Motokuryenin ölümüne neden olmuştu: Alkollü sürücü 6 ay sonra serbest bırakıldı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde 6 ay önce motosiklet sürücüsü Tevfik Arayıcı’ya çarpıp, ölümüne neden olan Serhat Furkan Yılmaz, Safranbolu adliyesinde görülen karar duruşması sonrası serbest bırakıldı

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2024 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2024 15:26

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 6 ay önce meydana gelen trafik kazasında motosiklet sürücüsü Tevfik Arayıcı'ya çarpıp ölümüne neden olan Serhat Furkan Yılmaz, mahkeme kararının ardından serbest bırakıldı. Bu karar, kazada hayatını kaybeden gencin ailesi ve avukatlarının büyük tepkisine neden oldu.

9 Aralık 2023 tarihinde Çavuş Mahallesi Mimar Sinan Caddesi’nde gerçekleşen kazada, motokurye olarak çalışan 25 yaşındaki Tevfik Arayıcı, karşı istikametten gelen Serhat Furkan Yılmaz’ın kullandığı hafif ticari aracın çarpması sonucu ağır yaralanmış ve hastanede hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından kaçan ve 2.60 promil alkollü olduğu tespit edilen Yılmaz, polis ekiplerince yakalanmış ve tutuklanmıştı.

Safranbolu 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında bilirkişi raporlarına göre asli kusurlu bulunan Yılmaz’a 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Ancak, şartlı salıverme süresi çıkarılarak cezası 3 yıl 9 ay 2 güne düşürüldü ve 180 gün tutuklu kaldığı için serbest bırakıldı. Bu karar, kazada hayatını kaybeden Tevfik Arayıcı’nın ailesinde büyük bir hayal kırıklığı ve öfke yarattı.

Mahkeme sonrası adliye önünde açıklama yapan Avukat İlyas Kelepircioğlu, müvekkilinin alkollü sürücü tarafından kasten ölümüne sebep olunduğunu belirterek, “Davanın son karar duruşması yapıldığını ve mahkeme sanık hakkında gerekli yargılamaları yaparak sanığın asli ve tam kusurlu olduğuna kanaat getirerek 7.5 yıl hapis cezasına hükmetti. Bu ceza bizim nezdimizde çok az bir cezadır. Gencecik bir delikanlı toprağa düşmüştür. Bundan dolayı annesi ve ailesi çok üzülmüştür ve gözyaşlarına boğulmakta. Verilen bu kararla birlikte sanık tahliye de olmuştur. Yine toplumumuzda bir suçlara karşı, cezasız kalması örnek bir karar olmuştur. Biz bu kararı istinaf edeceğiz. Sanığın en azından olası kastla adam öldürme suçundan yargılanması için tekrar üst mahkemeye başvuracağız” diyerek karara tepki gösterdi.