. Tam bir bayram havasında gerçekleştiriyoruz. Örgütümüzle, üyelerimize, gencimizle, yaşlımızla katılım var. Bebeğiyle gelen var beni çok mutlu etti. İşte demokrasi budur. İşte özgürlük budur. İşte hürriyet budur. Herkes özgür iradesiyle sandığa gidip oy kullanıyor benim vekilim diyeceği isimleri seçiyor. Bu seçimin bana denk gelmesi mutluluk verici. Örgütümüz muhteşem bir çalışmayla üstesinden gelecek. 2’inci Bölge’de genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu seçime giriyor onu başbakan yapıp partimizi hükümete sokacağız” diye konuştu.

ANAHTAR LİSTE İDDİALARI ASPARAGAS

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’yla sabah saatlerinde telefonlaştığını ifade eden Serter, “Geçen gün İstanbul’a ‘Anadolu'nun Kemal'i, Türkiye'nin Başbakanı’  belgesel filmini izlemeye gittim. Gerçekten örnek bir hayat. Gençlere tavsiye ederim” dedi.

Anahtar listelerle ilgili herhangi bir gelişmeden haberi olmadığını belirten Serter,  iddiaları asparagas haber olarak gördüğünü söyledi. Oy kullanma hakkında ise şunları söyledi: “Yüzde 70 bir katılım bekliyorum. Yüzde 100 biraz zor. Üyelerimizden vefatlar, şehir değiştirenler var. Gönül isterdi tüm arkadaşları işaretleyelim ama 10 arkadaşı işaretleyeceğim. Tarafsızlık açısından bir ara oy kullanmamayı düşündüm ama özgür irademi kullanmak için oyumu kullanmaya geldim.” 

SANDIKTAN ÇIKAN ANAHTAR OLACAK

İzmir CHP’de saat 17.00 itibariyle oy kullanma sürecinin bitmesinin ardından CHP İl Başkanı Bedri Serter, açıklamada bulundu. Oy kullanma süresinin bittiğini ve heyecanla sonuçları beklediklerini ifade eden Serter, “Saat 17.00 itibariyle sandıklarımız kapandı. Bazı siyasi parti büyükleri derler ki ‘Sandığa giren değil önemli olan çıkandır.’ Biz de şimdi çıkan oyları bekliyoruz. Tabii bir kişinin garantisini biliyoruz. O da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Sayın Genel Başkanımızın açık ara sandıktan çıkacağını biliyoruz. Ondan sonra da 7 Haziran seçimlerinde kendisini İzmir’den Başbakan olarak göreceğimizi de biliyoruz. Ancak o her daim bizim başımızın tacı. Genel başkanımızı olarak gurur duyduğumuz bir isim.  Diğer adayları bilmiyoruz” dedi.

KATILIM YÜZDE 55 CİVARINDA

Katılımdan memnun olduklarını belirten Serter, “Şu anda gelen rakamlarda yüzde 55 civarında katılım gözüküyor. Bu da bizi mutlu ediyor. İzmir için bu iyi bir yüzdedir. Bundan sonraki projeksiyonda üyelerimizle ilgili katılamayanların neden katılamadıklarının tespiti yapacağız. Bu bizim için gayet yeterli bir sayıdır. Burada çıkacak olan adaylarımız bizleri sayın genel başkanımızda başbakanlığında, meclisimizde kuracağımız hükümette çok iyi temsil edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Oy kullanma süresi boyunca hiçbir olumsuz olaya rastlanmadığını söyleyen Serter, “Bugün gerçekten bir düğün havası içinde geçti. Ben seçim boyunca 10-12 ilçeyi gezdim. Bütün arkadaşlarla sohbet ettim. Uzak mesafedeki ilçe başkanlarımızla telefon irtibatımızı kesmedik. Onlardan gelen bilgiler he olumlu. Hiçbir olumsuz olayımız yok. Herkes sanki bir düğüne gider gibi sandık başlarına koştu. Genciyle, yaşlısıyla, engellisiyle herkes oy kullanmaya gitti” ifadelerini kullandı.

SANDIKTAN ÇIKAN ANAHTAR OLACAK

Serter, anahtar liste söylentileri hakkındaki soruya şöyle yanıt verdi: “Ben şu ana kadar hiçbir anahtar listeyle karşılaşmadım. Bana haber de gelmedi. Üyelerimiz özgür iradeleriyle sandık başına geçip oylarını kullandılar. Şimdi çıkacak sonuçları göreceğiz. Anahtar, sandıktan çıkan anahtar olacak.”

Seçilemeyen adayların sorun çıkartmayacağını düşündüğünü belirten Serter, “Ben aday adaylarla yaptığım toplantılarda ve bire bir görüşmelerimde, fuardaki toplantımızda da seçilen arkadaşların arkasında olacak mısınız diye sorduğumda hepsi el birliği, güç birliği ve alkışla karşılık verdiler. Hiçbir aday adayı arkadaşımızın seçilemedi diye sorun çıkaracağını zannetmiyorum. Ama insanız ufak tefek kırgınlıklarımız, kusurlarımız olabilir. Bunu da biz birlik beraberlik kardeşlik duygularıyla aşacağımıza inanıyorum.  Ben seçilemeyen bütün aday adaydı arkadaşlarımızı bir toplantıya davet edeceğim. Bundan sonraki projeksiyonda adaylarımıza nasıl katkı koyacağımızı konuşacağız” dedi.

ÖRNEK BİR YAŞAM TARZI

Geçen günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun programına katıldığını belirten Serter, “Geçtiğimiz gün İstanbul’daki programına beni davet etti. Orada kendisi ve hayatıyla ilgili çok derin bilgilere sahip olduk. Biz de bunları duymaktan çok mutlu olduk. Ne yaşamlar varmış ki ne hayatlardan sonra insan nerelere gelebiliyormuş. Sizler gibi genç kardeşlerimize ve sizlerin çocuklarına çok örnek bir yaşam tarzı. Demek ki dürüst olduktan, hedeflerini iyi koyduktan sonra belirli noktalara gelinebiliyormuş mesajını vermiş oldu sayın başkanımız” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU AÇIK ARA ÖNDE

CHP İl Başkanı Bedri Serter ve CHP Genel Başkan Baş Danışmanı İzmir Önseçim Koordinatörü Veli Özdemir son dakika açıklaması yaptı. CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bölgede açık ara önde olduğunu söyleyen Serter, “Üyelerimiz ikinci bölgede genel başkanımızı yüzde 100'e yakın bir oranda seçiyor. Saat 10'a doğru kesin sonuçlar ortaya çıkacak. Genel Başkanımız bütün sandıklardan bütün oylardan çıkmakta. Çok mutluyuz. Güzel birlik ve beraberlik mesajı vermiş oldu üyelerimiz. Genel başkanımız açık ara önde" dedi.

ONLİNE SİSTEM

İzmir'deki tek seçim koordinasyon merkezinin CHP İl Başkanlığı'ndaki merkez olduğunu belirten Seçim Koordinasyon Merkez Başkan Yardımcısı Bahattin Özdemir, “Online sistemle bilgisayar ağını kurduk. Online sistemle buradaki merkezimize hem ıslak imzayla hem de bilgisayar sistemimize tek tek giriliyor. Bunu İzmir'de ilk defa deniyoruz. Bizim için de genel seçime yönelik bir deneme oluyor" dedi.

KOCAOĞLU DEĞERLENDİRME YAPTI

İzmir Büyükşehir Belediyen Başkanı Aziz Kocaoğlu CHP İzmir İl Başkanlığı’na gelerek önseçim sonuçlarını değerlendirdi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 90-95 oy alarak birinci olmasına sevindiklerini belirten Kocaoğlu, “Sayın Genel Başkanımızı davet etmiştik. Genel Başkanımız da katılanların yüzde 90-95 oyuyla birinci oldu. Bu da hepimiz için son derece önemli. İzmir ev sahipliğini güzelce yaptı" dedi.

İZMİR EVSAHİPLİĞİNİ YAPTI

Başkan Kocaoğlu, önseçimle ilgili şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi CHP uzun bira aradan sonra büyük bir Türkiye genelinde 56 ilde önseçim yapılıyor. Sonuçları almaya başladık. Delege, üye bazı yerlerde yöneticiler yoklamayla adaylarını belirlediler. İzmir’de üyeyle ön seçim yapıldı. İlk defa milletvekillerimiz uzun bir süreden sonra kendilerini örgüte teslim ettiler. Örgüt değerlendirdi ve arkadaşlarımız seçildi. Bütün arkadaşlarımız en az seçilenler kadar kıymetli. 150’ye yakın arkadaşımız yarıştı. Hepsi de centilmence en ufak bir olay olmadan, bu saate kadar geldik. Bundan sonra da olmayacak. Tabi burada konuğumuz vardı. Sayın Genel Başkanımızı davet etmiştik. Genel Başkanımız da katılanların yüzde 90-95 oyuyla birinci oldu. Bu da hepimiz için son derece önemli. İzmir ev sahipliğini güzelce yaptı. Bundan sonra seçilen arkadaşlara başarılar diliyorum. Hep birlikte, seçilen seçilemeyen ve ya sırasını beğenmeyen tüm arkadaşlarımızla birlikte 7 Haziran’da CHP iktidarına Sayın Genel Başkanımızı İzmir’den Başbakan olarak göndermeye hazırlanmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu bilinçle bu duyarlılıkla çalışacağız. Başaracağımıza inanıyoruz. Hayırlısı olsun.”

GENEL SEÇİM PROVASI OLDU

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, CHP Lideri’nin İzmir’den adaylığını değerlendirerek, “Buradan aday olması bir deneyim yarattı. Önseçim kararından sonra bütün aday adaylarımız ve taraftarları kapı kapı taradılar. En ücra köylere gittiler ve aslında ön seçim aynı zamanda genel seçimin provası oldu. Herkes nereye gideceğini ne yapacağını biliyor. İyi bir sınavdan, iyi bir eğitimden geçti. Ben başaracağımıza inanıyorum” dedi. Katılım oranları ile ilgili de konuşan Kocaoğlu, “İlk defa yapıldığı için dışarıda olanlar, başka yerde olanlar ona göre değerlendirecektir. Durumu müsait olan partililer oyunu kullandı. Gelemeyenlerin mutlaka bir mazereti vardır” şeklinde konuştu.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 7 Haziran'daki genel seçimler öncesi aday belirleme yarışında, önseçim için sandık başına gitti. Ankara İlkokulu’nda oy kullanan Başkan Akpınar "Önseçim, demokrasi, adalet ve parti içi eşitliktir. İşte bu sebepten Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkede umudun kaynağıdır. Kendisini halkın iradesine bırakan başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere aday adaylarımızı kutluyorum. 16 yıl sonra partimiz içinde yapılan önseçimler, demokrasi adına önemli bir gelişmedir" dedi.

BİRİNCİ BÖLGE

Musa Çam: 16 bin 819

Tacettin Bayır: 9 bin 379

Ali Yiğit: 9 bin 129

Murat Bakan: 8 bin 670

Muhsin Kurt: 7 bin 696

Ali Hıdır Uludağ: 7 bin 303

Ednan Arslan: 7 bin 014

Sabri Ergül: 6 bin 576

Sevda Erdan Kılıç: 6 bin 229

Turgay Bozoğlu: 6 bin 216

İKİNCİ BÖLGE

Kılıçdaroğlu: 32 bin 941

Mustafa Balbay: 16 bin 237

Atilla Sertel: 12 bin 732

Kamil Okyay Sındır: 11 bin 121

Ali Engin: 9 bin 195

Hüseyin Sezer: 9 bin 78

Ülkümen Rodoplu: 8 bin 701

Taha Okan: 7 bin 947

Nurgül Uçar: 7 bin 66

Ali Kemal Elitaş: 6 bin 743

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.