TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran slogan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batman'daki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada kadro isteyen taşeron işçilerinin attığı slogan üzerinde konuşmasını yarıda keserek slogan atan gruba tepki gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2015 07:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdıran slogan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman’daki toplu açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşma sırasında kadro isteyen taşeron işçilerinin attığı slogan üzerine konuşmasını yarıda keserek, “Arkadaşlar bakınız, şu yaptığınız şeyler çok yanlış. Bir yerde çalışıyorsunuz nankörlük yapmayın. Bir imkan sizlere tanınmış oralarda çalışıyorsunuz ve Sayın Başbakanımızda özellikle açıklamaları yaptı. Bu açıklamaları takip edeceksiniz. İnşallah seçimlerden sonra bunların adımları zaten atılacaktır. Lütfen provoke etmeyin. 20-30 kişi toplanıp böyle bir adım atıyorsunuz” diyerek tepkisini dile getirdi.

HDP’YE ELEŞTİRİ YAĞMURU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birilerinin “Biz gelince Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracağız” dediğini anımsatarak, “Niye, bunların dinle işi yok. İşte bakıyoruz. Kaldıracağız dedikleri Diyanet şu an Kürtçe Kur’an mealini yayımladı” dedi.

"BİZİM KARDEŞLİĞİMİZİ KİMSE BOZAMAZ"

Batman’ın aynı zamanda barışın, sevginin, kardeşliğin değerini de çok iyi bildiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çünkü Batman geçmişte terör ve faili meçhullerden çok çekti. Biz demokratik açılım hamlesini başlattığımızda en büyük desteği Batman’dan gördük. Milli birlik ve kardeşlik projesinde de Batman bize güç ve moral verdi. Çözüm sürecinin de en başta gelen destekçisi Batman. Batman’da analar sevinç gözyaşları içinde bizim çağrımıza karşılık verdi. İşte bugün Cumhurbaşkanı olarak 18’inci ziyaretimi Batman’a yapıyorum. Sağolsun Batman bizi yine bağrına bastı. Yine bize muhabbetle kucak açtı. Bizim kardeşliğimizi kimse bozamaz. Bizim aramıza kimse giremez."

"ÜLKEDE KÜRT SORUNU YOKTUR"

Türkiye’de artık Kürt sorunu yoktur dediğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Kürt vatandaşımın sorunu vardır. Onlarla da zaten ilgileniyoruz. Türkiye’de her vatandaşın kendine göre bir takım sıkıntıları var. Bunların çözümü için çalışmak devleti yönetenlerin görevidir. Ama şu gerçeği kabul etmek lazım. Devletin vatandaşları arasında ayrımcılık yaptığı dönem kapanmıştır. Bu tür uygulamalar eski Türkiye’nin hastalıklarıdır. Bunların hepsini adım adım temizledik."

"DAĞDAN EMİRLER ALIYORLAR"

Kendisinin programına başlamadan önce bir plan yaptığına, Türkiye’nin yüzde 52 oyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı olarak hem vali hem de belediyeyi ziyaret etmeyi düşündüğüne işaret eden Erdoğan, şunları söyledi: "Fakat sağ olsun belediye başkanı havaalanına gelme nezaketini bile göstermedi. Bunu göstermeyen bir belediyeyi bir Cumhurbaşkanı olarak benim ziyaret etmem doğru mu? Dolayısıyla bunu bilmenizi istiyorum ki, bunun istismarını yapmasınlar. Tabi bir yerden emirler geliyor. Dağdan emirler geliyor. Dağdan emir aldıkları için bu ülkenin sistemi içerisinde değiller.”

"VATANDAŞI TEHDİT EDEREK OY İSTİYORLAR"

Yüksekova ve Hakkari’de hastane açılışına gittiğini ancak vatandaşların tehdit edilmesi nedeniyle kimsenin açılışa gelemediğini anlatan Erdoğan, "Tehdit ederek oy alıyorlar. Bu anlayışa gereken cevabı sizin vermeniz lazım. Okulları, ambulansları, belediye araçlarını ve kütüphaneleri ateşe verdiler. Bugünkü güçlerini Kürt vatandaşlarımın yaşadığı sıkıntılar üzerine kurmuşlar. Bu sıkıntılar bittiğinde altları boşalıyor. Onun için tehdit ortamını devam ettiriyorlar" şeklinde konuştu.

"MAALESEF HİÇBİR SÖZLERİNİ TUTMADILAR"

Çözüm sürecine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet ve siyasi iradenin bugüne kadar bu konuda üzerine düşenleri sonuna kadar yaptığını kaydederek, "Peki bölücü örgüt ve güdümündeki parti sözlerini tuttu mu? Örgüt silah bırakacaktı bıraktı mı? Maalesef hiçbir sözlerini tutmadılar” dedi. (İHA/BATMAN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.