Google Uçuşlar özelliği sayesinde ucuza uçabilirsiniz

Seyahat eden kişileri ilgilendiren özellik… Google Uçuşlar özelliği sayesinde kullanıcılar, gidecekleri rotaya en ucuz uçak biletini bulabiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 11:18

Google Uçuşlar özelliği, daha önce uygun fiyatlı uçuş bulma noktasında yetersiz kalıyordu. Google’ın bu özellikte kullandığı standart algoritma, seyahat süresi, aktarmalar, yolculuk saatleri gibi birçok unsuru bünyesinde barındırıyordu ancak en uygun fiyatlı uçuş seçenekleri hizmeti sağlamıyordu.

Başlıca kriteri uygun fiyat olan kullanıcıların bu uygulamayı tercih etmemelerine neden olan özellik değişiyor. Öncesinde uygulamayı kullanırken tüm uçuşları sıralayıp en uygun olanı bulmak kullanıcının zaman harcayarak yaptığı bir eylemdi. Ancak Google, yaptığı güncellemeyle birlikte, "en ucuz" seçeneğini kullanarak tüm uçuşları yalnızca fiyatlarına göre sıralama özelliğini getirdi.

BİRÇOK ÖZELLİK EKLENİYOR

Bu yeni özelliğin yanı sıra, Google Uçuşlar özelliği yalnızca fiyatlara göre listeleme yapmakla kalmıyor, kullanıcılarına çok daha fazlasını sunuyor. Kullanıcılar, uzun aktarmalar içeren, farklı seyahat acenteleri veya platformları tarafından sunulan karma uçuşları da görme olanağına sahip olacak. Kendilerine uygun bir bilet bulduğunda, rezervasyon işlemini tamamlamak için ilgili internet sitesine yönlendirilecekler.

Google tarafından yapılan açıklamada, ilgili özelliğin önümüzdeki birkaç hafta içinde dünya genelinde kullanıma açılacağı duyuruldu. Şimdiden bazı kullanıcılarda bu özelliğin kullanıma açıldığı görüldü, diğer kullanıcılar için de yakın zamanda bu özelliğin aktif hale gelmesi bekleniyor.