İstanbul Tuzla'da polise silahlı saldırı

Tuzla'da düzenlenen operasyonda polis ekiplerine ateş açıldı

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2024 23:43
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2024 23:43

İstanbul Tuzla'da, çeşitli suçlardan aranan şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda çatışma yaşandı.

Olay, Tepeören Mahallesi'ndeki lüks bir sitede, saat 17.00 sıralarında gerçekleşti. Polis ekipleri, bir villaya operasyon düzenlediği sırada evde bulunan E.E., F.İ. ve Ç.G. isimli şahıslarla karşı karşıya geldi.

1 polis memuru yaralandı

Çatışma sırasında, polis memuru Adem Köş yaralanırken, polise ateş açan E.E. etkisiz hale getirildi. Diğer iki şahıs ise gözaltına alındı. Olay yerine çağrılan ambulans ekipleri, yaralı polis memurunu Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı.

Olay sonrası yapılan GBT kontrollerinde, E.E.'nin kasten adam öldürme dahil 10 ayrı suçtan kaydı olduğu belirlendi. F.İ. ve G.Ç. isimli şahısların ise dolandırıcılık ve diğer suçlardan sabıkaları bulunuyor. Operasyon sırasında villada yapılan aramalarda, 3 adet tabanca, yasaklı madde ve çok sayıda fişek ele geçirildi.

Polis ekipleri, olayın ardından site çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Caddeler yaya ve araç trafiğine kapatılırken, polisin kontrol noktaları oluşturduğu gözlemlendi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaşanan olayla ilgili sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yaralanan polis memuruna acil şifalar diledi. Bakan Yerlikaya, "Ülkemizin huzur ve güvenliği için canları pahasına görev yapan polislerimizi Allah korusun" ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.