TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bergama Antik Kenti'nde teleferik faciası ucuz atlatıldı

İzmir'in Bergama ilçesindeki Bergama Antik Kenti'ndeki teleferiğin vagonlarından biri, lodos fırtınası sırasında yerinden çıkarak yaklaşık 10 metre yükseklikten düştü. Vagonda kimsenin bulunmaması olası faciayı önlerken, diğer vagonlar bulunanlar ve çevredekiler, büyük panik yaşadı.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2015 08:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bergama Antik Kenti'nde teleferik faciası ucuz atlatıldı

Bergama Antik Kenti'ninin 760 metre yükseklikte bulunan akropolüne (kentin yukarı bölümü), dört yıl önce turistlerin daha rahat ulaşabilmesi içini Bergama Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından teleferik yaptırıldı. Akropolis Teleferik A.Ş. tarafından işletilen teleferikte dün faciadan dönüldü. 

ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA KALDILAR

Lodos fırtınasına rağmın çalıştırılan teleferikteki 8 kişilik 15 vagondan biri dün yerinden çıkarak yaklaşık 10 metre yükseklikten düştü. Şans eseri, düşen vagonda kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önledi. Olay anında diğer vagonlarda bulunan büyük bölümü Japon turist çığlık çığlığa kaldı. Turistler ve çevredekiler uzun süre olayın şokunu atlatamadı. 

Düşen vagonun yerine takılması için çalışmaları sürdürülürken, Akropolis Teleferik A.Ş. yetkilileri, daha sonra konuyla ilgili bir açıklama yapacaklarını bildirdi. (DHA/İZMİR)

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.