Trabzon'u sel vurdu: Kayıp şahıstan hala haber yok

Trabzon'da etkili olan şiddetli yağışlar Yomra, Arsin, Araklı ve Sürmene ilçelerinde sel, su baskınları ve heyelanlara sebep oldu. Sürmene ilçesinde ise selde kaybolan şahıstan henüz haber alınamıyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 01:01
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 01:01

16.30 itibariyle Trabzon'un Yomra, Arsin, Araklı ve Sürmene ilçelerinde şiddetli yağışlar etkili oldu. Arsin Yolüstü mahallesinde bir çocuk meydana gelen heyelan sonrası İtfaiye ekiplerince yaralı olarak kurtarıldı.

Sürmene ilçesinin Çavuşlu mahallesinde ise Ali Kemal Demir isimli bir vatandaş selde zarar gören mahalle halkına yardım etmek için evden çıktı fakat bir daha eve dönmedi. Şahsı bulmak için arama çalışmaları başlatıldı.

Araklı ilçesindeki Bayram Halil Devlet Hastanesi'nde sel ve su baskınları sebebiyle tahliye çalışmasının devam ettiği aktarıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sel bölgesinde incelemelerde gerçekleştirdi. Başkan Genç, toprak altında kalan bir kişinin sağ olarak kurtarıldığını aktararak, Sürmene ilçesinde bir kişiye henüz ulaşamadıklarını bildirdi.

Birçok mahallemizde ulaşım kapalı

Araklı'daki devlet hastanesinde yaşanan su baskınları sebebiyle tahliye gerçekleştiğine de dikkat çeken Başkan Genç, "Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi'nde su birikiminden dolayı hastalarımız mağdur oldu. Acil ve yoğun bakımda tahliyeyi gerektirenlerin tahliyesini sağlıyoruz. Önceliğimiz can kaybı olmaması. Onun haricinde 28 mahallemizden 265 ihbar aldık. Birçok mahallemizde ulaşım kapalı" dedi.

Bu bölgemizin kaderi

"Mahsur kalan, ulaşamadığımız vatandaşımız yok" şeklinde konuşan Başkan Genç, "Yolu kapalı olması nedeniyle bizden haber bekleyen en sonra Arsin ilçemizde bir grup vatandaşımız vardı. Onlara da ulaşıldı. Meteoroloji ile irtibat halindeyiz. Risk var ama hasar oluşturacak şekilde olur mu olmaz mı o konuda tedbirlerimizi alıyoruz. Bu bölgemizin kaderi. Yağış alan bölge. Kısa zamanda çok fazla yağış düştü" dedi.