Şehit polis Şeyda Yılmaz yıllar önce şehitlik istemiş

İstanbul Ümraniye'de motosiklet hırsızlığı şüphelisi Yunus Emre Geçti tarafından vurularak şehit olan Polis Memuru Şeyda Yılmaz'ın ilkokul yıllarında polis olup şehit olacağını söylediği ortaya çıktı

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2024 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 15:41

İstanbul Ümraniye'de motosiklet hırsızlığı şüphelisini yakalamak için düzenlenen operasyonda, zanlının açtığı ateş sonucu boynundan ağır yaralanan Polis Memuru Şeyda Yılmaz, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Yılmaz, izne ayrılıp baba ocağına gitmeyi planlarken hain saldırının kurbanı oldu.

Ailesi ve yakınları, taziye evinde gözyaşları içinde başsağlığı dileklerini kabul etti.

Dayısına şehit olacağını söylemiş

Dayı Mustafa Yaman, Şeyda Yılmaz’ın ilkokul yıllarında şehit olacağını söylediğini belirterek, ''Hayat dolu idealleri olan vatanını milletini seven biriydi. İlkokuldan bu zamana kadar ‘Dayı ben polis olup şehit olacağım’ diyordu. İstediği de oldu. Kelimelere sığmaz. Sabah izin alıp gelecekti. Burada olacaktı. Allah’ım onu buraya bize temelli gönderdi. Yeni evlendi. Bir senelik, 4 Ağustos’ta. 3 ay İzmir’de kaldı. Oradan eşinin yanına tayin oldu. Herkesi severdi. Vatan sağ olsun'' dedi.

Gözyaşlarını tutamayan Baba Mehmet Yağlı ise, “Allah bütün emniyet güçlerimizi her türlü kötülüklerden ve belalardan korusun. Cümlesine sağlık sıhhat diliyorum” diyerek duygularını paylaştı.