Google, Dark Web Raporu özelliğini ücretsiz mi yapacak? Dark web raporu ne işe yarıyor?

Google, kullanıcıların kişisel bilgilerini koruma amacıyla dark web raporu özelliğini tüm kullanıcılarına açacağını duyurdu. Bu özellik, önceki olarak sadece Google One aboneleri tarafından kullanılabiliyordu.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 14:17

Google, geçtiğimiz yıldan beri Google One abonelerine çeşitli avantajlar sunuyordu. Bu avantajlardan biri de aylık 49,99 TL karşılığında sunulan Premium abonelikle erişilebilen dark web raporu özelliği idi. Bugün ise şirket, bu konuda önemli bir değişiklik yapacağını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, dark web raporu artık ücretsiz kullanıcılar tarafından da erişilebilecek.

Dark web raporu ne işe yarıyor?

Google, son güncellemeyle dark web izleme özelliğini tüm kullanıcılarına ücretsiz olarak sunmaya karar verdiğini duyurdu. Bundan böyle, Google hesabına giriş yapan herkes dark web raporlarına erişebilecek.

Dark web raporu, kullanıcıların kişisel bilgilerinin dark web'de bulunup bulunmadığını görebileceği "Sizinle ilgili sonuçlar" bölümüne entegre edilecek. Google, bu güncellemelerin temmuz sonunda etkinleştirileceğini ve kullanıcıların rapora buradan erişebileceklerini belirtti.

Bu özellik, internet güvenliği açısından son derece önemli ve kullanıcıların potansiyel veri ihlallerine karşı bilinçli olmalarını sağlıyor.