Konak'taki cinayetin zanlıları Urla'da yakalandı

İzmir'in Konak ilçesinde gerçekleşen ölümlü kavgayla ilgili 3 şüpheli Urla ilçesinde yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2024 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2024 16:55

İzmir'in Konak ilçesinde gürültü tartışması sonrası çıkan kavga sebebiyle 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı olayla ilgili 3 şüpheli Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, Suç Analiz Büro Amirliği ve İstihbarat Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarla Urla ilçesinde yakalandı.

9 Ağustos 2024 günü saat 20.00 sıralarında Konak ilçesinde meydana gelen gürültü sebebiyle taraflar arasında çıkan kavga sonrası gerçekleşen silahlı saldırı olayında, F.K. (53) kasık bölgesine isabet eden mermi ile hayatını kaybetmiş, A.K (22) sağ diz bölgesinden, S.A (25) da sağ kol dirsek bölgesinden hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştı. Konuyla alakalı Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, Suç Analiz Büro Amirliği ve İstihbarat Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda olayın faillerinin K.A (20), H.A (23) ve İ.A (24) olduğu tespit edildi ve şüpheliler saklandıkları Urla ilçesinde suç aleti tabancayla yakalandı. Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden K.A. (20) ve H.A. (23) çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, İ.A (24) ise adli kontrol (Ev Hapsi) şartıyla serbest bırakıldı.

2 milyon 484 bin makaron ele geçirildi

İzmir'in Bergama ve Dikili ilçelerinde 2 milyon 484 bin makaron (filtreli sigara kağıdı) ele geçirildi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ve Aliağa Kaçakçılık Suçları Büro Amirliği ekipleri, sigara kaçakçılığının önlenmesine yönelik Bergama ve Dikili ilçelerindeki depo ile araca operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyon kapsamında gerçekleşen aramalarda, 2 milyon 484 bin doldurulmuş makaron bulundu. Polis, olayla ilgili 3 şüpheliyi gözaltına aldı.

İzmir Emniyeti oyunu bozdu

İzmir'in Buca ilçesinde geçtiğimiz hafta sonu yaşanan olayda iddiaya göre, bir mekanda tanıştıkları müşteki U.E.'yi evlerine davet eden şüpheliler, eve gelen mağduru silah ile tehdit ederek bankacılık şifreleri ve kredi kartı şifrelerini ele geçirdi. Bu yöntemle müştekinin 95 bin 500 TL parasını kendi hesaplarına havale eden şüpheliler, ayrıca suç ortaklarından olan bir marketçiyi de eve çağırıp POS cihazından çekim yaparak U.E.'yi gasp etti. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği, SAM Büro ve İstihbarat Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarla kimlikleri belirlenen şüpheliler, S.K (23), D.A (23) ve O.S (32) isimli 3 şahıs kısa sürede yakalandı. Adli makamlara sevk edilen 3 şüpheli tutuklandı.