TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Futbola şike bombası

Spor Toto 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta 7 hafta öncesine kadar hemen herkesin küme düştü gözüyle baktığı Çine Madranspor, son 7 maçta yaptığı inanılmaz çıkışla 17 puan toplayıp tehlikeli bölgeden uzaklaşırken aynı grupta yer alan Halide Edip Adıvarspor'un Başkanı Sedat Cengiz'in iddiaları, futbol dünyasına bomba gibi düştü

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2015 06:45
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Futbola şike bombası

Başkan Sedat Cengiz, 12 Nisan 2015 tarihinde Çine'de oynayıp 2-1 kaybettikleri maçtan önce kendi futbolcuları Emin Çelik'in takım arkadaşlarına para karşılığında şike teklifinde bulunduğunu öne sürerek Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuruda bulundu.

Konuyla ilgili konuşan Başkan Sedat Cengiz, karşılaşmadan 2 gün önce kim olduğunu bilmedikleri bir şahsın Emin Çelik'e Çine Madranspor'a yenilmeleri için 50 bin TL önerdiğini, Çelik'in de bu teklifi takım içinden bir kaç oyuncuya götürdüğünü iddia ederken şöyle dedi: "Diğer futbolcular bu teklifi anında reddetmişler ve olayı müsabakadan sonra bana anlatmaya karar vermişler. Nitekim maçtan sonra gelip durumu tek tek aktardılar. Bunun üzerine Emin Çelik'le konuştuk, olayı kabul etti. Paraya ihtiyacı olduğu için yaptığını söyledi. Elimizde Emin'in yazılı itirafı var."

Tüm gelişmeleri derhal Futbol Federasyonu'na ilettiklerini sözlerine ekleyen Başkan Cengiz, Cumhuriyet Savcılığı'nın duruma el koyacağını belirtti, "Biz meselenin tüm ayrıntılarıyla soruşturulmasından yanayız. Olayın ardından kim ya da kimler var, hepsi ortaya çıkacak" diye konuştu.

Yaşananların takım üzerinde moral bozukluğuna yol açtığını dile getiren Başkan Cengiz, "En büyük üzüntüm bir futbolcumun böylesine çirkin bir olaya karışmaya tenezzül etmesidir. Ben hayatımı Halide Edip Adıvarspor'a adadım. Oyuncularıma baba gibi yaklaştım. Bu olay beni derinden yaraladı" ifadesini kullandı.

74'E OYUNA GİRDİ ÇİNE MADRANSPOR 81'DE KAZANDI

Halide Edip Adıvarspor Başkanı Sedat Cengiz'in, 50 bin TL karşılığında Çine Madranspor müsabakasından önce arkadaşlarına şike teklif ettiğini iddia ettiği Emin Çelik, futbola Küçükçekmece altyapısından yetiştikten sonra amatör olarak sırasıyla Bakırköyspor ve Yeni Bosnaspor'da oynayıp, 2010 yılında Halide Edip Adıvarspor'a transfer oldu. Kırmızı beyazlı ekiple 3'üncü Lig'e çıkma sevinci yaşayan Emin Çelik, şike iddiasıyla gündeme gelen Çine Madranspor maçında skor 1-1 iken 74'üncü dakikada oyuna girdi. Çine Madranspor, 81'inci dakikada kazandığı golle sahadan 2-1 galip ayrıldı.

ÖMÜR BOYU MEN

Futbol Disiplin Talimatnamesi'nin 56'ncı maddesine göre bir müsabakanın sonucunu hukuka veya spor ahlakına aykırı şekilde etkileyen kişilere sürekli hak mahrumiyeti ve para cezası, söz konusu ihlali gerçekleştiren kulüplere ise bir alt lige düşürme cezası veriliyor. Talimat, ihlalin teşebbüs halinde kalması halinde kişilere 1 yıldan 3 yıla kadar müsabakadan men veya hak mahrumiyeti cezası öngörüyor. "Ağır ihlal hallerinde kulübe en az 12 puan indirme cezası verilir" diyen 56'ncı madde, ağır ihlali şöyle açıklıyor: "İhlalin ağırlığı kurul tarafından somut olayın niteliğine göre serbestçe karar verilir ancak eylemin ilgili yöneticinin kendisinin veya üçüncü kişilerin bahis oyunlarından menfaat elde etmesi amacına matuf olduğunun tespit edilmesi halinde ihlal, mutlaka ağır ihlal kabul edilir." (DHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.