Merakla beklenen İOS 18 güncellemesinde neler var?

Apple, iOS 18 işletim sisteminin ilk tanıtımını gerçekleştirdi. Yapay zeka teknolojisiyle güçlendirilmesi beklenen iOS 18'in, inovatif bir yazılım sunacağı ön görülüyor. Apple kullanıcıları ise iOS 18'in getireceği yenilikleri heyecanla bekliyor. İşte iOS 18 ile ilgili detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 11:59

WWDC 2024 öncesinde, iOS 18 güncellemesi hakkında merak edilen detaylar artıyor. Kullanıcılar, yeni ve heyecan verici özelliklerin ne işe yaradığını ve nasıl yükleneceğini keşfetmek için sabırsızlanıyor. İOS 18 ile ilgili ön tanıtım Apple’ın kendi sitesinde yer aldı. Peki, iOS 18 güncellemesinde neler olacak ve ne tür yenilikler sunacak? İşte detaylar...

İOS 18 GÜNCELLEMESİ

Yazma, odak ve iletişim

Yeni Yazma Araçları ve dil becerileri; metin oluşturma, uzun metinleri özetleme ve bildirimleri önceliklendirme gibi konularda destek sunarak kullanıcılarına yardımcı oluyor.

Birbirinden renkli görseller. Sadece size özeller

Kendinizi ifade etmek için özel görseller oluşturabilir, yazışmalarınız için Genmoji'ler hazırlayabilir veya kendi anı filmlerinizle en sevdiğiniz anlarınızı yeniden ziyaret edebilirsiniz.

Siri için yeni bir çağın başlangıcı

Siri, daha zengin dil anlayışıyla birlikte kişisel tercihlerinizi ve kullanım alışkanlıklarınızı dikkate alarak her zamankinden daha yetenekli ve yardımcı bir şekilde çalışıyor.

Kişiselleştirme Uygulama simgeleri için yeni görünüm

Uygulama simgeleri ve araç takımları, yeni Koyu görünümle daha da estetik bir hale getirildi. Ayrıca, iOS'ten duvar kağıdınıza uygun bir renk tonu önerisi alabilir ve isterseniz uygulamaların ve araç takımlarının boyutunu büyütebilirsiniz.

Denetim Merkezi’nde büyük bir güncelleme

Yeniden tasarlanan Denetim Merkezi, Ana Ekran’da tek ve kesintisiz bir aşağı kaydırma hareketiyle daha kolay erişebileceğiniz yeni denetim grupları içeriyor.

Denetimler galerisi

Denetimler galerisinde, favori uygulamalarınıza ek olarak yeni denetimler de dahil olmak üzere tüm seçenekleri tek bir yerden görüntüleyebilirsiniz. Denetimlerinizi özelleştirebilir ve boyutlandırabilirsiniz.

Fotoğraflar Konu başlıklarına göre kolayca göz atın

Koleksiyonlar özelliği, fotoğraf arşivinizi otomatik olarak Son Günler, Geziler, Kişi ve Evcil Hayvan gibi konulara göre düzenler. İğnelenmiş Koleksiyonlar ise sizin için en önemli koleksiyonlara veya albümlere hızlı erişim sağlar.

En sevdiğiniz fotoğraflar için yeni bir alan

Izgara görünümünden sağa kaydırarak, en iyi içeriklerinizi göz alıcı posterler şeklinde öne çıkaran yeni Dönen Seçim Kutusu görüntüsüne erişebilirsiniz. Her gün yenilenen fotoğraf seçkisiyle sürpriz anlar yaşayabilirsiniz.

Mesajlar Mesajlara eğlence katmanın yepyeni yolları

iMessage'daki tüm harflere, sözcüklere, ifadelere veya emoji'lere animasyonlu efektler ekleyebilirsiniz. Ayrıca, kalın ve italik yapma, altını veya üstünü çizme gibi seçenekler de mevcuttur.

Sonra Gönder özelliğiyle ileri tarihli mesaj oluşturun

Mesajlarınızı belirlediğiniz saatte otomatik olarak gönderilmesi için planlayabilirsiniz, böylece geç bir saatte veya önemli bir zamanında mesajınızı iletebilirsiniz.

RCS mesajlaşma desteği

RCS (Rich Communication Services) mesajları, daha zengin medya içeriği ve iletilen ve okunan bilgileri gibi özellikler sunar, bu da iMessage kullanmayanlar için oldukça kullanışlıdır.

Mail En önemli olanlar hep en önde

Birincil kategori, zaman açısından hassas olan ve arkadaşlarınız, aileniz veya iş arkadaşlarınızdan gelen en önemli iletilere odaklanmanıza yardımcı olur.

Hızlıca göz atmanız için gruplandırma

Faturalar, pazarlama mailleri ve haber bültenleri gibi iletileri gönderen kişiye göre gruplandırılmış şekilde görüntüleyebilirsiniz.

Safari Karşınızda yeni Öne Çıkanlar özelliği

Safari, ziyaret ettiğiniz bir sayfada önemli bilgileri otomatik olarak algılar ve bu bilgileri hızlı bağlantılar ve yol tarifleri gibi yararlı bilgilerle öne çıkarır.

Yeniden tasarlanmış daha akıllı bir Okuyucu

İçindekiler tablosu ve geniş özet sayesinde, bir makalenin tümünü okumadan önce özüne hakim olabilirsiniz.

Parolalar uygulaması Tüm bilgileriniz tek yerde

Parolalar uygulaması, parolalardan güvenlik uyarılarına ve doğrulamalara kadar tüm bilgileri güvenli bir şekilde saklar.

Harita Offline erişmek için doğa yürüyüşü parkurlarını kaydedin

Binlerce doğa yürüyüşü parkurunu gezinebilir ve notlarınızı ekleyerek tümünü aygıtınıza kaydedebilirsiniz.

Oyun Modu En üst seviye oyun performansı

Oyun Modu, yüksek kare hızları sunmak için arka plan etkinliklerini en aza indirir, bu da uzun süre kesintisiz bir oyun deneyimi sağlar.

Daha duyarlı bir AirPods ve oyun kumandaları

Oyun Modu, AirPods ile ses gecikmesini azaltır ve kablosuz oyun kumandalarındaki tepki hızını artırır.

Cüzdan Etkinlik biletleri ve yeni etkinlik rehberi

Baştan tasarlanan etkinlik biletleri, Apple uygulamalarından gelen önerileri ve etkinlik mekanı hakkında faydalı bilgileri bir araya getirir. Ayrıca, etkinlik rehberi ile etkinliklere daha kolay erişim sağlanır.

AirPods AirPods Pro’da Ses İzolasyonu

Gelişmiş bilişimsel ses teknolojisi, rüzgarlı koşullarda veya yüksek arka plan gürültüsü olan ortamlarda bile sesinizi net bir şekilde iletilmesini sağlar.

Oyunlar için Kişiselleştirilmiş Uzamsal Sestam merkezine taşıyor.

Notlar Notlarınızda anında hesaplama

Rakamları ve matematiksel işaretleri girerek, çözümü anında görebilirsiniz.

Açılır kapanır bölümler Günlük İyi hissetmek için günlük tutun

Günlük uygulamasıyla duygu durumunuzu kaydedebilir ve geçirdiğiniz vakti otomatik olarak Sağlık uygulamasındaki farkındalık dakikalarına ekleyebilirsiniz.

İstatistikler görüntüsüyle hedeflerinizi takip edin

Günlük tutma hedeflerinize ulaşmak için yazma serilerinizi, mevcut kayıtları içeren takvimi ve diğer eğlenceli istatistikleri gözden geçirebilirsiniz.

Geçmiş kayıtlarınızı kolayca bulun

Günlüğünüzün filtreleme özelliği sayesinde geçmiş kayıtları kolayca bulabilir ve Arama kısmını kullanarak