Kaza yapan alkollü sürücü aracı kullanmadığını söyledi: Görüntüleri görünce...

Nevşehir’de meydana gelen bir kazada, alkollü sürücü önce aracın arkadaşına ait olduğunu iddia etti. Ancak Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kamerasının görüntülerini izledikten sonra aracın kendisine ait olduğunu kabul etti. Daha sonra, görüntüleri çeken gazeteciye “Bu saatte burada ne işiniz var? Çektiğiniz görüntüleri paylaşacak mısınız? Herkes bunu görsün, su yolu bulmuş. Su olmasaydı şu anda Avanos’ta olacaktım” şeklinde açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2024 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2024 10:04

Kaza, gece saatlerinde 2000 Evler Mahallesi'nde Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki Üniversite Kavşağı'nda gerçekleşti. 1.33 promil alkollü olduğu belirlenen Efe P., 50 FE 378 plakalı Volkswagen marka aracının direksiyon kontrolünü kaybetti. Araç önce orta refüje çıkarak durdu, ardından karşı şeride geçip kaldırım taşlarına çarptı.

SAĞLIK VE POLİS EKİPLERİ OLAY YERİNE YÖNLENDİRİLDİ

Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine sağlık ve polis ekipleri olay yerine yönlendirildi. Araçta bulunan ve kazayı sürücünün gerçekleştirdiğini belirten kişi, herhangi bir yaralanmanın olmaması nedeniyle tedavi edilmek istemedi.

ARACI KENDİSİNİN SÜRMEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Kaza yerine ulaşan polis ekipleri, araçta yolcu olarak bulunduğunu iddia eden Efe P.'nin ifadeleri ve davranışlarından şüphelenmeye başladı. Alkollü gencin aracı sürmediğini sürekli reddetmesi üzerine polisler uzun süre ısrarcı bir şekilde açıklama yapmasını istedi. Efe P.'nin aracın kendisine ait olması ve bir yakınına ait olması sebebiyle, sürücünün Efe P. olabileceği ihtimali üzerinde duran ekipler, KGYS kameralarını incelemeye aldı.

Polis ekipleri, yapılan kamera incelemeleri sonucunda aracın Efe P. tarafından kullanıldığını belirledi. Kaza görüntülerinin gösterilmesinin ardından 19 yaşındaki sürücü Efe P., aracı kendisinin sürdüğünü kabul etti. Yapılan alkol testinde ise Efe P.'nin 1.33 promil alkollü olduğu tespit edildi.

6 BİN 439 LİRA CEZA

Alkollü sürücü Efe P., aracın kendisi tarafından kullanıldığını uzun tartışmalar sonucunda kabul etti. Kazadan sonra "Ehliyetim iki yıl önce aldım ve bu, üçüncü kazam" şeklinde açıklamada bulundu. Basın mensuplarına da, “Bu saatte ne yapıyorsunuz? Çektiğiniz görüntüleri paylaşacak mısınız? Herkes görsün, su yola akmış. Su olmasaydı şu an Avanos'taydım” şeklinde konuştu. Görüntü çeken gazeteciye "tamam" işareti de yaptı.

Efe P.'ye alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 lira ceza kesilirken, aracı da trafikten men edildi.