Denizli'de keçiler kurşunlandı: Hayvanlar acı içinde son nefesini verdi

Denizli’de keçi sürüsüne kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından kurşun yağdırıldı. Olayın sonucunda 10 keçi telef oldu

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 09:47

Olay, Denizli Tavas’ta Çakıroluk-Naldöken mevkiinde, gece saatlerinde meydana geldi.

Halil Kocabıyık’a ait keçi sürüsüne, bilinmeyen kişiler tarafından tüfekle ateş açıldı.

Sabah saatlerinde sürüsünü otlatmak için bölgeye gelen çoban, farklı noktalara dağılmış halde ölü ve yaralı keçileri bulunca büyük şok yaşadı.

Son nefeslerini sahiplerinin kollarında verdiler

Yaralı 2 keçiyi kurtarmak için büyük çaba harcayan Kocabıyık, onlarca kilo ağırlığındaki hayvanları omuzlarında taşıyarak veterinere götürmeye çalıştı. Ancak, keçiler son nefeslerini verirken çıkardıkları acı dolu inlemelere rağmen tüm müdahalelere yanıt vermedi ve telef oldu.

Çoban büyük şok yaşadı

"Canımıza kastettiler, resmen katliam yaptılar" diyen Kocabıyık, yaşadığı şoku şu sözlerle ifade etti:

"Dün sabaha karşı Çakıroluk mevkisi Naldöken yerine sürüleri gütmek için gittiğimde yol üzerinde belirli aralıklarda ölmüş ve yaralı şekilde keçileri gördüğümde neye uğradığımı şaşırdım. Yaralı keçilerin bağırtısı ve inlemeleri kulağımdan gitmiyor. Yaralı keçileri sırtımızda taşıyarak getirdik. Saldırı anında korkup kaçan birçok keçimizi de bulamadık. Bu insanlık değil dilsiz günahsız hayvanlardan ne istediniz. Onlar bizim evlatlarımızdı, canımızdı. Şu ana kadar 10 keçimiz telef oldu."

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Keçiler kaç yıl yaşar?

Keçiler normalde 15-18 yıl arasında bir yaşam süresine sahiptir. Ancak, yaşam ömürleri çevresel faktörlere, stres, hastalık ve kötü bakım koşulları gibi etkenlere bağlı olarak kısalabilir.