Kırıkkale'de bir tekstil fabrikasından alevler yükseldi

Kırıkkale'de bir tekstil fabrikasında yangın çıktı. Yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2024 00:45
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2024 00:45

Yangın, Yeni Mahalle'deki Mermerciler Sitesi'ndeki bir tekstil fabrikasında gece saatlerinde çıktı. Alevleri fark eden vatandaşlar, durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi yönlendirildi.

Ölü ve yaralı yok

İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alınarak alevlerin çevredeki diğer iş yerlerine sıçramasına engel olundu. Yangın sonucunda ciddi maddi hasar oluşurken herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmadı. Yangının çıkış sebebi henüz tespit edilemedi fakat ekiplerin olay yerindeki incelemeleri sürüyor.

Yangın anında yapılması gerekenler

Yangın anında yapılması gereken temel adımlar şunlardır:

Eğer yangınla başa çıkmak için gerekli eğitim ve ekipmanınız yoksa, müdahalede bulunmaktan kaçının. Etraftaki kişileri yangın konusunda hemen bilgilendirin. Yangın hakkında 112 Acil Çağrı Merkezi'ni bilgilendirin. Yangını söndürürken doğru tip söndürme cihazlarını kullanın. Dumanlı bir ortamda emekleyerek veya çömelerek ilerlemeye çalışın. Tahliye sırasında asansörleri asla kullanmayın. Kapıları açıp kapatırken dikkatli olun; kapıları kapalı bırakın ama kilitlemeyin. Kapalı bir kapının kolunu elinizle kontrol edin. Kıyafetleriniz tutuşursa, battaniye gibi bir şeyle yerde yuvarlanarak yangını söndürmeye çalışın. Yangın sırasında mahsur kalırsanız, kapıları ıslak bezle tıkayarak dumanın içeri girmesini engelleyin. İtfaiyecilerin rahatça çalışabilmesi için yangın bölgesinden güvenli bir mesafeye uzaklaşın.