İstanbul’da silahlı çatışma: Polis memuru şehit oldu  

İstanbul Ümraniye'de meydana gelen silahlı çatışmada ağır yaralanan polis memur hayatını kaybetti

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2024 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2024 10:27

Olay, Ümraniye Ihlamurkuyu Mahallesi Petrol Yolu Caddesi'nde gece saat 23.15 sıralarında meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, 26 farklı suç kaydı bulunan Y.E.Ç. (19) isimli şahıs, gözaltına alındığı sırada bir polis memurunun silahını alarak polislere ve çevreye ateş açtı. Çıkan silahlı çatışmada, polis memuru Ş.Y. ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Ş.Y., yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. Şüpheli Y.E.Ç. ise yaralı olarak yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada,"22.09.2024 tarihinde Ümraniye ilçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği tarafından 'motosiklet hırsızlığı' suçundan yakalanan ve sonrasında firar eden şahsın yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda; çeşitli suçlardan 26 adet suç kaydı bulunan Y.E.Ç. (19) isimli şüpheli şahıs 23.09.2024 tarihinde Ihlamurkuyu Mahallesi'nde yakalanarak muhafaza altına alınmaya çalışıldığı esnada görevli memurlarla arasında arbede yalanmış, görevli memurun silahını alarak memurlara ve çevredeki şahıslara ateş etmeye başlamıştır. Ş.Y. (27) isimli kadın polis memuru şüpheli şahsın açtığı ateşe karşılık vermiştir. Olay esnasında yaralanan görevli memurlar ve şüpheli şahsın annesi olan P.G.(43) ilk müdahalelerin ardından hastaneye kaldırılmış, kahraman polisimiz Ş.Y. sağlık görevlilerince yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. K.H.S. isimli polis memuru ve P.G. isimli şahsın hastanede tedavileri devam etmektedir. Konu ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda Y.E.Ç. isimli şüpheli şahıs yaralı şekilde gözaltına alınmış, 'kasten öldürme-kasten yaralama' suçlarından tahkikat işlemlerine başlanmıştır. Şehidimize Allah’tan rahmet, acılı ailesine, yakınlarına ve kahraman Emniyet Teşkilatımıza  başsağlığı diliyoruz. Yaralı polis memurumuza acil şifalar diliyoruz. Kamuoyunun bilgisine sunulur" ifadeleri yer verildi.

Bakan Yerlikaya'dan şehit olan polis için başsağlığı mesajı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ümraniye'de çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Şeyda Yılmaz için başsağlığı diledi.

Sosyal medya hesabı üzerinden başsağlığı mesajı paylaşan Bakan Yerlikaya şu ifadeleri kullandı;

"Kahramanımızın şehadetinden derin üzüntü duydum. Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, kahraman emniyet teşkilatımıza ve milletimize başsağlığı diliyorum. Çatışmada yaralanan kahramanımıza da acil şifalar diliyorum."