TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arslan iddialara cevap verdi

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Avrupa seyahatindeyken gündeme gelen 2014 yılı faaliyet raporları ve muhalefetin yaptığı açıklamaya Çiğli İlçe Binasında düzenlediği basın toplantısı ile cevap verdi.  Başkan Arslan, belediye ve kendisi hakkında söylenen sözleri mesnetsiz bularak eleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2015 06:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Arslan iddialara cevap verdi

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

CHP Çiğli Belediye Binası’nda, CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, meclis üyeleri ve partililer ile basın mensuplarının karşısına geçen Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, kendisi ve belediye hakkında yurtdışı gezisindeyken ortaya atılan iddialara cevap verdi. Denetim komisyonu raporunun 10 bine yakın işlem fişi varken sadece birkaç tanesi üzerinden hazırlandığını ifade ederek, “Eğer hata varsa ben belediye başkanı olarak gerekeni yaparım. Çiğli halkı benim vatandaşın bir kuruş parasını çarçur etmeyeceğimi bilir. Buna da izin vermem.  Denetim komisyonu raporunda bir firmanın belediyeye mal sattığını vurguluyorlar. Yerinin yurdunun olmadığını söylüyorlar. Denetimi yapılan Mesut Demirkaya ise mali müşavirlik yapıyor. İhale alan şirketin kaydı ve adresi kaşede bellidir. Vergi dairesine sorulsa adresi bulunur. Yetkili birimlerimiz sordu. Adres değişikliği yapmışlar.  Devletin bir dairesiyiz. Eğer raporu düzenleyen arkadaşımız bir bilirkişi tutup bu konularla ilgili hak ediş çalışması yapmış olsalardı mantıklı bakardım. Yapılanlar yüzeysel öngörülerden ibarettir. Konulara balıklamasına atlamışlar ve başarılarımızı gölgelemeye çalışıyorlar. Konular olacak iş değildir. Başarılı bir iş adamı iken başarılı belediye başkanlığı yapıyorum. Bir yılım da çok iyi geçmiştir. Çiğli halkının bir kuruşunun bile hakkını sorarım” dedi.

“KOLUNDAN TUTAR SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNURUM”

Arslan, Çiğli Belediyesi’nin şirketi Çiğ-Bel’in genel müdürü olan Niyazi Arslan’ın yine belediyeden doğrudan temin yöntemi ile ihale alması konusundaki rapor maddesine yönelik olarak şunları kaydetti: “Bir arkadaşımız benden önce dışarıdan bir şirket sahibi olarak belediyeden iş almış. Kendi şirketi vasıtasıyla doğrudan temin vasıtasıyla mal satmış. Aynı şahıs daha sonra benden önceki belediye başkanımız tarafından ‘demek ki vasıflı’ bulunarak belediyeye işe alınmış. Ve daha sonra şirkete müdür yapılmış. Müdür olmadan önce ticari anlamda mal satmasında bir sorun yoktur. Bu kişi Ahmet ya da Mehmet olabilir isim fark etmez. Bu kişi belediyede müdür olduktan sonra mal satmış mıdır, satmamış mıdır? Buna bakılması gerekir. Eğer sattıysa hemen elinden kolundan tutar savcılığa suç duyurusunda bulunurum.”

“TOPLU HALDE HEPSİNİ YAPAMAZSINIZ”

Arslan, raporda yer alan ‘toplu halde ihale yapmak yerine işler parçalara ayrılarak aynı şirkete doğrudan temin yöntemiyle verilmiş’ ibaresine yönelik olarak da sözlerini şöyle sürdürdü: “Yetkili birimler belediyede bize doğrudan temin işleri yapılması istediği bir işi olur ile sunar. Bakarız o anda uygunsa olur yazarız. Komisyon oluşturulur. İhale komisyonu o yer ile ilgili yasal limiti aşmıyorsa ihale yapar. Aynı yerde olmayan işleri birleştiremezsiniz. Harmandalı şantiyesindeki iş orayı ilgilendirir. Başka bir tesisimizde yapılacaksa doğrudan temin ile yaptırılabilir. Bizim yeni belediye binamızda iş yapılacak ya da başka bir yerde faaliyet olacaksa yerinde yapılır. Toplu halde hepsini yapamazsınız.  Bu yasanın yerel yönetimlere verdiği haktır.”

“MECLİS ÜYELERİNİN ÇALIŞMASI EKSİK”

Arslan, raporda imzası bulunan CHP’li meclis üyelerinin de ‘şeffaflık’ ilkesi gereği imza attığına değinerek,  “İmza atan meclis üyelerinin çalışması eksiktir. Eğer bir ifade kullanıyor ve rapor yazıyorsanız bunun altlıklarını da oluşturursunuz. Rapor yazılmış ve bizim meclis üyelerimiz de imza atmış. Ben onların bu tavrını ilk yıl deneyim eksikliğine veriyorum” dedi.

“GEZİYE AK PARTİLİLER DE KATILDI”

Arslan, AK Parti’nin eleştirdiği Avrupa gezisine de değinerek, “Geziye AK Partili Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Bilal Doğan başkanlığında çok sayıda AK Partili de katıldı. Bizim inceleme gezimizi kabahat gibi anlatan muhalefet kendi partililerini görmezden geliyor. AKP Çiğli İlçe Başkanı ve meclis üyeleri yıllardır kanayan yara olan Harmandalı çöplüğünün kaldırılması ile ilgili neden konuşmuyorlar?  AK Partili oy avcıları Harmandalı’nı görmezden geliyor. O çöplüğün kalkması için çalışmalara destek vermiyorlar. Ayrıca belediyemizin mali yapısında bir sorun yok. İşçilerimizin hakları veriliyor. Birçok yatırım ve hizmeti sorunsuz sunuyoruz.  Ne yazık ki onlarca yatırım olmasına rağmen AK Parti sanki başka yerde yaşıyormuş gibi hareket ediyor” diye konuştu.

“BAŞIMIZ DİK ALNIMIZ AÇIKTIR”

CHP İlçe Başkanı Utku Gümrükçü de belediye başkanı Arslan’ı koruyarak, “CHP’nin iktidar olduğu belediyelerde açıklık, enerji, gayret ve çaba vardır. Raporu sayfa sayfa okuyun tek bir olumsuz durum bulamazsınız. Bürokratik işlemlerden dolayı hatalar olabilir. Bazı usulsüzlükler olabilir. Belediye başkanı yaptığı açıklamada gereğini yapacağını söylemiştir.  Dün olduğu gibi bugün de hiçbir CHP’li belediye hırsızlığa, yolsuzluğa bulaşmamıştır. Bizim iktidarımızda kaçak saraylar, gemicikler olmayacaktır. Güneş balçıkla sıvanmaz. Bizim başımız dik ve alnımız açıktır” dedi.

“PARTİ SUÇU İLE İLGİLİ DURUM YOK”

Gümrükçü, rapora imza atan CHP’li meclis üyelerinin disipline gönderilip gönderilmeyeceği ile ilgili sorulan soru üzerine de şunları kaydetti: “CHP’li belediyelerde tüm denetim olanakları vardır. Meclis de denetim faaliyeti kamu adına yapıyor. Bu yapılanlar parti adına değildir. Yanlış bilgilendirme ve yanlış yönlendirme varsa biz de gerekeni yaparız. Şu anda bir parti suçu ile ilgili durum yok!”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.