Tekirdağ'daki fabrika yangını sürüyor: Patlama sesleri korkutuyor

Çorlu-Çerkezköy yolu üzerindeki Yalıboyu OSB içerisindeki kozmetik fabrikasında yangın sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 08:39
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 08:39

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesindeki Yalıboyu Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan Gorka kozmetik fabrikasında henüz sebebi belirlenemeyen bir nedenden yangın çıktı. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken yangın henüz kontrol altına alınamadı. Fabrikada çıkan yangın sürerken içeriden gelen patlama sesleri çevrede bulunan vatandaşların korkmasına neden oldu.

KONTROL ALTINA ALINDI

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde yer alan kozmetik fabrikasında çıkan yangın, ekiplerin müdahaleleri sayesinde kontrol altına alındı. 

Yalıboyu Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet göstermekte olan bir kozmetik fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına 20 itfaiye aracıyla müdahalede bulunuldu.

Yangın, itfaiye ekiplerinin 2,5 saatlik çalışması sonucu kontrol altına alındı.

Ekiplerin bölgede soğutma çalışması devam ediyor.

YANGIN ANINDA YAPILMASI GEREKENLER

Yangın anında yapılması gereken temel adımlar şunlardır:

Eğer yangınla başa çıkmak için gerekli eğitim ve ekipmanınız yoksa, müdahalede bulunmaktan kaçının. Etraftaki kişileri yangın konusunda hemen bilgilendirin. Yangın hakkında 112 Acil Çağrı Merkezi'ni bilgilendirin. Yangını söndürürken doğru tip söndürme cihazlarını kullanın. Dumanlı bir ortamda emekleyerek veya çömelerek ilerlemeye çalışın. Tahliye sırasında asansörleri asla kullanmayın. Kapıları açıp kapatırken dikkatli olun; kapıları kapalı bırakın ama kilitlemeyin. Kapalı bir kapının kolunu elinizle kontrol edin. Kıyafetleriniz tutuşursa, battaniye gibi bir şeyle yerde yuvarlanarak yangını söndürmeye çalışın. Yangın sırasında mahsur kalırsanız, kapıları ıslak bezle tıkayarak dumanın içeri girmesini engelleyin. İtfaiyecilerin rahatça çalışabilmesi için yangın bölgesinden güvenli bir mesafeye uzaklaşın.