Eski İl Başkanı Vedat Çınar Altan'ın yargılanmasına başlanıldı

İzmir'de, terör örgütü PKK üyesi oldukları iddiasıyla eski HDP İzmir İl Başkanı Vedat Çınar Altan ve yönetici Berna Çelik'in yargılanmasına başlandı

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2024 21:23
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2024 21:23

İzmir'de, terör örgütü PKK üyesi oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan eski HDP İzmir İl Başkanı Vedat Çınar Altan ve il yöneticisi Berna Çelik'in yargılanmasına İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmaya, tutuklu sanıklar Altan ve Çelik ile avukatları katıldı.

Savunması alanın sanıklardan Altan, iddianamede geçen gizli tanıkların ifadelerini ve suçlamaları kabul etmediğini belirterek, tahliyesini istedi.

Çelik de suçlamaları kabul etmeyerek, tahliyesini talep etti.

Tanık B.A., duruşmada Berna Çelik'in PKK'nın kadın yapılanmasında yer aldığını öne sürerek, "Cezaevlerinin ideolojik anlamda ders alınacak yerler olduğunu söylerdi, eğitimler verirdi. Ben de o eğitimlerde bulundum," dedi."Cezaevlerinin ideolojik anlamda ders alınacak yerler olduğunu söylerdi, eğitimler verirdi, onlar da ben de vardım" diye konuştu.

Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU?

Eski HDP İzmir İl Başkanı Vedat Çınar Altan ve il yöneticisi Berna Çelik, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen "Kahramanlar Operasyonu" kapsamında 6 Ekim 2023'te İzmir'de gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı.

Şüphelilerin ikametlerinde, HDP il ve ilçe başkanlıklarında yapılan aramalarda, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a ait posterler, teröristlere ait fotoğraflar, yasaklanması ile toplatılması kararı bulunan ve terör örgütü propagandası içeren çok sayıda örgütsel dokümanın yanı sıra dijital materyal ele geçirilmişti.

Altan ve Çelik hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan dava açılmıştı.