Eşini vurup tahliye oldu, tehditten yargılanıyor

2020 yılında eşi Nurtaç Canan’ı silahla yaraladığı için 9 yıl hapisle cezalandırılan Ragıp Canan 2023 yılında tahliye oldu. Ragıp Canan şimdi tehdit, hakaret ve ısrarlı takip suçlarından yargılanıyor

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2024 19:49
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2024 19:49

Zeytinburnu’nda 2020 yılında Ragıp Canan 2020 yılında eşi Nurtaç Canan’ı 5 kurşun ile yaralamıştı. Hayatını kaybedeceğini düşünen Nurtaç Canan kendi kanı ile yere “Anne, baba beni Ragıp vurdu. Üzülmeyin. Kurtuldum” yazmıştı. Bunun üzerine Ragıp Canan 2021 yılında ‘eşi kasten yaralama’ suçundan 9 yıl hapisle cezalandırılmıştı. Cezasının infazını 2023 yılında tamamlayan Sanık Canan tahliye olmuştu. Tahliyesinin ardından eşi Nurtaç Canan’ı ölümle tehdit ettiği, ısrarlı takipte bulunduğu, hakaret ettiği ve elektronik kelepçesini kırdığı iddiasıyla Ragıp Canan hakkında iddianame düzenlenen Sanık Canan’ın yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 55. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı Ragıp Canan’ın ‘tehdit’, ‘hakaret’ ve ‘ısrarlı takip’ suçlarından 2 yıl 6 aydan 8 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Oğlu babasını suçladı: Topluma zararlı

Duruşmada tanık olarak konuşan Nurtaç ve Ragıp Canan’ın oğlu Furkan Canan, babasının topluma zararlı olduğunu söyleyerek, Babam cezaevinden çıktıktan sonra anneme yönelik tehdit ve hakaret içerikli mesajlar gönderdi. Babam topluma zararlı bir kişidir. Anneme zarar gelmesini istemiyorum. Karar verilirken bu durumun gözetilmesini talep ederim” dedi.

Eşi ve ailesinin mallarını kaçırdığını belirten Sanık Ragıp Canan, “Amacım mallarımı geri almaktır. Eşime yönelik tehdit ve zarar verme kastı ile hareket etmedim. Ben elektronik kelepçeyi asla kırmadım” dedi.

Duruşmada mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı sanığın ‘tehdit’, ‘hakaret’ ve ‘ısrarlı takip’ suçlarından 2 yıl 6 aydan 8 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep ederken mütalaanın açıklanmasının ardından sanık avukatı savunma yapmak için süre talebinde bulundu. Sanık ve avukatına savunma yapması için süre verildi, duruşma ertelendi.