TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Selçuk, Yörük Şenliği’nde çoştu

Selçuk Belediyesi ve Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı tarafından yörük kültürünün geliştirilmesi ve yaşatılması amacıyla Barutçu Yörük Şenliği düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2015 08:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Selçuk, Yörük Şenliği’nde çoştu

Selçuk Belediyesi ve Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı tarafından yörük kültürünün geliştirilmesi ve yaşatılması amacıyla Barutçu Yörük Şenliği düzenlendi. Bu yıl ikinci kez gerçekleştirilen Barutçu Yörük Şenliği, renkli görüntüleri de beraberinde getirdi. Bir tarafta keşkekler yapılan şenlikte bir tarafta da kadınlar yöresel el açma hamur işlerini hazırladı. Havanın da güzel olmasını fırsat bilen vatandaşlar Barutçu'ya akın ederken, şenliğe eşi Ayşen Bakıcı ile birlikte katılan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Barutçu’nun en önemli sorununun işsizlik olduğunu ve istihdama yönelik yatırım çalışmalarına başladıklarını kaydetti.  Yörüklerin Türkiye’de önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Bakıcı, “Barutçu Mahallemiz yörük hemşerilerimizin yoğun olarak yaşadığı bir bölge. Belediye olarak Barutçu’ya özel projeler geliştiriyoruz. Barutçu hak ettiği gelişmeye kavuşacak” dedi.

TEK TEK SELAMLAŞTI

Selçuk Belediyesi’nin desteği ve Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı’nın organizasyonu ile düzenlenen 2. Barutçu Yörük Şenliği’ne eşi Ayşen Bakıcı ile birlikte gelen Başkan Bakıcı, şenliğe katılan tüm vatandaşlar ile tek tek selamlaştı. Yaşlıların ellerini öperek bir süre sohbet eden Bakıcı, gözleme ve keşkek yapan kadınların yanına da giderek kolaylık diledi.  

BARUTÇU’YA YATIRIM VE İSTİHDAM GELİYOR

Şenlik nedeniyle kurulan yörük çadırında, köy halkının dedeleri ve atalarının fotoğraflarının yer aldığı sergiyi de gezen Bakıcı, şenliklerin sosyal yaşam içerisindeki önemine değindi. Konuşmasında yörük kültürünün önemine dikkat çeken Başkan Bakıcı, Barutçu’ya özel projeler geliştirilmesine başlandığını söyledi. İstihdama yönelik projelerin yörenin özelliklerine ve doğal dokusu da düşünülerek planlandığını bildiren Bakıcı, “Barutçu köyü bu şenliklerle şenlenecek ve projelerle de layık olduğu yere gelecektir. Barutçu köyünü tekrar istihdam edilen, ikamet edilen bir yer haline getirmek istiyoruz. Gençlerimizin de bu köyde istihdamını sağlamak istiyoruz. Bunu sağlamak için de buralara yatırım yapmak gerekiyor. Köyümüzün özelliklerini öne çıkaracağız. Yörük Şenliğimizde bunlardan biridir ve kültürümüzü unutturmamak içindir. Belediye olarak bu tür değerli bölgelerimizi ön plana çıkarmak ve artırmaya çalışmak görevlerimiz içerisindedir” diye konuştu.

Selçuk Efes Kültür ve Turizm Vakfı olarak bu yıl ikincisini Selçuk Belediyesi’nin desteği ile düzenlediklerini kaydeden Vakıf Başkanı Mahmut Kapıcıbaşı, Selçuk'a bağlı diğer köyden mahalleye dönüşen çamlık, Belevi, Şirince, Gökçealan gibi yerleşim yerlerinde de çeşitli festivaller düzenlemeyi düşündüklerini ifade etti.

ZEYBEK VE KONSER ÇOŞTURDU

Efelerin sahne aldığı ve zeybek gösterileri ile başlayan şenlik, TRT Sanatçısı Fatma Neşe seslendirdiği Ege Türküleri ile sürdü. Sanatçının türkülerine zeybek gösterisi ile eşlik eden Selçuklu Mehmet Efe izleyenler tarafından büyük alkış alırken, Başkan Bakıcı ve eşi Ayşen Bakıcı sanatçının türkülerine zaman zaman eşlik etti. Havanın da güzel olmasını fırsat bilen vatandaşlar Barutçu'ya akın ederken, yoğun bir katılımla gerçekleştirilen şenlikte Selçuk Tarım Kedi Kooperatifi ve Gökçe Tarım İşletmeciliğinin katkıları ile hediye çekilişi yapıldı. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.